Pes

mlts

Určite Maltezáčika!:) Máme už druhého psíka tohto plemena a je to úžasné psíča:) Sú malí, huňatí a velmi hraví a prítulní:) Pozri aj obrazky na internete:).MALTÉZSKY PSÍK.

Naja85

Bola mu uz robena kompletna koprologia, napr. aj na giardie, pripadne, aj rozbor, ci nie je premnozena nejaka bakteria?

raupen123

Môžem dávať piť Francuzkemu Buldočkovy čierný čaj?Má už dlhšiu dobu velmi riedku stolicu a nepomahaju ani lieky a injekcie od vet.lekára.

dedy

mopslík možno nešteká veľa, ale fučí, dychčí a má iné sprievodné zvukové prejavy, ktoré nemusia byť každému najpríjemnejšie :D

Naja85

Pokial viem, kazdy pes steka a ma aj ine komunikacne prejavi-a tie male potvory stekaju ovela viac:). Ale vela zavazi vychova. Do bytu taktiez patri akykolvek pes, ktory si tiez rad cez den podriemka(na plemene nezalezi, lebo kazdy pes vacsinu dna prespi a cez zvysnu cas by bolo fajn, keby sa mu panko aktivne venoval) - aj york potrebuje poriadne vyvencit a urcite mu nestacia 5-minutove prechadzky, ako si zial niektori majitela myslia-aj maly psik zvladne dlhe prechadzky(poznam majitelov yorka, ako jednych z mala, ktori svojmu psovi zabezpecuju naozaj dostatocne prechadzky, aj do lesa).

eam

Pokiaľ si blízka priateľka, tak určite vieš, či túži po psíkovi, alebo nie. Ak si si 100% istá, že ho chce a bude mať naň čas, tak do bytu určite patrí yorkshir.Je to veľmi milý, múdry psík, nepotrebuje dlhé venčenie, rád si driemká aj cez deň. Máme ho, viem o čom hovorím.

Naja85

Ked jej chcete spravit radost, tak jej to proste povedzte a spolu chodte obzerat, ale NIKDY nezaobstarvajte psa ani ine zviera bez vedomia buduceho majitela, a to ani vo forme "darceka", lebo skoro nikdy sa to nekonci dobre(zial pre to zviera:/). Takze najprv jej to oznamte a potom navstivte nejake chovne stanice, ktore sa venuju papierovym psikom s PP s dobrymi referenciami(prosim nezamienajte si to s tzv. mnozitelmi, ktori chovaju akoze cistokrvnych psov)-pri zaobstarani psa by cena nemala byt pre vas velmi podstatna, lebo je to LEN zanedbatelna polozka(do buducna treba priratat rocne ockovanie, odcervenie, antiparazitne pripravky, strava, nejaka vybava ako obojok, voditko, hracky, peliesok, a skoro vzdy, ked to necakate, pridu nejake zdravotne problemy-cenu psa tym xyz-krat preplatite:D). Dalsou moznostou je utulok-osetrovatel vam urcite poradi, aky psik by bol vhodny-nemajte obavy, ze si tam nic kamaratka nevyberie-skoro v kazdom utulku su steniatka, velke aj male psiky, v poslednom case aj "cistokrvne" psiky, ktore uz mozno niesu v mode:/. Aj tu vsak treba ratat s rovnakymi polozkami ako pri psoch s PP(strava, veterinar atd.)+adopcny poplatok(vacsinou zahrna ockovanie, odcervenie, pripadnu sterilizaciu/kastraciu, dokonca niekedy aj cipovanie). Predtym by si vsak Vasa kamaratka mala velmi dobre rozmysliet, ci psa naozaj chce, lebo je to zavazok na mozno minimalne 15 rokov(a rovno poviem, ze ceny u dobreho veterinara za pripadne ukony nie su najlacnejsie-ja som pred par dnami platila len 85 eur za vybratie jednej mliecnej zlazy u mojej fenky-krizenca, takze financna rezerva by mala byt v kazdom pripade!). A prosim neberte to tak, ze ked pes nebude "vyhovovat", tak ho len date rychlo prec ako nejaku handru-lebo je to zivy tvor, ktory ma CITY!