Zväčšený semennik - príliš veľa žil

Príspevok v téme: Zväčšený semennik - príliš veľa žil
Hitman07

Dobrý večer.

Rád by som poprosil niekoho kompetentného o vyjadrenie. Bol som u urologa asi pred rokom a zistil mi,že mám zväčený pravý semenník a tam mám nejaké väčšie množstvo ciev/žil alebo čoho,čo tam nemajú byť,takže to budú musieť operovať a vraj nemám moc cvičiť. Operáciu stále odkladám,keďže komu by sa chcelo ísť do nemocnice + robota a cvičím pravidelne,viacmenej kondične ale posledné tréningy,čo sme trénovali s činkami mám pocit,neviem či som si to vsugeroval,že to občas cítim,takú miernu bolesť občas aj v podbrušku alebo len také impulzy. Môže mi niekto povedať,aký to môže mať dopad alebo ako to je vážne? Aj keď viem,že najlepšie to bude vedieť doktor a viem že som hlupák,že to stále odkladám.

Ďakujem vopred za odpovede.

Genesis

No vo vašom prípade sa bude jednať s veľkou pravdepodobnosťou o genetickú záležitosť čo je ten horší prípad pretože v tomto prípade oveľa častejšie hrozí že sa varikokéla po operácii vráti. Okrem toho máš aj automaticky väčší nábeh na vznik kŕčových žíl a hemeroidov alebo varixov na rôznych častiach tela.

Tak či tak najväčší prínos a najmänšie riziko sklerotizácia Lučenec.

To najhoršie čo na slovensku je to je najväčšie riziko hlavne čo sa týka možných pooperačných hydrokél je jednoznačne laparoskopia. Otvorená operácia ivanissevich je niekde v strede.

1989

genesis dakujem...mame s bratom tento problem a pred siestimi rokmi bol na operacia plodnost to mal 18 a vznik funkcnych spermii sa zlepsil...ale po siestich rokoch sa mu to opat vratilo..bol operovany v Levoci..

Genesis

Varikokéla ani zďaleka nie je až taká neškodná ako to popisuje 333. Okrem toho taktiež nie je pravda že nemôže vzniknúť práve silovým tréningom nie vždy sa musí jednať o genetickú predispozíciu. Tak isto ako kŕčové žily, hemeroidy rovnako aj varikokéla môžu vzniknúť ako dôsledok silového tréningu a to aj pri geneticky v tomto smere nezasiahnutých jedincoch. (a ešte k tomu dopomáhajú suplementy ktoré siloví športovci veľmi často používajú a ktoré podporujú prekrvenie ktoré obsahujú poväčšine látky na báze arginínu a vinpocetinu alebo prípadne anabolické steroidy, ktoré vedia aromatizovať na estrogénne látky).

Okrem neplodnosti a bolesti môže varikokéla spôsobiť aj atrofiu semenníku a zhoršenú produkciu androgénov.

Operácie na slovensku ohľadne varikokély je to bieda. Rozhodne nikomu nedoporučujem laparoskopiu pre veľké pooperačných komplikácii. Jediné čo na slovensku môžem doporučiť teda najmenšie zlo je sklerotizácia v Lučenci.

Plodnosť sa zvykne po operácii zlepšiť ale nie je to pravidlom.

1989

mozem sa vas opytat...viete ako to je s prekonanim varikokely ohladom plodnosti?je fakt pravda ze je neskoro nieco zachranit ohladom oplpdnemia partnerky?dakujem

Hitman07

333 ďakujem ti veľmi pekne sa podrobnú a obsiahlu odpoveď. To je presne to,čo som asi potreboval vedieť,lebo urológ mi nič viac k tomu nepovedal. Budem sa teda vyhýbať záťažovým cvikom a na operáciu pôjdem v zime,keď budem mať na to viac času a lepšie podmienky. Ešte raz ďakujem veľmi pekne,pomohol si mi. Pekný deň.

333*

Máš varikokelu. Problém to je len kozmetický, vážnejší môže byť iba ak s plodnosťou - väčšie množstvo krvi príliš zohrieva semenníky a to zabíja spermie. Ja som to mal tiež a dosť dlho už od puberty. Cvičil som nepravidelne a vôbec nie s ťažkými váhami. Potom som dostal obojstranný slabinový pruh a už som s operáciou neváhal. Spravili mi to všetko naraz. Doktor mi vysvetlil, že na to nemá vplyv dvíhanie bremien. Dostávajú to ľudia s vrodenou genetickou chybou, konkrétne zníženou elasticitou tkaniva. Konkrétne pri varikokele,tlakom vzniknutým pri cvičení sa ti vytláčajú žily normálne upnuté na obličkách až do semenníkov. Predísť sa tomu dá zmenou cvikov z tlakových na príťahové - zhyby, šplh, kliky v stoji, + akákoľvek ľahká atletika.

ppp

Každopádne počúvaj urológa.Ked máš zväčšení semenník,tak rozhodne veľa kíl nedvíhaj.Môže sa ti ešte viac zväčšiť semenník ba aj dostaneš pruh.A to by som už nechcel,kedže ti našli tie žily ktoré tam nemajú čo robiť a ešte do toho pruh.Daj si pauzu,bež s tím na operáciu a budeš mať pokoj.S genitáliami sa nezahrávaj.