Nevychádza mi jedlo.

Príspevok v téme: Nevychádza mi jedlo.
Voso

Zdravím, chcem sa s vami poradiť, ide o to, že mi nevychádza strava tak, ako by som si predstavoval. Musím povedať, že je to mojím životným štýlom, lebo v pondelok, stredu, piatok chodievam behávať a utorok, štvrtok hrávam hokej.
A teraz keď je leto, tak to vyzerá asi tak, že každý večer chodím niekam na pivo.. Môj problém je ten, že keď sa po športe navečeriam, a idem na pivo(zväčša tak do hodiny) tak mám strašne nafúknuté brucho.. Chápem, že to ešte nestihnem stráviť a už to zalievam pivom, nemal by som a všetko ja viem..
Teraz moja otázka. Väčšinou večer(po športe) už nie som ani hladný, tak v poslednej dobe večeru vynechávam a dám si niečo ľahké okolo štvrtej - akože večera.. A večer bacnem pivo. Teraz si nemyslite, že na pive fungujem každý večer, no počasie sa nám usmialo a ja ťahám už druhý týždeň približne.

Je to problém?

Voso

Vsevedka - pekne si to tu vysvetlila:)
No na postave sa mi to určite nepdrazí, behávam tak cca. 40km týždenne a to je dosť veľký výdaj na to, aby to prebilo pivo. A samozrejme ten hokey ešte 2x týždenne, no tomu nepripisujem až taký význam. Myslím, že postavu si udržiavam hlavne tým behom.

vsevedka

Voso, pises "Je to problem", cesi by asi povedali: pride na to

Vsak ja vobec nevidim, kde by mal byt problem. Zavysli na alkaci nie si, energiou srsis, pivo nie je skodlive, dokonca je zdrave. A ked si nedas veceru, kalorie doplnis pivom. Jediny problem by som videla vtedy, ak by sa itie piva odrazilo na tvojej postave.

Pivo má aj výživnú hodnotu, obsahuje rozpustené a ľahko rezervovateľné extraktívne látky - sacharidy, dusíkaté látky, a alkohol, z minerálnych látok fosforečnany a CO2, ktorý pôsobí v zažívacej sústave na sekréciu žlče a trávenie, dextríny a vyššie molekulárne bielkoviny, ktoré podporujú dokonalejšiu látkovú premenu.
Z vitamínov hlavne vitamíny B-komplexu, ktorých obsah veľmi kolíše a môže kryť 10-35% potreby dospelého človeka.
Pivo je dôležitým zdrojom vitamínov, obsahuje vitamín B, niacin, pan-thothenovú kyselinu, pyridoxin, ryboflavin, kyselinu listovú, thiamin a biotin. Tieto látky sú pre zdravie veľmi prospešné, napr. pre zdravý rast kože, čistú a zdravú pleť a podporujú tiež rast vlasov. Dôležitý je tiež fakt, že pivo neobsahuje tuky a aj napriek tomu je vďaka sacharidom zdrojom energie. Výhodou je tiež ľahká stráviteľnosť. Chmeľové látky v pive však nielenže podporujú trávenie, ale povzbudzujú tiež chuť k jedlu. Od piva, pri striedmom pití, sa netĺstne; tlstne sa od väčšieho príjmu potravín následkom povzbudenia chuti k jedlu. Pivo vďaka obsahu alfakyselín má tiež antibakteriálne vlastnosti. Výskumom sa dokázalo, ze alfakyseliny pôsobia proti vzniku osteoporózy. Pivo obsahuje anthokyanogeny a polyfenoly, ktoré majú priaznivy vplyv na činnosti srdca, tráviaceho traktu, zrážanlivosť krvi. Pitie piva v malých dávkach zlepšuje videnie, a má liez antikarcinogénne účinky. Pivo všeobecné urýchľuje látkovu výmenu v organizme a spôsobuje omladzovanie buniek. Pre prečistenie obličiek a pečene a pre celkové vymytie škodlivých látok z organizmu je vhodné svetlé pivo s väčším obsahom chmeľových látok.

Voso

No do chladničky ma pivo nevyprovokuje, to už mám taký zvyk nejesť po ôsmej Väčšinou večeriam okolo tej šiestej a dodržiavam to už pár rokov, vyplatí sa:) a na pivo som zvyknutý už dávno, mám 26r.. Bielkoviny a cukry presne nepočítam, tak vážne to neberiem. Robím to pre svoje potešenie a nehrám to na profíka. Napríklad teraz idem na festival a tam je to zo stravovaním a alkoholom katastofa, no v pondelok si nabehnem sa svoj režim a všetko to zo seba dostanem,)

Ďakujem vám za rady

xdanielax

:D mladeznici teraz piju vo velkom kade tade. Ja som sla okolo dostizky ked boli dni petrzalky a musela som v duchu skonstatovat, ze asi som uz stara, ked mi tie skupinky nastrocnych pijucich "tajne" alkohol prisli divne :D

a vsetci tam zrali a pili a uz bolo dobre po 10 vecer. Vela ludi ma zvlastne diety :D

Maros75

No tak potom ok:)
Inak prihoda z pred troch dni....opaloval som sa na drazdiaku a okolo sla partia uz trochu pripitych dlhovlasych mladikov.Po hodine som ich stretol asi dvesto metrov valat sa vedla lavicky na zemi co uz nevladali ani vstat zo zeme :P

0vecka

2 Maros75 jj to je jasne ze nerastie z piva....

no ale on vravel ze uz potom neje.... lebo po treningu by mal doplnit cukry a ptom bielkoviny ale zalezi na tom ako vazne to berie...

Maros75

Ovecka.....zle som sa vyjadril. Na noc to nie je az tak vhodne. Teda vo vacsich davkach ma tiez svoju energiu plus robi chut do jedla.

Maros75

Voso......ide len o to,ze pivo podporuje chut do jedla.Aby sa ti nestavalo,ze po pive ti zachuti v noci otvarat chladnicku:)
A pupok nerastie z piva.To je totalna kravina.

Maros75

Voso.....no skratka,ze ti zachuti pivo a forma pojde vies kam.Ak sa chces venovat sportu,tak to pivo by si mal obmedzit.A uz vobec nie na noc si ho davat.