Alchemika - čaj - hormóny

RNG

Zialbohu, pomery na Slovensku v tomto poznam slabo, doplnky a byliny sa dnes prudko rozvijaju vsade a ja zijem v USA, nie na Slovensku, takze mam informacie len z druhej ruky.

RNG

Inac pri hirutizme spominaju casto antiandrogenicky caj z roznych miat
forum.bodybuilding.com
a ine:
www.livestrong.com
A viac na zvysene hladiny androgennych hormonov spominaju napr na
en.wikipedia.org
kde jeden Z hlavnych dovodov su cysty na vajecnikoch(polycystic ovaries)
Nuz a ako som spominal uz casto, vsetky nefunkcne tkaniva sa daju odburat v tele enzymami, vysokymi davkami a jodom,ktory sa tiez podiela na vyrobe enzymov v tele, nielen hormonov, pripadne rozne hormonalne doplnky pri tom mozu pomoct, najma DIM

RNG

Nuz ako vidis, tych roznych hormonalnych je hromada a nie kazdy kazdemu zaberie, takze ti nepomoze nic ine ako vyskusat a to v roznych davkach.
Byt tebou by som skusil napr Dong Quai, co je vyborny zensky adaptogen celkove.
Alebo datelinu a sojove fytoestrogeny.
Je stare viedenske prislovie, "trpezlivost ruze prinasa"(Geduld bringt Rosen), co sa v Bratislave(niekdajsi Pressburg, predtym Posonium) dodnes pouziva.

RNG

Moze pomoct.
Ale su rastliny, co maju silne prohormonalne ucinky, najma Yam,senovka grecka, pupalka dvojrocna, damiana, black cohosh,Dong Quai/angelika cinska,
tiez rozne zdroje sterolov, ako tekvicove jadierka,saw palmetto a tiez napr DIM a I3C z kapustovin a odporucil by som ti radsej tieto mnenovane, lebo su ovela silnejsie.
Nuz a potom su aj rastliny, co obsahuju latky podobne hormonom, napr fytoestrogeny, ako mas v soji, cervenej dateline atd. To je este stale lepsie, nez brat chemicke patentovane nahrazky hormonov.

DzanaFX

Jem presne, čo by som mala, nemám to z jedla, ďakujem za radu,jem zdravo a mäso okrem kuraciny žiadne, takže v tom chyba nie je :) Vajco som nejedla dobré 4 mesiace :) A Zelenina je u mňa denne...A chcem vedieť, či alchemika pomôže, alebo nie :-P