Mám genitálný herpes?

Príspevok v téme: Mám genitálný herpes?
slniecko45

Prosim vas niekto mohol by mi poradit ako som mohla dostat genitalny herpes, ked mam 2 rocny vztah s priatelom s ktorym sme stale spolu. Nie som si na 100% ista ale vyzera to na herpes, kedze som prestudovala vsetko o tom na nete. Podla prestudovanie herpes je pochlavna choroba , prenasa sa sexualnym stykom, ako je to mozne ze pocas 2 rokoch s priatelom nemala som ziadne priznaky na tuto chorobu a teraz z nico nic sa mi objavilo. Bola som u zastupujuceho gynekologa ale mi vravel ze mam iba plesnovy zapal, no nevyzera to nato, podla priznaky. Mam uz aj biele vyrazky ktore sa rychlo rozmnozili,mam aj zvysenu teplotu max do 38 C mam napuchnute pysky, velmi mi to boli. Canesten krem mi vobec nepomaha. Mam to asi 4 dni. Priatel nema ziadne priznaky. Co som mohla dostat z coho to mam? Podla vas to moze byt plesnivy zapal, aj od toho mozem mat zvysenu teplotu aj vyrazky? Na nete som o tom nic take nedocitala. Mam velky strach. Prosim poradte mi!

herpeska

no ja som to tiez dostala a mam len jedneho priatela takze to moze byt aj oslabenou imunitou.pozor na holenie na genitaliach roznasa sa to tym,vypalila mi to kozna laserom.

RNG

Farmaceuticke antiviralne lieky maju zialbohu extra vela skodlivych postrannych nasledkov, preto sa ich lekari zdrahaju predpisovat, pokial si myslia, ze to telo vie nejak vybojovat samo.
Ale ako som povedal, priroda poskytuje hromady roznych neskodnych antiviralnych, zialbohu lekari az na male vzacne vynimky poznaju len farmaceuticke lieky

slniecko45

RNG čitam vasu stranku, zatial berem B-komplex a herpesin tabletku

Betka132 je to velmi zle ze si sa s tým polroka trápila lutujem. ale teraz uz si v pohode, daj si na seba pozor. A brali ti aj krv ? Mne meskala mentruacia, a ked som prisla domov od gynky a od infekcnej tak som dostala kramy, mam im to povedat ?? neviem ci neni teraz to zle ked mi tam ide aj krv,a neviem si to poriadne cistit :-(

macik

och chuda,ja mam tiez genitalne problemy,nie vsak az taketo,ale zase mam tazky zapal chronicky :( a z " nicoho " som to dostala ..
tiez nevioem,co mam s tym robiť

Betka132

slniecko45: tak predsa? to mi je luto ak to naozaj mas. Na herpes su rozne lieky, antivirotika alebo lieky na zvysenie imunity. A pozerala si si fotky na nete, ci sa to podoba na herpes? Lebo ten by nemal byt zrovna biely, skor bud telovej farby alebo zacervenaly. Su to pluzgiere a moze z nich vytekat priehladna tekutina. Mimochodom, ja som si dala tetovat pery a odvtedy sa mi stale robil herpes na perach. Ale strasny. Nieco tak strasne som v zivote nemala. Mala som to po celych ustach a este centimeter pod perami a pol centimetra nad perami. Niekedy som to mala aj 3 tyzdne vkuse. Stale sa to zhorsovalo, intervaly, ked som nemala ziadne problemy sa skracovali. Nakoniec to bolo tak zle, ze 3/4 roka po tom tetovani som mala som mala interval asi 3 tyzdne herpes a ked sa to vyhojilo, tak asi 3 dni zdrave pery. Proste peklo. Pol roka som chodila po lekaroch, imunologicka mi predpisovala lieky na imunitu, kozna antivirotika, nic nezaberalo. Az nakoniec koznu napadlo, ze ci to nebude ekzem. Predpisala mi lieky na alergiu a masticku na ekzem a - odvtedy som to nemala ani raz. Cize skutocne to nebol ziaden herpes, hoci to tak vyzeralo, boli to pluzgiere z ktorych vytekala tekutina, bol to ekzem. Moj imunitny system proste reagoval alergicky na ten permanentny make up. Odvtedy mam pokoj, ale tie lieky budem musiet brat aj par rokov, dokial sa ten pigment z pier uplne nevyluci. Chcem tymto povedat len tolko, ze aj lekar sa moze mylit. Mna videli traja lekari! Z toho dvaja kozni, jeden z nich bol specialista na herpesy a videl co mam na perach, jeden imunolog a ani jeden z nich nedosiel na to, ze to co mam neni herpes! Az kym to moju koznu po pol roku liecby, ktora absolutne nezaberala co jej bolo uz divne nenapadlo.

Betka132

Herpes nerobi biele vyrazky. Vsak si najdi na nete ako to vyzera. Diagnozu ti dokaze urcit len lekar. My to zial nedokazeme.

slniecko45

Dneska som bola u gynekologicke, zistila ze mam genitalny herpes. Bola som aj na infekcnej ambulancii, doktorka predpisala mi herpesin tabletky, berem aj B-komplex. Mam jeden velky problem ze pred chvilkou dostala som aj menstruaciu, prosim poradte mi co mam teraz robit, je to strasne :( ako mam teraz udrzat hygienu, doktorka na infekcnej mi zakazala pouzivat vodu, len harmancekovym cajom mam cistit, a musim drzat v suchu.

RNG

HSV1 aj HSV2("genitalny") sa mozu objavit kdekolvek na tele alebo vo vnutri, tj tam, kde je miestne znizena viralna imunita.
Kedze zijeme v case lekarmi si dost nevsimajucich viralnych epidemii, treba sa branit zvysovanim viralnej imunity celkove, ci uz clovek ma priznaky, ci nie.
Vyckavanie je velmi zla politika a tvrdit, ze si s tym telo pomoze samo tiez nie je velmi dobry napad, ked sa telu da pomoct a by porazilo nakazu skor, nez narobi velke skody na tele.
Na rozne doplnky na to pozri cez google.sk uvedenim mojho nicka a slova herpes.
Naviac menujem este zopar antiviralnych ako monolaurin, citral, berberine a Sangre de Grado.

slniecko45

ja uz neviem ci su to pluzgieriky som zufala, moze byt. Mam strasne velke bolesti.Su to 3-5 mm biele velke. :(
Ano musim ist pondelok ku gynekologovy , ale dokedy budem trpiet ? :(