Fenka alebo pes?

laina

ja mam v byte fenku.po rade psickarov som sa tak rozhodla ze fenky su pritulnejsie tiez som sa obavala harania ale nie je to nic.ma male haracie nohavicky a do toho jej vzdy dam malu klip vlozku ktoru prestrihnem na polovicu a je to v pohode v byte mame cisto.nesteka nam ani ziadny psy nestoja pred panelakom mame ju uz 4 roky.

TinaM

Lost: ved ja som to nijak zle nepochopila :)

Ale presne tie nazory som chcela pocut-ze preco niekto jednoznacne voli psa a iny fenu..

a podla tych argumentov by som ja potom zvazila, co by viac pasovalo ku mne :)

lost

TinaM

nienie, nepisal som ze TY selektujes :) to len tak vseobecne som myslel. Ze hlavne na to, aby niekto jasne pisal ze "pes je zly! fena je cesta!" alebo "fena je zla! pes je cesta!" :) teda niektorych zastancov, co by jednoznacne radili pre jedno plemeno..
kazdemu vyhovuje nieco ine:)
a aj ked aj ja by som najradsej povedal ze "pes je lepsi" :D tak to nejak z principu nechcem robit, tak som to myslel :)
len aby nedoslo k nedorozumeniam :D

dalsia nevyhoda psa moze byt v podstate to, ze ma viac energie (odolnejsi) a tym padom vyzaduje aj viac pohybu fyzickeho (viac vencenia, atd..) :)

slnecnica

Ja som mala odjakživa len psov, fenku by som nechcela, už len z dôvodu toho hárania, vyštekovania a kňučania iných psov pri bráne:-)
Takisto existuje názor, že by mala mať fenka aspoň raz za život šteniatka, neviem teda ako by som zvládla jej tehotenstvo, pôrod:-) a potom otázku, čo s tými malými (bolo by mi sakra ľúto dať ich preč)

TinaM

:D diky lost
no pri fenke by som chcela pocut, ako sa riesi haranie-kedze by bola v byte. Viem, ze si nejake psie "plienky" alebo ako to nazvat, ja len ci ma niekto s tym skusenosti. V podstate je mi asi jedno, co to bude, len ma zaujimalo, ci ma niekto konkretne skusenosti s vyberom "pohlavia" a ci ma aj an to dovod. Neselektujem psy ako deti v cine :D

lost

No nemozem porovnavat, kedze mam len psa a fenu som nemal :)
1. udajne pes "moze zdrhnut za fenami"
- PODVOD (MUTUS), mojho mam takmer 2 roky a je to cisto o vychove.. sice by aj bezal, ale staci privolat a je u nohy.. no problemo
2. udajne pes nerad vita ineho psa vo svojom teritoriu
- MYTUS, aspon u mojho, je to cisto o povahe.. nema problem sa hrat s akymkolvek psom, ale vdaka majitelom, ktori si nevychovali psov poriadne a nechaju utocit na inych psov, sa toto velmi lahko odnauci (tu odporucam jednu tresknut majitelovi psa, nech vidiake je to pre psa prijemne)

cerpal som dotialto
www.havko.sk

Veľkou nevýhodou psa je, že jeho pohlavná podráždenosť ovplyvňuje jeho poslušnosť, prítulnosť, či ostražitosť. Fenky sa hárajú takmer celý rok, čo vedie k neustálej pohlavnej rozrušenosti psa, preto je potrebné, aby mal pes stály dozor (aby sa z neho nestál otec, alebo ešte horšie - tulák).

IMHO, blbost..

Vidiet ze to pisala ŽENA :D

"Veľkou nevýhodou psa je"

ale nikde nevidim "Veľkou nevýhodou feny je"

(podla mna haranie (predsa len, ps bude otcom, ale fena si to musi vyniest a riesit problemy s tym suviesiace), a mensia vydrz ako taka, i ked o vydrzi to je jedno, myslim ze ziadny clovek nestaci zodrat psa fyzicky :D clovek skape skor ako krpaty pes, ci uz pri chodzi,venceni, alebo behu :D velkeho psa neda dole clovek ani na sportovom-cestnom bicykli :D)

Jedinu nevyhodu ktoru ma moj pes, a NIKTO O TOM ZAHADNE NEPISE :D je .. ze ak ma blbypomer vysky a dlzky tela, tak si proste namiesto oznackovania (ocikania) stromu/rastliny trafi na svoju prednu labku, co je potom neprijemny zapach obzvlast v uzavretom priestore/izby. Cize toto bud ho naucit vykonavat "oznackovanie" na povel (neksusal som)alebo proste dufam ze sa to nauci (moze trvat roky), alebo kazdy den minimalne raz umyvat labky :)

pre lepsiu prestsavu, ja mam trpaslicieho pudla..

IMHO, nevyhody su skor to, ze ktore plemeno ma aky sklon k chorobam, napr klby, oci, zuby, usi, atd... Ale toto sa da nastastie dost dobre riesit prevenciou ihned od zaciatku, a aktivnym (idealne co najcastejsim) kontrolovanim a sledovanim psa/feny ci je zdravotne OK :)

Cize podla mna, ci uz pes, alebo fena. Proste co sa ti najviac paci. Posledne co priroda potrebuje podla mna je selektovat pohlavie, tak ako u deti v cine (tusim ze 30 milionov muzov je/bude bez zeny, lebo sa tam proste po porode zabijaju, toto prinesie extremny efekt..). Proste bez podla srdca :) vyhody/nevyhody bezproblemov zotrie zo stola samotna laska k zvieratu.