Antidepresiva versus vztah!

Príspevok v téme: Antidepresiva versus vztah!
Veronika_S

Ahojte,
prosim Vas ma niekto podobnu skusenost a vie mi poradit???
S priatelom sme spolu uz skoro pol roka, avsak az teraz som prisla nato, ze berie uz vyse 10 rokov antidepresiva. Zazila som s nim situacie, kedy nereagoval prirodzene a teraz som to pochopila, odkial to prameni.
Uprimne povedane mam strach, ako tato jeho uzkosti mozu ovplyvnit nas vztah, nasu buducnost???
Naco sa mam pripravit, je sanca, ze ich nebude brat do konca zivota?
Za kazdu radu vopred dakujem!!!

Mimulus

doubledog - súhlasím. Ste spolu príliš krátko nato, aby si vedela aké je to žiť s človekom, ktorý má nejaký psychický problém - Skús to aspoň 3 roky a potom sa na toto fórum prihlás znova.

doubledog

je uplne jasne, ze to vas vztah silne ovplyvni.
ja by som ten vztah zvazil, v tazkych chvilach to moze byt dost zle.

Bubs

super, milujem ľudí ako si ty. keď niekto berie AD je to nejaké mínus alebo čo? len aby si sa aj ty raz neocitla v takej situácii, že ich budeš potrebovať a potom snáď tiež nájdeš takých "chápajúcich" ľudí ako si ty.

Agnes999

Veronika ty nevies ako bude reagovat v tazsich zivotnych situaciach. A my to mame vediet odkial? Pozname ho snad? Nie je to snad na tebe spoznat ho natolko, aby si si to sama zistila? A to sa inak, ako vzajomnym spoluzitim zistit neda. A preco tie antidepresiva berie, to sa tiez spytaj jeho, to my skutocne nemame odkial vediet. Ani ci ich bude brat navzdy alebo nie.

Veronika_S

pytam sa lebo s tym nemam ziadne skusenosti, ani vo svojom okoli nepoznam nikoho, kto AD berie.
A neviem, ci sa da porovnavat uzivanie AD s liekmi na vysoky krvny tlak.....
Ako mam vediet, ako bude reagovat v tazsich zivotnych situaciah alebo napriklad keby doslo k rozchodu, ked mu robi problem zvladnut lahsie zivotne situacie...

zewa

By ma zaujímalo, či by si takto reagovala aj keby bral lieky na astmu alebo vysoký tlak...
Precitaj si niečo o depresii na nete a nevypytuj sa hlúposti.

luciano

Ahoj Veronika. To, že tvoj priateľ berie antidepresíva znamená len toľko, že trpí depresiami, alebo úzkosťami. AD sú neškodné lieky, ktoré v žiadnom prípade nemenia osobnosť užívateľa. Tvoj priateľ je úplne normálny. A z hľadiska dlhodobej perspektívy tvoj vzťah s ním nie je určite rizikový. Je možné, že AD bude užívať až do konca života, ale táto okolnosť vášmu vzťahu v žiadnom prípade nebude ubližovať.

Veronika_S

to je smutne, ale treba to brat z pozitivnej stranky, aspon si sa toho zbavila si cisty..neboj, pride dalsia ;)

betarrrrr

No ... ja som bol s priatelkou 2 mesiace ... predtym som bral antidepresiva asi 3 roky ...nakoniec som sa jej priznal ... no nejak to nedokazala pochopit a vykaslala sa namna ... prestal som ich aj brat .. len koli nej .. teraz som skoro 2 mesiace cisty .. no ani to mi ju nevratilo .. bohuzial ... drzim palce ...