Vzťah medzi priatelom a mojou rodinou je otrasný čo s tým?

Príspevok v téme: Vzťah medzi priatelom a mojou rodinou je otrasný čo s tým?
martina25986

ahojte. prosím o každú radu aj názor.
mám priatela...sme spolu dlho 8 rokov,ja mam 26 on 25 rokov. strasne ho ľúbim a mam velmi rada ked som este s ním....prešli sme si z jeho strany s neverou, nervami kde boli hadky ovlivnené závislostou, uz je 4 mesiace čistý..byvali sme spolu lenze sa stala velká hadka a to som uz neprekusla a vratila som sa domov, moji rodicia aj sestra so švagrom ma podporuju a reči typu " daj tomu čas uvidís ci sa zmeni, ked nie nechaj ho nech si robí čo chce, priatel sa zmenil zariaduje novy byt pre nás lebo stále verí ze sa k nemu vrátim, ja sa k nemu aj chcem vratit ale to ako sa vyhýba mojej rodine je premna nepochopitelné, rodičia nas financne podržali neraz, sestra so švagrom detto,pomáhaju nam jak sa dá , pracuju vsetci v zahraniči a dvakrat do roka sa vratia domov na 2-3 týždne a on nemá ksicht ich ist pozdravit ani len podat ruku, ja uz neviem ako mu to mam povedat či je uplný debil alebo čo...proste rodičia aj sestra sa ho snazia brat takého aký je neriešia ho vobec, lenze ked vidia ako sa trápim napatie sa stupnuje a ja neviem jak sa mam rozdvojit.ked sa ma svagik pýta ta prečo nepride de je??? sak by sme si dali pivo..pohodička vsetko...proste nechápem priatela aký ma s nimi problém napriek vsetkému čo pre nas urobili...naši vedia aj o tom ze bol závislý a aj tak ho podporuju, pripada mi jak z marsu...je z mesta a ja z dediny...je to nenormálne ked chcem aby sme sa stretavali s rodičmy???neviem si predstavit ze mame dieta a on ma nechá ist samu na návstevu k rodičom..ked uz teraz nepride??? a to bolo tak stále...málo kedy ostal u nas dlhsie aj predtým...vacsinou ma len vyzdvihol a isli sme hned preč...neviem sa cez to preniest??? sm sebec?? milujem svoju rodinu a ked si budem musiet vybrat tak si vyberiem ich...lebo oni ma v živote ani nepodviedli, ani neublízili,oproti priatelovi....prosím napíste mi niečo lebo sa zbláznim...vcera ked premna predsa prisiel..stretli sme švagrika aj sestru ked isli domov..ten moj blbec ani nezastal len im zamával z auta rukou...tak som chcela skričať ze STOJ UZ...ale proste nechcem sa hádať...strasne ma to mrzí ... neviem prečo je odmeraný ale takto ja žiť nechcem...trápi to ich a aj mna len mj si myslí ze je to v pohode...čo mam robiť ???

xxy

asi neni rodinne zalozeny a tie navstevy mu lezu na nervy. pochybujem, ze sa to niekedy zmeni. on pochadza z uplne inej situacie ako ty, preto to asi chapat nebude. neviem ako casto ho beries k rodicom, niekedy proste clovek jednoducho nema naladu ist sediet k buducim svokrovcom, ale ty si to zrejme neprispustas. raz zacas, ok, ale vkuse? a ist na navstevu k rodicom sama s dietatom pre mna tiez nie je nic nenormalne. podla mna ho ale ani az tak nelubis, ked pred neho stavias svoju rodinu. hovoris, ze kym nebude manzel a deti, budu u teba na prvom mieste rodicia. az ked bude manzel a deti, vtedy budu prvi oni. sorry, ale toto keby mi niekto povedal po 8 rocnom vztahu tak ho kopnem do riti. mozno by sa inac choval, keby si ho nenutila chodit k vasim. alebo variant B: je to debil a treba ho nechat tak, nehodite sa k sebe.

martina25986

pan D.
predtým ked sme spolu bývali vadilo mu vsetko aj to že chodim k nasim ...vlastne len k starkej lebo bola sama doma po tom co vsetci odysli do zahraničia...ale teraz mi tvrdi ze je to v pohode...kolko budem potrebovat chodit domov tak toko budem chodit...uvidím ako dlho...je citlivý...jeho rodičia bola to rozdielna výchova...hockedy ho nepodrzia v takých situáciách v ktorých by ho mali a neraz už povedal ze mi sme debilná rodina..to ne jak vy že drzíte vsetci pokope...vieš preto mi to nejde dohlavy preco sa ich tak stráni. dufam ze nemás pravdu o tom psychopatovi...

pan d.

Najprv sa nechce stretavat a neskor ti zacne zakazovat k nim chodit. Je to psychopat, nevidis? Ako prejavuje city k tebe, dokaze to vobec? Pochybujem.

martina25986

dadula..dakujem..možno mas aj pravdu ..lenze mna to tak mrzí...nasi sa na neho stale pýtaju ako sa mu dari, či je vsetko dobre, čo noveho, švagrik nechápe, tiez zachvilu si začne myslieť že ho neznáša ...ze neznáša celu rodinu ... nechcem sa pohadat s nimi koli tomu ze priatel sa hambí...ved v zivote je vela toho čo sa stane ale ideme dalej svet sa nezrutil stalo sa čo sa stalo...nikto ho nezatracuje... neviem čo si počať ...je to taká blbá situácia, z jednej strany sa praitel hambí a mala by som to chápať a zdruhej strany sa pozeram ako to beru naši - ze ich proste namá rad...a ja s tým neviem nič urobit...najradsej by som neexistovala..

Dadula56

Martina, moj nazor je taky, ze sa velmi za seba hanbi, hanbi sa za to, aky bol, za to, ze tvoja rodina je taka ustretova a pomahala vam v problemoch, ktore on vyvolal. Jednoducho nema ciste svedomie a nevie sa im pozriet do oci, lebo mu to pripomina ako zlyhal. Nebudem ti kecat do toho vztahu, je to ostatne tvoja vec a zrejme mas dovody na to, aby si s nim zostala aj napriek vsetkemu. Ak chces radu len ohladom tejto situacie, tak ja by som to nechala tak. Pises, ze su to len 4 mesiace, co je cisty. To je kratka doba. Casom sa podla mna dokaze vysporiadat sam so sebou a prejavi sa to aj v tom, ze rodinu navstevovat bude. Rodine neklam, nevyhovaraj sa, povedz ako to je, ze ma tazke obdobie, ze sa snazi o velke zmeny a ze sa musi najprv vysporidadat sam so sebou.

martina25986

uz tolko krat sme sa bavili..o tom...vykrikuje mi ze ho nutim aby chodil k nam...a tým viac sa mu to hnusí lenze aj ked som mu nič nevravela..a nenutila som ho tak to nijako vec nemenilo...proste ja nechcem niekoho kto nema rad moju rodinu ... su to premna blízky ludia a su na prvom mieste ...tak ako na prvom mieste bude moj manžel a deti ale dovtedy su premna prvoradý rodičia a sestra.nebaví ma uz si vymyslat kade čo a obhajovat ho prečo neprisiel, hneva sa na nas?? také otázky ze fakt im neviem vysvetlit aký ma chlapec problém, ked sme spolu bývali prisli k nam sestra so švagrom, chceli sa s nim porozpravat o zavislosti a svagrik nam prisiel pooct opravit zrubnu na dverách - stenu pri zárubni ktorú on roztrepal...a aj za to sa hneva...človek mu ide pomoct a on sa hneva, jazdí na švagrikovom bicykli lebo vlastný nemá, a on je stale odmeraný.nechápem ho...mozno sa hambí za to aký bol ze mal problémy so zavislostou ale oni to chapu lebo svagor si tiez takýmto stavom prešiel ale neriešia ho ...život ide dalej, chce sa zmenit...zmenil sa ... ale ked zacnem tuto tému zase bude ...že či malo robí pre nas vztah, že či sa už málo zmenil a že furt mi dačo bude vadiť...atd..proste chlapec sa učí existovat normálne, byt zodpovedný, platit si účty, pratat za sebou bordel...lebo ked sme boli spolu vsetko som za neho robila ja a on "zavislost" a nic viac ho nezaujímalo.velmi sa zmenil preto ho nechcem odstrčit ...som s nim dlho ..vie byt užasný priatel starostlivý ...len niekedy ho nechápem a bolí ma ze sa sprava podla mna NENORMALNE , ved priatel si musí získat aj rodinu priatelky....či je to blbost???

lili222

Myslim ze v tejto sprave si si odpovedala aj sama...rodina je na prvom mieste... podrzali ta nie raz ani nie dvakrat co sa o tvojom priatelovi povedat neda...a ked to robi teraz ked spolu chodite myslim ze casom sa to bude stupnovat...Je moznost zeby si sa s nim este o tom porozpravala? Ze aky ma na to dovod? A ak sa nebude chciet ani o tom bavit znova plati prve pravidlo rodina je na prvom mieste...