Dvojčatá

Príspevok v téme: Dvojčatá
lenuska1205

ahojte žienky práve som sa dozvedela že čakám dvojičky..mam 21rokov a nenormálne moc sa toho obávam nečakala som ani jedno dieta a nie to ešte dve naraz....ste tu také maminy čo máte dvojičky??ako ste to zvládali? ako ste rodili? a ako prebiehalo tehotenstvo??a ako to bolo s nevolnostami?? ja som v 10 týždni doteraz mi bolo sice nevolno občas ale nevracala som no teraz zo soboty na nedelu som zvracala 6 krát ale mala som aj horučku možno tobol virus nejaky alebo som schuti zjedla pizzu z večera.mam z toho všetkého obavy nakolko s priatelom nemame ešte byt a nechcela by som odist velmi daleko odrodiny lebo viem že budem potrebovat pomoc. a tiez ako je to s materskou? študujem na VŠ akurat budem štátnicovat nemám nič odpracovane...kolko vychádza rodičovský príspevok na dvojičky?? dakujem za rady vopred

Morning air

ahoj, podla toho co pises ta to hodne zaskocilo a vyplasilo. Bojis sa ci to budes zvladat, ale nemusis sa bat, urcite to zvladnes, tak ako maminky co mali dvojicky pred tebou:) A sice zo zaciatku to bude tazsie, no neskor to bude parada, krasne sa ti budu vediet spolu zahrat uz okolo roka.

M 25

u nás poznám dve 16tky, ktorým sa nedávno dvojičky narodili :D ale zvládajú.. aj ked si to ani neviem predstaviť

niky19

Ja som otehotenela krátko pred 17tkou. Pri prvom sone s mojim priateľom nám povedali že budeme mať dvojičky. Priateľ bol nadšený a ja v škoku. Rodila som dva týždne pred termínom a mám Tamrku a Marcusa majú 19 mesiacov a ja som našťastnejšia na svete. Tehotenstvo som mala celkom kľudne len na občasné nevolnosti. Malé mi dali dosť zabrať nakoľko sa veľmi hmýrili a ja som si myslela niekedy že sa chcú zo mna vykopať. Nakoľko som mala veľmi veľké bruško pomáhali my vstávať a so spánkom to bolo zaujímavé. Mám šťasie že som našla voči priatelovi takú oporu. Pri pôorode bol so mnou držal ma za ruku a šepkal mi že to zvládnem a ako ma nesmierne miluje. Tamarka aj Marcus sú kľúdný takže som nemala problém ani so spánkom. Chváľa bohu mi neplakali tak často a vedela som ako na ne. Rodila som prirodzenou cestou aj ked mi hrozil cisársky.

Lulita

Lulu 16 drzim palce :)

lenuska - rodicovsky budes dostavat len jeden, ako na jedno dieta, pridavky na deti dve, cize teraz je to nejakych 190 eur + cca 21 eur pridavky tie x 2 spolu okolo cca 232 eur mesacne

Lulu16

Ahoj :) Tak ja mám 16 a pol ročné dvojičky :) Tehotná som bola ako 15 ročná a vydržali sme až do 37 tt :) Aj keď moje tehu nebolo bezproblémové, zvládli sme to :) V 20 tt som bola v nemocnici, kvôli závratiam, nevoľnostiam, ale oddýchla som si a našťastie to prestalo. Od vtedy som ďakovala za každý jeden týždeň, ktorý som bola tehu. Rodila som cisárskym, ale pôrod mi začal spontánne, čiže bolo treba rýchlo konať :D NO men bolo zle asi až do toho 20 tt, ale vracala som dokopy možno 10 krát :P skôr mi bolo tak ťažko, alebo sa mi grgalo. No ja žijem s rodičmi, čiže ten príspevok dostáva moja mamina, na materskú nárok nemám a museli mi priznať aj rodičovské práva, keďže som neplnoletá :P vybavovačiek bolo dosť. A ako to zvládame? No tak je to ťažké, unavená som už 6 mesiacov vkuse, do toho škola (od februára 2012 mám individuálne), ale baby sú úžasné, za nič by som ich nemenila, cítia, že sú dve, tak ani moc neplačú a mám pocit, že sú strašne trpezlivé :D samozrejme začiatok bol hrozný, to som skoro celé noci nespala :P ale prežili sme, aj keď ťažké je to stále :) ale dá sa to zvládnuť ;)