Pracujem s psychicky narusenou kolegynou

Príspevok v téme: Pracujem s psychicky narusenou kolegynou
Kovepa

Zijem v zahranici, a kedze vsade uz zacina byt problem s pracou, tak mi tu tiez trvalo mesiace, kym som si nasla poriadnu pracu. Nasla som si pracu na recepcii v hoteli, je to atraktivna praca, pekne prostredie, dobry pracovny cas atd... Praca sa mi paci, ale je tam jeden problem. Kazdu rannu sichtu (asi tak 4 krat do tyzdna) musim robit s nasou "veducou recepcie", ktora je najlepsia kamaratka majitelky hotela. "Veduca recepcie" ma 24 rokov a ma psychicke problemy. Hned od prveho dna po mne ziapala za kazdu malickost, a ked ma mala zaucat, tak mi zakazdym ukazovala nervy a ako velmi ju obtazujem. Samozrejme, ked vas niekto zauca a po vas ziape cely cas s nervami, zacnete byt v strese a odraza sa to aj na vasom chovani. Ja som sa nemnohla uvolnit pred zakaznikmi, bola som napnuta ako struna, nedokazala som s nimi nadviazat konverzaciu a na to prisla riaditelka a mi hovorila, ze mojou pracou je milo komunikovat so zakaznikmi a nech na sebe nedavam znat stres. Ked som jej povedala, co je vo veci, tak na to mi odvrkla, ze kazdy mame nejaku povahu, a ze veduca recepcie je jej najlepsia kamaratka... Ibaze ta jej nejlepsia kamaratka strasne v praci zapacha, asi sa nekupe, smrdi jej z ust, chodi v pokrcenych veciach do prace a len apaticky sedi so sklonenou hlavou pri pocitaci so zachmurenou tvarou. Vobec nieje upravena ako recepcna, ani stipku makeupu, nic... A takakto osoba po mne steka ako po psovi. Ja som vydata zena, mam male dieta, rodinu, s ludmi sa rozpravam s uctou a strasne mi vadi, ze takato osoba sa ku mne chova uplne bez respektu, ako ku psovi len preto, ze dobre pozna riaditelku a moze si dovolovat, co chce. A navyse, ked prichadza do prace, a ked odchadza z prace, tak sa mi vobec nepozdravi, akokeby som tam ani nebola. Proste odide a ja tam sedim ako taky hlupak, ktory nestoji ani za jedno ahoj. Ludia naokolo vravia, ze si ju nemam vsimat, ze je psychicky narusena, ale oni s nou nerobia 8 denne a neprijmaju jej ustavicne nerespektovanie a nervy. Za riaditelkou ist nemozem, lebo je to jej najlepsia kamaratka a obratilo by sa to proti mne. Skoncit s tou pracou nemozem, lebo potrebujem teraz peniaze a dalsia praca sa tazko hlada... Prosim, napiste mi, co by ste robili na mojom mieste vy? Existuje tu nejake riesenie?

GOING

U ľudí ako opisuješ to býva problém z minulosti alebo je to ich psychopatická povaha.
Napríklad matka sa nevie zmieriť s tým, že má postihnuté dieťa
tak z pomsty ničí okolo všetky vzťahy.
Alebo otec bol v mladosti šikanovaný a ponižovaný a prenáša to do výchovy syna a pod..

Niektorí ľudia doslova potrebujú konfliktné jednania aby ich to naplnilo.

Najlepšie by bolo trafiť do jej integrity, zisti ako funguje jej rodina
učite sú tam tiež choré vzťahy a uderiť na ňu cez to, čo má najradšej. Tým ju oslabíš.
Alebo jej vyrob problém a nebudeš problémom Ty

Iveta Michael

Ach tak to muselo byť pre teba už naozaj zdrvujúce..ale vieš čo zdravie je prvoradé! A vždy! Neboj sa...si dosť šikovná osôbka a určite si nájdeš prácu a myslím si že bude aj lepšia - neviem v ktorej krajine žiješ,ak v U.K. tak nezúfaj...ak by si bola v Londone vedela by som ťa možno trochu nasmerovať:)držím palce a nikdy neľutuj ten krok čo si urobila - bolo to správne rozhodnutie,sama si videla ako ťa to celú takmer zničilo! Ja by som okrem iného urobila aj to že by som to zverejnila niekde na pracovnom fóre - ľudia takto navzájom zdieľajú svoje zlé či dobré skúsenosti.

Kovepa

Dakujem vam vsetkym za prispevky, aj ked oneskorene, lebo som tu nebola dlhy cas. Chcem iba napisat, ze som v tej praci dala vypoved vcera. Nedalo sa to tam vydrzat. ta osoba zacala po mne vrieskat uz aj pred zakaznikmi a za kazdu malickost, alebo chybycku ma zhadzovala a bonzovala svojej najlepsej kamaratke - veducej. Bola som tam cele dni v takom napati, ze som nemohla ani jest, ani spat, ani tesit sa doma zo svojho dietata a rodinneho zivota. Prisla som domov a zaspavala som so stiahnutym zaludkom. Pred tromi dnami mi divne opuchli ocne viecka, akokeby som zjedla nieco alergenne. Bolo to velmi divne, lebo za cely zivot nemam ziadnu alergiu, nikdy, a teraz v tejto robote mi opuchla tvar, proste divne... S manzelom sme sli do nemocnice, tam nevedeli povedat, z coho to mam, tak mi dali antibiotika a teraz mi to uz nastastie preslo. Ale dovod mojho konecneho rozhodnutia, ze v tej praci dam vypoved bol, ze ked som sa vratila z nemocnice, tak mi telefonovali z hotela domov, ze som urobila nejaku chybu v rezervacii na 28. novembra!!! Si predstavte, akokeby uz nemohli pockat, kym pridem do prace a povedat mi to tam, ale proste mi museli zavolat domov a pokazit mi den. Ale ked ta "veduca recepcie" robila chyby (co robila mimochodom kvanto chyb kazdy den), tak to bolo v poriadku. Ale ked som spravila chybu ja, tak ma isla zozrat. Na to som im povedala, ze koncim a do prace uz nepridem. To ste mali vidiet tych telefonatov, co mi volali z hotela. Proste som si vypla zvuk na telefone a potom som na nom nasla 12 zmeskanych hovorov z hotela. Nezdvihla som im, a v zivote tam uz moja noha nevkroci... Uz bolo toho dost. Teraz som bez prace, neviem, kde zacnem zase hladat, ale znovu sa mi vratila chut do jedla a znova zacinam kludne spat. Ten pocit stresu a napatia zo mna opadol, len mi je luto, ze nemam robotu... :((((

Sejla

neviem, kde to pracuješ, v ktorej krajine a ktorom hotely, ale práca recepčnej nie je nikde bohvie ako zaplatená a ani veľmi perspektívna. Kašli na ňu.. pozri, ak ten job fakt stojí za to a je cenený, určite si tvoja vedúca dala záležať, koho tam prijime a teda si je vedomá, že si chytrá, šikovná a nápomocná, nebude ťa chcieť len tak stratiť pre blbosť, s tvojou kolegyňou sa porozpráva a odporučí, aby k tebe zmenila postoj. Ak to vedúca hotela nespraví, tak normálne odíď a vôbec to nelutuj. Takú prácu, kde si vedome nevážia zamestnancov a nekladú dôraz na slušné správanie je fakt podradná. A recepčné v hotely berú aj všade inde. Teraz ešte väčšmi, keď už máš aj skúsenosti.

arriva

Kasli na ňu, musíš byť nad vecou. Zasmej sa na jej blbom správaní, vrat jej úsmev na jej zamraceny pohľad. Budeš mať navrch. Neber to jej správanie osobne. Možno má fakt veľké problémy. Neodzdravi? Buď si povedz, že ty taká sprosta nebudeš a veľmi vyrazne ju pozdrav, alebo s.r na ňu a nezdrav tiež. Ale neber si to osobne. Nezaluj. Daj najavo sefke, že môže byť sakra rada, že ťa tam má.

muc

mobbing vyvolava stres a dlhodoby stres casom poskodi organizmus a prejaví sa urcitymi poruchami a ochorenim. zvaz, ci ta praca ti stoji za vazne poskodenie zdravia