Čo robiť, keď si človek nedokáže priznať vlastnú vinu

Príspevok v téme: Čo robiť, keď si človek nedokáže priznať vlastnú vinu
tarunka

Čo robiť s človekom, ktorý nedokáže prijať pravdu? Jedná sa o mne veľmi blízkeho človeka, ktorý ma však v poslednom období strašne klamal a ubližoval mi. Nechcem však tohto človeka stratiť, ale jeho správanie ma strašne zasiahlo. Ale vždy keď sa s ním o tom rozprávam, tak ho to strašne rozčúli, okamžite začne na mňa útočiť a nedokáže si to priznať. Čokoľvek mu poviem, vždy to prekrúti a hádže vinu všade naokolo len nie na seba.

Magy

su ludia, co si nepriznaju chybu/omyl nikdy, aj keby ich natahovali na skripec. ani zoci-voci faktom, dokazom alebo argumentom. stale si najdu nieco, ako to zhodit na inych. je to bud sposobene vnutornou frustraciou z vlastnych zlyhani alebo neschopnosti, neakceptovatelneho soku z hanby ci ponizenia, alebo je to neurologicky blok v hlave, podobne ako paranoia (paranoik si nikdy neprizna, ze ten chory je on, a nie vsetci okolo), patologicky ziarlivec a podobne.

bohuzial, s takymi ludmi malokedy da nieco spravit. je to stav v hlave, kde rady, naliehanie ani hrozby nepomahaju. uz ste sa skusali vyhrazat televizoru??
tarunka - nepotesim. ak dany stav trva roky a ten clovek je uz starsi, je miziva sanca, ze sa este zmeni. :(
jedina moznost je skusit zistit, ci ten prvy dovod, co som pisal, nie je zdrojom tohoto bloku a skusit na tom zapracovat.

unknown89

ach jaj ... a niekto si aj chybu prizna ... ale sancu uz nedostane ... ten clovek ma velke stastie ze si taka trpezliva ... neviem asi mu zato nestojis aby si priznal chybu ... daj mu to poriadne pocitit .. mozno sa potom uvedomi ...