Schizoafektívna porucha

Príspevok v téme: Schizoafektívna porucha
Dede2222

Ahojte. Ja neviem, či sa so mnou môj lekár len hrá, ale pomaly mi jeho názory začínajú ísť hore krkom. V júli mi diagnostikoval BAP, s čím sa netajím, som sa ťažko zmierovala. Teraz mi perom dopísal po klasickej bežnej kontrole k BAP aj F25.1, keď som si pozrela, že o čo ide, tak ma skoro vystrelo. Ja neviem, mám zmeniť lekára alebo sa nechať unášať neistotou alebo čo, pretože lieky, ktoré mi nasadil účinkovali, lenže dostala som sa do depresie a zvýšil dávkovanie pred mesiacom a teraz mi zadre hento. Ja už neviem..

Jofo849791

Žiaľ psychyatria je veda ľudí, ktorý nie sú v realite , nechápu základy vzniku schyzofrénie a vývoj jedinca v nezdravom prostredí kde iq matky a otca je v rozsahu ľahkej až tažkej debility.
Žiaľ aj psychoterapia je v ,,plienkach,,

veronikavero

Chcem sa opytat,ci mate skusenosti,ze vam lekar znizoval davky liekov,az ich postupne vysadil uplne.mam schizoafektivnu poruchu,lekar mi povedal,ze mi znizi davky,liecim sa rok,som v remisii,bez priznakov ochorenia a chcela by som raz fungovat bez liekov.myslite,ze je to mozne,ak moj sstav bude aj nadalej dobry?mate s tym niekto skusenost?

citrusar11

Ja som zistil sam na sebe, ze su aj fakt dobre lieky. Ja beriem depakine chrono, uplne mi staci len tento liek. Ked som bral Fevarin, tak som stale spal. Keby som zobral Kvetiapin, tak zaspim do piatich minut atd. atd.
Psychiatri su podla mna fakt odbornici na psychiku, ked sa snazia, ked sa nesnazia (ked nemaju preco), tak to aj tak vyzera.
Exit your digital transfer...

bimbo

Baby, SCHYZA je porucha len u inteligentných ľudí, ktorý to preháňali, alebo život ich poriadne prehnal. SPája sa s veľkou citlivosťou na pohlavné dozrievanie. Veľa hormónov nové hormóny.

Našla som jedného človeka na nete www.badatel.net, ktorý hovorí o dosť rozumnyých veciach.

Ako keď ľudia zistili že poruchy mozgu súvisia s podvýživou, resp. telo nevie si samo spracovať isté látky, hormóny z jedla, nastávajú totálne zmeny z normálne zdravého jedinca vyprahnutú bábku.

Podľa www.badatel.net si myslím že je to hlavne o strave. Nehovorím prestať z liekmi ale ako u celiatikov, musia prestať niečo jesť, onak by zomreli a bolo by im zle, aj táto porucha SCHYZA je vlastne niečo čo nám dáva na vedomie mozog že niečo nie je OK.

Látky dopamín, serotonín, sú totiž v strave. A pradepodobne sa ťažko dostanú a spracujú, lebo nefungujú cestičky. Uzavreté bunky a podobne.

Skúste toto, ten cukor obmedziť , vitamíny a podobne. Nie je to ničím zaručené, ale napríklad, Omega 3 je najviac v ľanovom semiačku, ktorý veľmi dobre vplýva na mozog, že dotiahne dopamín tam kam má. O čom aj www.badatel.net hovorí.

Iný zdroj: www.zzz.sk

Ide o to že naše telo to nie sú len cievy, kosti, koža, a v anatómii sa nevyznám, ale v čom som dobrá je analtytické myslenie. A tak ako papier sa nevyrobí tak že si ho kúpiš obchode, treba sa pozrieť na tú chorobu zhora, zo širša.

Treba hľadať čo jesť, ako jesť, skúsiť prestať piť mlieko, ktoré je už len prevarené s vodou a nič neobsahuje.

Skúsiť jesť viac čerstvej zeleniny, hoci skoršie ročníky budú neustále variť s bielej múky a kupovať biely cukor, a šetriť. Na čom šetrit? Na vlastnom zdravý?

Nie je veľa ľudí pokrokových ale stále viac ako v USA, ktorý sa prejedajú takých vecí, ktoré im upcháva hlavne myslenie a ústa.

Čaute

irisia

Ja mam 17 rokov diagnozu schizoafektivna porucha osobnosti.Ma to rozne prejavy,na internete sa to da najst,co to zahrna.Nepovazujem sa preto za debila.Momentalne som kvoli tomu na invalidnom a beriem dlhodobo lieky na potlacenie priznakov.Uplne vyliecit sa tato choroba neda.Trvalo mi dlho,dokial som nasla dobreho psychiatra.Ak nie je pre pacienta dobry,pacient je nespokojny.Podla mna treba zmenit lekara,alebo popripade konzultovat aj s inymi psychiatrami.Moj nazor je taky.Aby mohla byt liecba efektivna,clovek musi plne doverovat svojmu lekarovi.Viem,o com pisem.Drzim palce.

mom

som lieceny pacient. mam schizoafektivnu poruchu. mala som obdobia pred liecbou, ze som uz nevedela co je realita a co blud.nastastie ma priatelia poslali k psychiatrovi .skolabovala som v dopravnom prostriedku a ocitla som sa na klinike. som tomu rada. mam za seriou elektrosokov. asi rok som sa davala dokopy.nelutujem to. bolo to obdobie bez penazi, ale na prechadzky sa da vzdy zadarmo. teraz uz stvrty rok pracujem.zijem zivot ako kazdy iny clovek. mam vecernu liecbu.odporucam sa netrapit, a doverovat lekarovi. nikto nie je jediny a sam s tymto ochorenim. je nas vela. obcas mavam cierne chvilky, ale je to obdobie plne krativity. pisem basne , malujem, sijem..preckam a zas svieti slnko. ano som tlsta z liekov, ale som stastna a to som ako chuda superkraska nebola.zelam vsetkym spolupacientom , aby pretavili pochmurno do diel...aby sa regulerne liecili a naucili sa aspon trosku oddychovat.s laskou mon.

LadyOpium

ja mam psychoticku poruchu a to je fakt nahovno lebo nemozem chjodit ani sama von tie hlasy a paranoja su hrozne

Dede2222

Miranda: ale ľudia s BAP nie sú ľudia rozpoltení ani nemajú žiadne schizofrenické prejavy, je to len o striedaní nálad, ale je ti to asi zbytočné vysvetlovať, ak by si si čo to o tom prečítala, tak by si vedela, že je to o úplne inom ako píšeš ty. No nič, maj sa pekne...

mirandapocsa

ja viem čo je bipolarita, možno ty nou trpíš ale ja nie a to je 100 percent isté,nikdy nie som nebola som bipolárna,stojim pevne na zemi,netrpím žiadnou rozpoltenostou teda žiadnou a náladová nie som vobec, to by si ma muslea bližšei poznat dala by si mi za pravdu a shyzotypová porucha zhrna v sebe mnohá iné veci.aj to napr ak niečo z tých priznakov priúpmina shyzofreniu, ale nie je to schyzofrenia, su to diagnozy podla púriznakov ktoré nie su jasne definovat, ale sa podobaju na shyzofreniu, ale nie je to.

ja viem určite žiadnou syhzofreniou netrpim a depresie nepoznám nikdy som nimi netrpela.

pre niekoho kto ma nepozná alebo zle pozná možem sa javit tak,lebo som rezervovaná opatrná s neznámim prostredím, ktoré si preverujem.

žiadna bipolarita ani porucha osobnosti,viem odkial fuka vietor aj to prečo ot hovoriš,ja som zdravá ako buk budem to je isté.nič spoločné nemám so shizofrenoiu,nič,ak by som bola mala tvrdila by som že bviem že nemám žaludok a ja som tvrdila že viem že mám žaludok , ale necitim si ho necitim jedlo v nom necitim prijemný pocit z najedenia trvalo dlho 3 roky,som presvedčená moja choroba má iné pozadie a depresie som nikdy nemala, len jeden problem mám že mám jemnejšie ladené nervy ako vacsina z čoho vyplýva že nevládzem hluk privela hovoru a spoločnost,vyhovuje mi vela sukromia a pritom pracujem viac ak pracujem ako ostatný.

Dede2222

Miranda: Ale bipolárna afektívna porucha je známejšia pod starým názvom mániodepresívna psychóza a je predovšetkým o striedaní nálad, mánie a depresie, môžu sa k tomu pridať nejaké bludy a pod., ale u mňa je to striedanie ťažkej depresie a mánie, raz hypománie. Takže u mňa a mne podobných je ťažko vypočítať s akou náladou sa prebudíš, ale keď nájdu správne lieky, tak je to ok. Ja verím svojmu lekárovi, takže nepochybujem o tom, že chce len to najlepšie. Neviem, mýlim sa alebo to vyznieva v takom štýle, že neveríš svojmu lekárovi?