Mám poruchu príjmu potravy ?

Príspevok v téme: Mám poruchu príjmu potravy ?
jannninnka

dobrý deň, už pár mesiacov sa trápim so svojou váhou. meriam 174 a vážim 56 kíl, mám 17 rokov..
držím 90 dňovú diétu, to je že doobeda jem len ovocie, a na obed a večeru sa to strieda. 1 deň zelenina, ďalší deň mäso, ďalší ryža/zemiaky, ďalší cestoviny.
schudla som dve kilá no rodičia a okolie na mňa vyvíja hrozný nátlak kvôli modelingu..
keď sa držím s jedením tak mi je super, cítim sa tak lahko, nie osm unavená. no ako náhle to poruším, poviem si že to už je jedno a začnem jesť jedno cez druhé...
zvykla som užívať každú nedeľu laxatívum ktoré ma úplne prečistilo a za ten deň som schudla aj dve kilá, no hneď som to nabrala nas5... je mi zle keď sa vidím v zrkladle...neznášam pohlad na svoju postavu :(
môj najväčší nepriateľ je jedlo..nikdy som ani len netušila že ma niečo takéto môže zasiahnuť..neviem čo sa to so mnou deje..
prosím poraďte mi, každá jedna rada mi pomôže
ĎAKUJEM!

_Nika_

Sme také podobné, až je to čudné. Rovnaký vek, takmer rovnaká výška a nie tak dávno aj rovnaká váha. Lenže ja v tom pravdepodobne lietam už dlhšie. A asi som si na vine sama. Alebo fakt neviem. To je teraz jedno. Nechci skončiť tak, ako ja. Podstatné je, že sa NESMIEŠ nechať do ničoho tlačiť. Ak sa na to cítiš, vyhľadaj odbornú pomoc, nie internetovú poradňu. Ale ešte predtým si to celé premysli a porozprávaj sa s rodičmi. Hlavne rozmýšľaj, čo všetko ti vadí a akým spôsobom im to chceš povedať. A ako to zmeniť.

Onyx

Tvoji rodičia majú rozum? Tlačia na teba, aby si chudla? Ty vole... Ja by som ich vyplieskal! Tupý ľudia toto. Tebeb to nevadí? Keď tak, začni behať, alebo niečo aeróbne, vyformuje sa ti postava a budeš môcť jesť čo len chceš(obrazne).

A nezabudni pozdraviť rodičov, že ti dali pekný darček. Veď máš 56kíl a 174cm!! Do čoho ťa tlačia? Keď tak, nech ti idú príkladom. Nech sa stravuje otec, ako ty. Veď čo! Niektoré veci by mali byť trestné..

Sama píšeš, že už teraz nenávidíš svoje telo. Za pár rokov sa naješ a pôjdeš rovno na záchod, lebo si 55kilová tlsťoška. Bože!

A to som sa divil, ako sa k tomuto človek dopracuje. Som myslel, že net, mtv a pod. Ozaj som nečakal, že k tomu môžu dopomôcť rodičia

Maoam

otazka znie, ci ten modeling fakt chces robit TY sama, alebo viac tvoje okolie, aby si ho robila

a ano, padas do PPP, lenze to je obrovsky problem na vela rokov :-/ a s tazkymi nasledkami,a ko na tele, tak aj na psychike

zvaz sama, viem, mas len 17, ziadne skusenosti, si pod tlakoom okolia, ale je to tvoj zivot a tvoje zdravie

osobne mam absolutnu alergiu na ludi, ktori tlacia na ostatnych ohladne vykonov