Ako na chalana, s ktorým som sa 5 rokov nevidela?

Príspevok v téme: Ako na chalana, s ktorým som sa 5 rokov nevidela?
loula

Ahojte..
šialene sa mi páči chalan, s ktorým som sa zoznámila pred 5 rokmi, chodili sme spolu mesiac a pokazilo sa to kvoli mojej mame, ktorá mi zakazovala s ním chodiť...tak sme sa rozišli..
Teraz mám 20 a ani po tých 5 rokoch som ho neprestala mať rada...a strašne sa s ním túžim stretnúť.
Mám na neho kontakt, ale zdá sa mi divné keď sa zrazu ozvem, či nechce ísť von...ešte k tomu je aj z iného mesta a má novú priateľku...
poradíte mi? stále ho mám v hlave :(

Iba Katka

Prečo sa nenatlačiť do vzťahu, keď ešte nie sú manželia? Veď stačí trošku poflirtovať a manželia z nich nebudú. Takto môžte rozbiť vzťah, ktorý mohol skončiť manželstvom alebo spôsobiť pekne veľkú krízu. Ale veď čo, je to "životná" láska z puberty, rozhodne to stojí za to spôsobiť niekomu bolesť.

Leela333

mango.tree, ty očividne nechápeš, že hoci frajerka automaticky neznamená manželku, tak nejak tú manželku spoznať musí. Každá bola kedysi "len" frajerka, takže nevidím logiku v tom tvojom rozmýšľaní, že máš rešpekt pred manželkou, ale pred priateľkou nie, lebo "je to len frajerka a takých môže mať milión".

Aj s frajerkou môže plánovať budúcnosť, môžu plánovať sa časom vziať a neskôr mať rodinu.

Alebo sa nemusia brať vôbec a mať rodinu, povedala by som, že je to aj lepší variant. Ale to už je na konkrétnom páre ako si to dohodnú.

mango.tree

lebo ked si nejaku uz zoberie za zenu, tak to s nou asi myslel naozaj vazne, v danom momente bol presvedceny, ze to je zena jeho zivota a ze chce s nou budovat spolocny zivot. a priatelka je len frajerka, tu moze mat aj kazdy mesiac inu, co na tom nechapes? a autorka temy sa nevyjdrila blizsie o jeho frajerke, ale povedzme si uprimne, v 20tich to az take vazne iste medzi nimi nebude, o budovani spolocneho zivota sa da tazko hovorit, atd. a deti su velky zavazok a tiez tam predpokladam ze ten vztah uz bol na istej urovni (nie, ze no som chudacik sam, tak niekoho rychlo nabalim a jej, mam frajerku), tak preto by som zenateho a s detmi radsej nekontaktovala
ps: ja som raz bola zalubena do zenateho a v zivote by som mu to nepovedala (a aj jeho to velmi ku mne tahalo, ale tym sa to skoncilo)

nirvana

Winki, ked vstupujes do manželstva, mala by si byť uz zrelá a zodpovedná a vedieť čo robíš, vedieť že je to skutočný záväzok. A deti ani nehovorím.

nirvana

Presne, mangotree. Mne by sa to písať nechcelo, lebo darmo niekomu vysvetľovať ked to nie je schopný pochopiť.

winki

Ale tak isto ak má prieteľku to nemusí fungovať ani v manželstve......preco maté taký velký respekt pre manželstvom a detmi???? ha?

mango.tree

100% suhlas s nirvanou. a neviem, na rozdiel od vas vidim tu realitu, to skor vy zijete v dakej bubline.
tatiana, hlupost, poznam taaak vela zien co ostavaju v dost nefunkcnom vztahu, lebo nechcu byt same, boja sa toho, pre mna su taki ludia nepochopitelni ale je ich vela.
winki, tak to tazko, priateliek moze mat za zivot milionpat, ale manzelku len jednu by mal mat a to tu, ktora je ta prava, takze nie z kazdej priatelky sa stane manzelka. a kto pise o natlaceni do vztahu? len ho chce kontaktovat a vidiet asi, aky je, co robi... nehovorim, ze je to zarucene spravne riesenie, ale preco by nemohla? je zenaty s detmi? nie.

no a ked ma raz pevny vztah, tak mu ho nenarusi ziadny kontakt starej lasky, asi tazko, ked ma to naj, co si vie pre seba predstavit...

a co sa tu ozvali vsetky furie, co sa trasu, aby ich pri prvej inej zene neopustil? tak malo svojmu vztahu verite?

a keby toho mojho kontaktovala stara laska, tak samozrejme by som neskala meter dvadsat od radosti, ale taky je zivot a ked vie co ma vo mne, tak sam na to bude kaslat, nie som ziadna debilna hysterka, co sa trasie pri chlapovom mobile a prehladava mu vacky ci pocitac ze co ak... lutujem take zeny a ani sa nedivim chlapom ak od nich utecu.

a otocte si to aj opacne, hypoteticky, mate nejaku zivotnu lasku, z istych okolnosti spolu nie ste a uz vidim, ze by ste sa tak velmi starali o city jeho "nahradnej" priatelky. zivot prinasa vselijake situacie a je hlupe sudit dopredu. a ked sa da nejaky chlap tak rychlo odlakat starou laskou, tak asi by som sa zamysela, na akych zakladoch stal nas vztah a este by som mu mohla podakovat, ze som sa ho zbavila a mam sancu najst aj pre seba skutocnu lasku

winki

Vacsina tu píse o tom a čo keď ma priateľku, však to neni vada. Čo keď im to nefunguje? Ale prečo sa do toho montovať? VIete čo môžete spôsobiť jednou sms svojmu bývalému? Jeho priatelka si to prečíta, poprípade on sám povie, aha napísala mi bývalá a už sa spustí reťazová reakcia, ona začne vyzvedať....začne podozrievať, on z toho začne byť nervózny, ona bude ešte viac podozrievavá, lebo on je nervozny....a začnú problémy a bum bám vzťah sa zrúti, ale zrútil by sa aj keby tá smsm neprišla???? to nikto nevie. ALe hlavne, že pisateľka je šťastná, lebo dotyčný sa začne stretávať s ňou....a teraz to si pisateľky neuvedomujú sa začne proces odznova...:D

Tatiana02

nirvana a mango tree. vy dvaja si pekne pustite nirvanu a pochlipkávajte mangový čaj doma v papučkach lebo zrejme vôbec neviete čo sa deje v realnom svete a v realnych vzťahoch. Keď to ľuďom neklape nie sú spolu lebo nápor psychický na psychiku to nezvládne.
Takže už len to čo napisala autorka témy naznačuje aký má ona sama charakter, že sa ide natláčať do vzťahu niekomu inému. Ale ako písala osoba Magy mala by si otočiť situáciu a potom rozmýšľať či napísať alebo nenapísať "starej láske". Ľudia ako ty loula sa musia strašne nudiť keď majú čas zapodievať sa človekom spred piatich rokov.