Preventivna prehliadka

Agness001

Rakovina sa tak lahko zistit neda. Mozu na nu byt nejake ukazovatele, napr. zvysene onkomarkery a velmi zvysena sedimentacia, pokial viem, pri preventivke sa ale tieto vysetrenia nerobia a tiez, keby aj vyskocili vysoke hodnoty, nemusi to hned znamenat rakovinu, moze ist o nieco ine, napr. zapal. Rakovina sa da 100% zistit len z histologie, teda ked sa odoberie vzorka z napadnuteho tkaniva, nadoru a potom sa to vysetri v lab. a hladaju sa rakovinove bunky. Ale na preventivky treba chodit, ak ku gynekologovi, ten ti spravi ultrazvuk a ak by tam nieco nasiel, tak sa to podchyti vcas, rakovina neboli, aspon nie dokial nie je v poslednom stadiu.

dl

co vsetko sa da vlastne zistit na takej prehliadke okrem tych beznych chorob ako chripka a podobne, tak isto z krvi okrem zvysenej ci znizenej hladiny cukru, tukov, bielkovin..a zapal mocovych ciest na zaklade coho zisti, z mocu ze jej vyskocia nejake hodnoty? Vlastne moze byt zapal MC a clovek pri tom nema problemy a stipanie pri moceni?

Mimulus

ak ho požiadaš tak sa dajú urobiť testy ale rozhodujúci je počet bielych krviniek. Niektoré tipy rakoviny sa určite zistiť dajú.