Tetania alebo ALS?

Príspevok v téme: Tetania alebo ALS?
Peter060

Mám stále váčšie problémy zo škubáním svalou a stále sa to zhoršuje už mi šklbe napr. aj z celou rukou prstami. Doktorka si stále myslí, že to nieje nič vážne nakoľko mi robili dvakrát EMG, EEG a CT mozgu a všetko bolo v poriadku. Jediné čo mi potvrdili bola tetánia. Občas mám aj takový divný pocit v nohách. Chcem sa spýtať aké sú príznaky tetánie ? ? Mám strach žeby to mohlo byť niečo vážne ako napr. ALS pretože som čítal, že sa to dá ťažko diagnostikovať. Nevie niekto pls. či sa dá na zákleda nejakého vyšetrenia určiť žeby išlo o ALS ? ?

Mimi1991

Ide pravdepodobobne o Syndróm benígnych fasikulácií, ALS sa len vo veľmi málo prípadoch prejavuje fascikuláciami ako prvým príznakom, EMG je takmer vždy pozitívny pri ALS na fibrilácie a ostré vlny,denervácie a reinervácie po pol roku by určite bol nejaký progres týkajúci sa svalovej slabosti a ak máš pod 40 rokov je to pomerne nepravdepodobné...

67milo

Ja by som sa rad opytal ziny1, co tym mysli, ze "ja viem o com hovorim"? Prvym priznakom ALS je slabnuca svalova sila

RNG

Sklbanie a trasenie moze byt nielen tetanickeho povodu, ale aj nedostatok vitaminu B-12, co sa da lahko doplnit minitabletkami B-12 pod jazyk(sublingual B-12)

alie

Moja rada a urcite to vyskusaj, prosim: V lekarni si kup zvlast calcium , vit. D3 a zvlast magnezium. Rano si das calcium s vit D -zvysene davky a na vecer si das iba magnezium. Takto by ta to malo do 2 tyzdnov uplne prejst. popr. mozes pridat aj koenzym Q10. Drzim palce.

Peter060

No to byla skvelá rada to máš pravdu nerieším. K neurologovi chodim pol roka a po vyšetreniach ktoré dopadli v poriadku a hocijakych liekoch ktoré vôbec nepomohli si doktorka myslí, že vážne chorý niesom. Jediné čo ma napadá je ALS pretože takú SM by mi už zistili.

zina1

to bola dobre sprosta rada daj sa vysetrit najakemu dobremu neurologovi nebude to tak a nerob si zbytocne stresy ked nemas potvrdenu diagnozu na 100 % ja viem o com hovorim