Porucha spánku.

xirenka1

Pipinko:na toto len lieky ale poviem ti,ja uz ich beriem 3/4 roka a dost mi pomohli,vecer si jednu dam alebo polku a vyspim sa krasne ako babatko,nechapem preco radsej ludia trpia nespavostou miesto toho aby si dali liek a krasne sa vyspali !!!

Katkaaa

Ahojte. Mozno to bude od temy, ale uz nemozem dalej, prosim poradte mi niekto. Mam 25 rokov a UZ skoro 2. rok mam tieto problemy: celkova slabost,unava,pocit-"nemam sa k nicomu",neschopnost sustredit sa, sucha citliva plet,obcasna bolest hlavy, tlak v lytkach(!)(toto je zvlastne a odporny pocit), zly spanok-zaspavanie a kvalita spanku,zle travenie,velka podrazdenost, pocit choroby-vnutorneho zapalu,nizsia telesna teplota,vyrazky na chrbte,pocity uzkosti-tlaku-sustredene v oblasti zaludka,pocit neoddychnutia si,ze si neviem oddychnut, a ide ma z toho porazit uz! najprv som to pripisovala psychike,ale neskor som zasla k lekarovi,ten ma poslal na endokrinologiu,lenze ma objednali asi az o 4 mesiace.Do vtedy som jak truba cakala.Ja aj obvodny lekar.Potom vsetko vraj bolo v pohode. Moj lekar mi pak povedal,ze "treba hladat pricinu inde".Doslo mi co myslel, a nechalo sa vsetko akosi tak. Asi sa rozdrapim. Odvtedy trpim tymito priznakmi a nova praca ma uz uplne znicila-stres. Ked som este pracovala,mala som dost velke bolesti v krizoch.Teraz som som PN a zmizli.A nemam ani tie bolesti hlavy uz. Ja sprosta som uverila,ze som uz totalny psychos a nerobila som s tym nic, psychiatricka mi znova nasadila tabletky,ktore som si predtym sama vysadila a kt. samozrejme k dobru neprispievali. Po 2 rokoch a konkretne vcera som to zacala riesit. Vraj to moze byt zaludok,mam ist na gastro vysetrenie. Ja sa normalne nechapem.A bojim sa zaroven,ci to nebude nieco vazneho. Ale nieje normalne,ze by som takmer zo dna na den mala pokazeny spanok,je toto mozne? predtym som spala ako male babatko,bez liekov v pohode. Teraz som akurat nervna,nevyspata, a odporna. S tucnymi lytkami. Ake sexy,heh. Mam pocit neprijemnosti akysi. Please,skuste mi poradit co to asi moze byt..s cim to moze mat suvis.. Ak mi este nieco napadne k priznakom,pridam.Vzdy som si myslela,ze to nejako rozchodim,ale vobec nic sa nedialo a nedeje,mensie vykyvy, ale neviem si s tym sama rady.

amanda23

Pipinko, tak dnes po par mesiacoch som aj ja mala strasnu noc. Vecer som zaspala na gauci, nenormalne mi padali oci, vycerpanost, naraz som sa zmykotala, trhlo ma a prebudila som sa na busenie srdca, zaludocnu neurozitu a nie a nie zaspat, cely den som sa necitila dobre a pichalo ma v hlave, tak to takto vyvrcholilo o tretej v noci som si dala xanax, srdce sa upokojilo, ale nie a nie uz spat,dnes mi je "uzasne". Uz som v minulosti mala taketo stavy, ze som aj 10 dni nespala ani minutu a clovek potom lahko ide "ku dnu". Dufam, ze to coskoro prejde, dnes si dam riadnu prechadzku v lese aj napriek tomu, ze sa doliecujem akosi dlho z chripky, ci to pomoze...Fuj, nespavost je najhorsia vec, je mi horsie ako po najhorsej opici..

modráčik

Nespavost ma urcite svoje priciny.Je potrebne ich vediet alebo zistit.Ako pise RNG,je potrebne toho vediet viac,neda sa Ti takto poradit.Da sa to riesit nechemicky, prirodnou cestou, bez navykov na sedativ a ich skodlivych ucinkov na organizmus. Ak chcete viac info, mozeme cez meil./klikni na prezyvku a napis-ak chces./

amanda23

Pipinko, skus si prevarit pivo alko alebo nealko, tak 2-3 dcl a nastruhaj zazvor..Zle zaspavas a potom uz spis? Alebo celkovo mas slaby spanok a necitis sa vobec vyspaty?

majulik538

mne občas pomáha začať si robiť autogénny tréning, postupne vedome uvoľňovať všetky svaly v tele, nebrániť sa myšlienkam, ale nechať ich voľne plynúť, v najhorších prípadoch mi terapeutka telefonicky číta môj upravený autogén a zakomponuje tam moju obľúbenú rozprávku :D tabletky sú nahovno, nikdy som sa po nich necítila skutočne odpočinutá a čerstvá, aj keď je pravda, že už asi dva roky sa tak necítim takmer nikdy. ja som si na ne navykla a potom som musela brať vyššie dávky. teraz ich mám ako poslednú možnosť,v prípade, že som už dve noci takmer vôbec nespala a nič iné nepomáha

RNG

Caj z medovky, valerianu a podobne su dobre sice,niekomu pomozu, ale treba adresovat aj ine problemy, pozri ces google.sk pod rng, stress a tiez spanok.

Sklamaná

Pipinko skús nejaké upokojujúce čaje, ja napríklad spím ako zabitá po medovke.. :) ale skús radšej sypané, tie sú podľa mňa kvalitnejšie..

loser86- neber to tak, že sa už z toho nedostaneš.. :) ber to tak, že sa liečiš a aj to je krok dopredu :) Držím ti palce a prajem veľa veľa úspechov :)

loser86

ja som to riesil a riesim sedativmi, vyspatý a cerstvý som kazdé ráno, len s tým ze mám tazkú závislosť na sedativach a musím sa kvoli tomu liečiť, zrejme sa uz nikdy v zivote z toho nedostanem

to na margo tvojho postrehu, radsej bud nevyspatý v práci ako mat znicené zdravie z drog