Hrcka

Príspevok v téme: Hrcka
dano444

Ahojte chcel by som poradit,mam 27rokov asi pred mesiacom som si pri konecniku nahmatal hrcku,je asi cca 1cm od zvieraca,ma asi tak 5mm niekedy sa zmansi a niekedy zvacsi.Ked sa zvacsi tak ma to okolo celeho konecnika pobolieva je to tupa bolest,samotna hrcka vobec neboli ani pri dotyku..hrcku vobec nevidno je tesne pod kozou ako malicky hrasok,nemam ziadne ine problemy ziadna krv v stolici ani nic podobne.bol by som velmy rad ak by mi niekto poradil,moc nemam chut ist doktorke s predstavou ze mi bude pozerat do zadku:D

Janka_BA

Ahoj Dano, no, asi to fakt vyzera na hemoroidy, a to su vlastne krcove zily v konecniku. Na to ti pomoze to iste co na krcove zily pod kolenami - diosminol. Ja mam s nim dobru skusenost a kupis ho bez receptu v lekarni. Ak ta to uz aj zacalo boliet, toto vie bolest zmiernit a po par dnoch bude lepsie. Vyskusaj :)

dano444

Uz ako si to natieram pravidelne(faktu mast),tak sa mi ta hrcka zmensila ani ma to uz neboli.Este si chcem kupit dubovu koru a malo by to byt ok :)) aspon dufam ..neboj sa dycham poctivo a pravidelne:D

97Lenka17

Dano- tak dýchaj pravideľne a bude to v pohode :D ale fakt, od cvičenia ako takého to nebude, len ak robíš niečo nesprávne ako v tom článku, ono to zmizne neboj :) skús si dať nejakú pauzu aspoň týždeň a potom dýchaj správne :) a bude to v pohode

dano444

Nuz neviem,dakujem za vsetky rady som o nieco mudrejsi :)) este k tomu cviceniu nasiel som takyto clanok mozno niekomu pomze:)
Ak máte pri cvičení nepríjemný pocit, alebo cítite v konečníku bolesť môže sa jednať o hemoroidy. Hemoroidy sú opuchnuté, zapálené žily môžu byť interné, nachádzajú sa vo vnútri konečníka, alebo externé nachádzajú sa po kožou okolo análneho otvoru. Vznikajú pri namáhaní počas defekácií, počas tehotenstva, ale najmenej známa príčina je zdvíhanie ťažkých bremien – vzpieranie, kulturistika.Hemoroidy a cvičenie

Ak pri cvičení dostanete hemoroidy, tak máte nesprávnu techniku dýchania. Nesprávne cvičenie nastáva ak zadržujete dych pri zdvíhaní, to vytvára tlak na konečník ako pri zápche. Pri cvičení musíte dýchať pravidelne, pri zdvíhaní nádych a pri spúštaní výdych. Zadržiavanie dychu na niekoľko sekúnd, spôsobuje hemoroidy.

97Lenka17

Aj ja si myslím, že posilňovanie na to vplyv nemá, proste sa to spravilo, tak ako sa to spravilo tak to aj zmizne no nie?

97Lenka17

Dano, skús iné cviky, niečo, kde moc nenamáhaš zadok, pretože pochybujem, že ak dvíhaš činky tak to má dačo s hemoroidmi, ale prosteniekedy sa to spraví len tak a potom to zmyzne, nevidím dôvod s tým končiť :)

dano444

tak urcite ak sa to nezlepsi tak pojdem, skusim este samoliecbu a ak sa to nezlepsi tak pojdem.Este mam jednu otazku,prestudoval som si zopar info o hemeroidoch a jednou z pricin je dvihanie tazkych veci,stravu mam ok,sedavu robotu nemam ale chodim do posilovne a to moze byt pricina,Nerad by som sa vzdal tohoto konicka .Neviem ako dalej ci mam ozaj prestat alebo sa to da vyliecit aj bez toho..