Príprava na leto - opálenie

Príspevok v téme: Príprava na leto - opálenie
suns

Ahojte kočky :)o 4 mesiace sa vydávam a keďže mám bledšiu pokožku, uvažujem nad vitamínmi.. je BETAKAROTÉN v tabletkách účinný ? Keď ho začnem užívať dostatočne skoro ? Minulé letá som zvykla pár krát do solárka - s mierou a ochranou a naozaj sa pokožka krajšie opaľovala na slnku :) viete poradiť ? Budem samozrejme aj stravou sa snažiť :) Diky za rady :)

suns

v pohode, ja rešpektujem každý názor..kedysi som takisto bola totálne proti.. ale teraz to práve potrebujem, takže dúfam, že bude všetko ok :) Negatívny dôsledok,ktorý zatiaľ vidím, je to, že sa mi objavili na rukách také malé hnedé bodky, pigmenty.. vždy po lete zmiznú, ale keď idem pred ďalším letom znova do solárka, objavia sa, keď nejdem, slnko ich nevytiahne. Videla som baby, ktoré boli až čierne.. a chĺpky v dekolte, ktoré sú normálne neviditeľné, boli biele ako sneh :D no dosť brutal.. záleží len od toho, kto sa tam ako dlho vypeká..

parlamentka

M 25 ďakujem za opravu. Čo sa týka môjho príspevku do diskusie: Solárium je prežitok, rovnako ako azbestové steny! To je len pre porovnanie :) Bol to "boom" 90tych rokov, ale po zisteniach a štúdiách, ktoré objasňujú túto problematiku, je každému jasné, čo spôsobuje. Xwatov, UVA, UVB a UVC žiarenie v takej koncentrácii, že za pár minút urobia rovnaký výsledok ako niekoľko-hodinový pobyt na slnku.. tak uvážte... Ale je to každého vec. Podľa môjho názoru, ak už má človek bledú pleť a chce byť silou-mocou opálený, je pravidelne používať kvalitný samoopaľovací krém. Radšej investovať 30-40e za krém, dobre vyzerať a mať fajn pocit, že sa dobrovoľne neničím :) Toť môj názor

suns

hmm, ja sa toho betakaroténu bojím..čítala som o tom a fakt dosť ľudí po ňom zožltlo :/ resp. zoranžovelo :D takže zostanem asi pri dobrých krémoch do solárka :)

Martin18

Určitre to netreba s beta-karoténom breháňať. Môj kamarát toho zjedol raz moc a bol celý oranžový :D ale každopádne je to dobrá vec. Ja si ho kupujem zo stránky nutristar.sk, majú ho v dobrej cene a je tam popísané aj dávkovanie.

suns

ja som zatiaľ bola 3 krát a už vidím rozdiel :) je to super, teším sa z toho, budem pekná nevestička :))) a nebudem splývať so šatami, dúfam :D

btw slnko a solárko má obdobné riziká, nejaký veľký rozdiel tam nie je..

M 25

parlamentka, ale samozrejme, že je to každého vec ;) ked nemáš čo dodať k téme, otázke, tak načo vôbec reaguješ? radšej sa uč gramatiku, pri vysedávaní na lehátku na slnku :D aj ked tento rok si asi počkáš :D

suns, ja už tento mesiac začínam :))

parlamentka

Vzdy budem mat radsej 99% opálenie, ktorým nic neryskujem, ako 100% a riskovat a nicit si pri tom svoje zdravie. Ale samozrejme je to na kazdeho uvazeni aku daň zaplati, pre to aby dobre vyzeral :)

suns

vieš, napríklad ja sa nemám kde opaľovať ! a keď nechcem, aby ma prvé letné slnko pripieklo, potrebujem solárko.. cez týždeň som dovečera v práci a cez víkend v škole..keby sa mám opaľovať? a samoopalovák som skúšala veľakrát, ale nie je to ono.. akokoľvek precízne to robíš, nie je to 100%..

parlamentka

Na prílišnú konzumáciu betakaroténu pozor! Nadmerné užívanie má nepriazdnivé účinky na organizmus a mení sa i odtieň pigmentu a to do oranžova... Opálenie potom vyzerá neprirodzene. Solárko no coment, to je prežitok. Odporúčam buď prírodné opálenie ak sa dá na 45min./denne vybehnúť na slniečko, alebo kvalitný samoopalovací krém NIE Z DROGERKY :) Keď chce byť človek pekne hnedý, nemal by si kvôli tomu ničiť pokožku.

suns

Zuzi, tiež ma fakt opaluje lepšie po solárku :) slnko samostatne nic :/ resp. do červena.. nemám pigmentové škvrny, skôr aby také hnedé bodky - mini- ako znamienko, ale nie vystúpené, ale iba bodka.. uvidíme, ako sa to poradíí teraz :)