Nádcha

spaceboy

ahoj, na uvolnenie upchateho nosa je tiez dobre nahriat si sol, vlozit ju do tenkeho platena kapesnika, a prikladat si ju nad obocie a pod oci blizko nosa. Ulavi sa ti. Dobry je tiez cesnak s medom. Myslim si vsak, ze bez sprejov do nosa alebo kvapiek si velmi nepomozes, lebo cez nos sa ti zanesie nos a tazko sa ti bude dychat. Nedavno som si to prezil na vlastnej kozi. Nejake rady, co je dobre proti nadche alebo ako sa jej vyvarovat, mozes najst aj v tomto videu www.sunpharma.sk . Predovsetkym, mala by si si tiez dopriat oddych a dat cas svojej chorobe

RNG

Lacny a ucinny inhalator si moze kazdy spravit z papierovej trubky(kuchynske uteraciky alebo toaletny papier) a ktoru das par kvapiek oreganoveho oleja. Zacnes s jednou kvapkou a pokracujes az do plucnej tolerancie.
Ked ta to velmi pridusa, vzdial trubku od ust alebo nosa. Inhalovat treba oboma, lebo cast nakaz je v prinosnych dutinach cast uz sa prebojovala do priedusiek a pluc.

oline

ja mám pri nádche a nachladnutí vždy troch kamarátov - cesnak, kyslú kapustu a zázvorový čaj. neprejde hned na druhý deň, ale lepšie ako chémia do nosa. tu máš nejaký recept na čaj fytoterapia.albumy.biz

ZitaB

Ja odkedy mám doma domáci inhalátor, tak som žiadne kvapky ani spreje do nosa nepotrebovala. Jednoducho inhalujem vincentku, liečivú vodu ráno a večer a nádcha má už po prvých dňoch oveľa miernejšiu formu a do piatich dní som väčšinou fit. Ak by si rozmýšľala nad touto možnosťou určite zháňaj od Omronu.

lilyianka

pi čaj z čerstvého zázvoru, mne to pomáha a ak máš zavalený nos, tak ti to uvoľní dutiny .. ja osobne nemôžem používať žiadne spreje ani kvapky do nosa, tak mám už pár rokov kúpenú jednu mastičku a tá je extra silná, tiež mi pekne uvoľní nos ... a nesmrkaj do klasických papierových vreckoviek, ale to bavlnených kapesníkov, nebudeš mať taký vyšúchaný nos ..

araz

už od stredy nemám chut ani čuch,ešte sem tam smrkam,ale už je to omnoho lepšie,to tak dlho trvá,že necitim ani to čo jem?

orchidejka

nadchy sa fakt neda zbavit z minuty na minutu, ak ju neliecis tak sama ti prejde najskor po nejakych troch dnoch a ak liecis napr horucimi napojmi (theraflu, coldrex), ktora su dobre na to take tecenie z nosa, co mas aj ty, tak ti moze skor prestat