Opakovane mykozy kazdy mesiac uz 2 rok

akinom007

rosalgynka/ ja sa ta chcem spytat robil ti gynekolog vytery-kultivacie? mas potvrdenu candidu? lebo vytok, palenie, svrbenie atd atd moze sposobovat aj kopec inych bakterii napr. Gardenella vaginalis , streptokok, e.coli a pod a na ot ti dieta nepomoze...napr
a takisto druha otazka partner bol na vyter? ak teda mas partnera samozrejme...

akinom007

greengrey/ nie je to trosku aj nebezpecne? ja som si citala tu stranku, ako veirm ze to moze pomoct ale nemoze to zaroven aj nieco ine poskodit?

pe84

ja odporucam Canesten gyn, treba to cim skor poriadne preliecit a bude pokoj s mykozou, tiez odporucam zaroven upravit stravu, ziadne sladkosti a biele pecivo, aspon kym to najhorsie neprejde, daju sa o tom najst clanky :)

neste1

Zacnite nostit nohavicky proti mykoze. je to pradlo s nanocasticami striebra, ktore niči bakt.candida albicans, ktora sposobuje kvasinky. pozrite na stranku, -odkaz odstránený-
tam sa daju kupit, u nas novinka, v caechach 10 rokov. Treba ich nosit pravidelne, bez slipovej vlozky a urcite Vam pomozu.

Nubia

Pre info: skúšala som aj ešte aj oreganový olej, Citrovital, probiotiká všemožných značiek (aj s cesnakom) - výsledok vyhodené peniaze. Proticandidová diéta sama o sebe tiež nijak nezabrala. Neviem či existuje vôbec niekto komu samotná diéta pomohla...
Beriem to tak že vyhladovaná candida je síce na pokraji smrti ale stále živá a vždy teda aj ďalej životaschopná. Kokosový olej obsahuje presne tie látky ktoré ju likvidujú.
Ak už sa rozhodneš či kokosový olej skúsiš, tak treba naozaj na chvíľu vyhýbať sa hlavne plesnivým syrom, sladkému a alkoholu.

Nubia

Ešte poradím: Na kokosák si možno zvykneš chuťovo hneď alebo aj nie :) ale je aj možnosť od spol.Starlife si kúpiť kokosový olej v tobolkách. Skúšala som aj to v priebehu "kokosovej kúry" ale účinok rovnaký ako olej po lyžičkách. Takže je to len na môj vkus zbytočne drahá záležitosť. 1 balenie obsahuje 50 toboliek, stojí cca 25 € a keďže sa majú brať 2tobolky 2denne si vyrátaj koľko peňazí by to na 2-3 mesiace stálo...
Kokosový olej odporúčam z bio obchodov, trebárs kraj.pôvodu filipíny a 200 ml vydrží naozaj dosť dlho 2 mesiace cca do 10-15 €. Kokosák z DMky na iný ako kozmetický účel nekupuj, chuťovo je najhorší a aj keď je panenský a BIO (pre info je z Indie). Radšej keď tak skús nejaký z Filipín, niektoré bio-predajne majú ozaj dobrý výber.

Nubia

Ahoj rosalginka, 2 roky som sa trápila aj ja. Vyskúšala som všetko čo dokáže predpísať gynekológ, skúsila dietu...výsledok žiadny.
Candivac mal účinok len pokiaľ sa bral, Wobenzym tiež+1mesiac k dobru, ale v podstate som chodila každý mesiac na gyndu jak na klavír a čo naozaj najrýchlejšie pomahalo bol Mykomax/resp.Mykosyst. Ale vravím každý mesiac.
Po jednom poslednom prehltnutí Mykomaxu som začala 2x denne jesť cca 1-2 lyžičky BIO kokosového oleja, cca 2 mesiace a zatiaľ mám pol roka pokoj bez akýchkoľvek iných farmák. Jediné na čo treba dať bacha, je že "kokosák" zvyšuje cholesterol v krvi. No a začiatok "liečby" asi cca prvé 2 týždne kým sa telo prečistilo ma nadúvalo a stolica bola riedka (neboli to "akútne stavy v krčoch" len riedke) ale potom už vôbec. A ako vravím dnes som v poriadku už pol roka a ani keď sa precpem sladkosťami sa nič nedeje. :)

spaceboy

ahoj, okrem liekov, ktore ti predpise lekar, si treba upravit zivotospravu. Mykoza sa lieci aj dlhsie obdobie, dolezite je, aby si sa zbavila premnozenych kvasiniek z traviaceho traktu. Nejest sladkosti a jedla obsahujuce cukor, vyhybat sa jedlam z bielej muky. Dolezite je tiez aplikovat probiotika, ktore vyrovnavaju hladinu crevnej mikroflory. O uzitocnosti probiotik pre imunitu organizmu si mozes pozriet tu www.sunpharma.sk , nieco o mykoze a boja proti nej zas tu www.zdravie.sk

RNG

Musim doplnit, probiotika dochadzaju len vo velmi malych davkach, nedostatocne na osadenie criev, je to vlastne len nasada, ktoru treba podporovat, aby sa mnohotisicnasobne rozmnozili a osadili creva.
No a na to treba brat potraviny pre probiotika, tj zmesi roznych mikrovlaknin a to v davkach aspon 15 gramov denne.
Zialbohu v nasej potrave nemame dost mikrovlaknin, preto si ich treba kazdodenne cely zivot doplnovat, ak chceme mat dobru crevnu floru, dobre travenie a vysoku imunitu

karamelllka

Jednoducy recept, obmedzit sladke, plesnive syry (vid internet a nevhodne potraviny) a zacat brat probiotika!