Hrčka v prsníku

Príspevok v téme: Hrčka v prsníku
blue_fish

Dobrý deň,
mám 16 rokov a ráno som si našla malú hrčku v ľavom prsníku, nechcem to podceniť. Na sto percent som si istá, že minimálne predvčerom tam ešte nebola (skutočne, všimla by som si to). Odhadla by som ju na veľkosť asi nechtu na malíčku.
Mame to zatiaľ hovoriť nechcem, nechcem ju zbytočne stresovať, vzhľadom na to, že o hrčke viem jeden deň. Môže to nejak súvisieť s faktom, že mám akurát menštruáciu, prsia trochu viac "naliate", poprípade to nemôže byť opuchnutá mliečna žľaza? Nemá s tým niektorá z vás skúsenosť?

ďakujem veľmi pekne za odpovede

Kikuska8

Presne tak, zo dna na den som si ju tam nejak spozorovala, lebo ma trochu zacal boliet jeden prsnik. To s tymi mliecnymi zlazami neviem, moze to byt aj ono ale zatial som o tom nepocula , skus tu nieco pohladat na fore este :) Drzim palce, potom sa ozvi, ako si dopadla :)

blue_fish

kikuska8 - ďakujem za radu, asi to tak urobím.. ale čítala som, že občas zvyknú opuchnúť tie mliečne žľazy počas menštruácie, takže tomu dám ešte týždeň a potom to poviem mame. inak, tiež si ju spozorovala takto náhle? že zo dňa na deň?

Kikuska8

Ahoj, ja som v tvojom veku mala podobny problem. Teda bolo to v 2007, cize som mala 15, takze o rok menej ako ty. Nemusis byt vystrasena, aj ked ja som bola :) Najprv som si ju nahmatala, potom ma zacala aj boliet. Urcite to mamine povedz, ved kto ti lepsie pomoze ako skusena zena ku ktorej mas najblizsie? :) Isla so mnou ku gynekologovi. Ten ma poslal na sono prsnikov. Bola to cysta, ale nebol dovod na paniku, nasadili mi antibiotika a o par dni bola prec :) Takze sa vobec neboj a urcite zajdi k lekarovi :) Ja som odvtedy musela byt pravidelne kontrolovana, ale vobec sa mi to nevratilo :) A naozaj tento problem ma vela zien a nic to neznamena