"Telepatia"

Príspevok v téme: "Telepatia"
anna23

Ahojte :) Viem, že táto téma nemá nič spoločné so zdravím, ale keďže je to dosť navštevované fórum, chcela by som sa opýtať či máte niekto skúsenosti s touto schopnosťou :) Už v minulosti som skúšala napríklad na kartách (keď niekto zamiešal karty, vytiahol si 4, uhádla som všetky, pritom zozadu boli všetky rovnaké) alebo som uhádla čísla v rozmedzí 1-10 takisto aj písmená abecedy. Skúšala som to aj teraz a stále mi to ide, ale chcela by som si to (neviem či ju mám) schopnosť rozvíjať (napr. väčšie rozmedzia alebo už aj na konkrétne slová, vety či spomienky) no neviem ako na to ďalej :) Neviete nejaké cvičenia alebo stránky na rozvíjanie? Bola by som rada, ak by mi niekto pomohol, ďakujem :)

j11

Podla mna je telepatia dokazana vtedy, ak to ten druhy potvrdi. To ostastatne je len forma zabavy a zvysok psychicke ochorenie.

RNG

Ani by som nepovedal napr pred vyse 40 rokmi som cital o zene,v Rusku, ktora mala taku uzasnu schopnost, ze vedela citat skoro zo 100% ucinnostou aj karty pod 10 cm olovennym krytom a mkomunikovala s ludmi v ponorke vyse 1000 km zvzdialenej, hlboko pod morov s velmi vysokou presnostou, strany nadiktovanych textov, co jej dali citat. Samozrejme o nej sa spravy vo velmi kratkom case uplne vyparili a aj dalsi spravy z institutu, kde mali takychto pripadov, v slabsom prevedeni plno, zmizli kompletne. Dnes o tom nenajdes asi ani len zmienku na internete.
Ale v popularnej literature sa to nedalo celkom zastriet, takze najdes zopar knih, kde autori toto popisuju, pozri napr na
www.sevenpsychics.com

sorta

Iba svedci vedeli čítať myšlienky npr. Páter Pio keď spovedal pripomenul mu načo ešte zabudol ten spovedajuci sa.

RNG

Ludsky mozog je ukrutne komplikovany a vieme casto citat myslienky, najma dlho znamym ludom len z vyrazu tvare alebo pohybov tela(body language).
Ale nepochybujem, ze existuje aj prenos myslienok na dialku, bolo to dokazane vedecky uz velmi mnohokrat. Takito ludia su ale prisne chraneni a zatajovani, lebo ich pouzivaju pri diplomacii a spionaznej cinnosti. Takze sa o nich velmi nedozvies, najma nie z internetu, kde sa spravy dnes uz kontroluju.

j11

Ja si myslim, ze existencia tej skutocnej telepatie je uz davno dokazana. Ak si vezmeme napr. to, ze v anglictine ma jedno slovo aj 15 vyznamov, tak jak do kelu vedia, na co prave ten čo hovorí mysli???:))) Poviete, že kontext a pod.?

mango.tree

no ta schizofrenia je tiez moznost ;) ked by mal niekto uz bludy. telepatia je este trochu nieco ine, ako "citanie" myslienok, toto nedokaze nikto a ani nikdy vraj nebude moct (z duchovneho hladiska, ani diabol vraj nedokaze citat myslienky, len Boh) lebo by to porusovalo slobodnu volu cloveka. "citat" si mozu len ti, ktori su nejakym sposobom prepojeni, blizki alebo nejakym dalsim sposobom to ten druhy "dovoli", casto aj nevedome ale za nejakym ucelom - koniec ezoterickeho okienka.

nez citanie myslienok, skor tu posobia ine vnemy, ako zachytenie nejakej situacie, nejakej specifickej nalady cloveka na istych vlnach a frekvenciach, ale iste to nefunguje tak, ze chcem vediet na co presne teraz Ferko mysli a precitam si to tam, to nie :)

j11

Pisete pekne. Pokial ide len o nejake hadanie cisiel, kariet a pod., tak na tom nevidim nic zle, ale akonahle by si mala pocit, ze citas inym myslienky, tak by som to potom radsej konzultoval s odbornikom, psychiatrom. Ine by bolo, ak by si fakt citala inym myslienky a dotycni ludia by ti to aj potvrdili. Mysliet si, ze inym citam myslienky bez overenia je zaciatok schizofrenie a to dost tazkej formy, tej paranoidnej.
Sorry za nazor.

mango.tree

no ja som si vsimla, ze to ide samo, neda sa to nejak specialne cvicit, ze teraz ano, lebo chcem daco vediet. tak to nefunguje, aspon u mna. ale mozno sa to da rozvijat, presne, roznymi meditaciami. co som si vsimla, tak mam citlivejsie mimozmyslove vnimanie a taketo veci vtedy, ked mam dostatok duchovnej energie, ked si ju nevybijam sexualne. ono to tak je, ze ta sexualna sa transformuje na tu duchovnu, ked si ju "setris", nie je to len z mojej hlavy, kazdy duchovny smer povazuje v istom case celibat za nevyhnutny a podla toho ako to na sebe pozorujem, tak maju pravdu