Ako sa prejavuje cysta?

Príspevok v téme: Ako sa prejavuje cysta?
sonia

Dobrý, chcela by som sa opýtať či ste už mali nejakú skúsenosť s cystou a ako sa to prejavovalo. Mám podozrenie, že by to mohol byť môj problém. Menštruáciu nemám úplne pravidelnú, ale mešká mi už vyše 2 týždne a to sa mi ešte nestalo. S priateľom som mala styk raz pár dní po poslednej menštruácii a bol chránený,tak myslím, že v tom by nemal byť problém. Viem, že meškanie je bežná vec a môže byť spôsobená rôznymi faktormi, je pravda, že posledný mesiac sa mi veľmi nedarí, som často v strese, jeden týždeň som toho aj dosť málo jedla, tak som nejaké kilečko-dve schudla. Nie je to veľa, ale predsa. Ale odvtedy čo som mala dostať MS ma trápia bolesti, hovorila som o tom s jednou známou a povedala, že by to mohla byť cysta. Je to taká tupá bolesť v podbrušku, sem tam pichanie v oblasti vaječníkov, a posledné dni aj bolesť krížov. Občas ako keby ma bolelo v oblasti slepého čreva. O cystách toho veľa neviem, ale počula som, že u žien je to bežný problém a môžu sa aj samé vstrebať po menzese. No môj nikde. Kedy je načase zájsť ku lekárovi, alebo existuje niečo proti tým bolestiam? :)

sonia

antikoncepciu neberiem, kedze s priatelom nebyvame, nemame sex casto, takze ano, zatial stale s prezervativom. Viem zlyhat to mohlo, istota nikdy nieje 100percentna. Len som chcela vediet, ci to mozu byt priznaky aj tej cysty :)
debbie: dakujem za radu, skusim im napisat, ak sa do konca tyzdna MS nedostavi urcite na gynekologiu zajdem.

vetva

a aky sposob ochrany pouzivas, lebo ak len kondom, tak ten mohol zlyhat. A to pichanie moze byt prejavom tehotnosti, aspon co poznam zname a z rodiny, tak kazda jedna spominala pichanie na zaciatku tehotnosti.No meskanie moze mat vela pricin. Spominana cysta, hormon. nerovnovaha, stres, podvaha, lieky, zapal atd. Navstiv gynosa. My ti tu ultrazvuk neurobime :)

debbie

určite, ale určite zájdi na gyndu... ak na to nemáš čas alebo nechceš robiť planý poplach, skús napríklad napísať na www.sexualne.sk- maju tu sekciu poradňa a tam im toto cele napíš, poradia ti lepšie su to odborníci... ale na tú gyndu chod....