Aknózna pleť - aký make-up?

Príspevok v téme: Aknózna pleť - aký make-up?
Catali_na

Ahojte. Mám aknóznu pleť s čiernymy bodkami. Tie bodky nejako predýcham, ale zvyknú sa mi tvoriť vyrážky a bez krytia nevídem ani na ulicu -nie žeby toho bolo nejako veľa , také 2-3 viditeľné červené vyrážky (priemerne). A ja sa na to proste nedokážem pozerať a musím ich zamaskovať. Používam make-up od značky LR (asi to je nejaká vykopávka :D ) dobre kryje ale okrem toho o tom make upe neviem nič, lebo obal je po nemecky (?). Make up však nepoužívam na celú pleť (pretože sa obávam že už ajtak by mi mohol škodiť a nechcem chodť ako maska)iba na postihnuté miesta a vklepem aj do okolia aby sa rozdiel "stratil" zjednotím púdrom a ide sa. Zaujímalo by ma, či mi taký make up snáĎ neškodí pleti. Že by skorej zostarla, sflakatela alebo tak. A aký make up (s dobrými krycím schopnosťami) by ste mi odporučili vy?

zuska-bluzka

a každopádne v prípade nerovností na pleti nech používate akýkoľvek make-up odporúčam bázu pod neho. asi najlacnejšia "báza" je detský púder v tekutej podobe, zoženiete ho za pár šupov ;)

zuska-bluzka

BB krém je to posledné po čom v prípade výraznejších nedokonalostí na pleť siahať. na aknózny typ pleti je priam nevhodný. nevhodné (na akýkoľvek typ pleti) sú aj veľmi hutné/husté make-upy, pretože vyzerajú veľmi neprirodzene, robia masku a väčšinou sa po nich baby lesknú. aknecolor je des, to rovno vyhodiť do koša a rovnako aj vichy dermablend, to je presne tá maska. Suverénne najlepší je make up od esteé lauder double wear, je síce drahší no na nete, resp. na ebay-i sa dá kúpiť za slušnú cenu (napr. cenu obdobnú ako spomínaný dermablend) výhody sú nasledovné: vydrží celý deň, nie je nutná oprava make-upu, pleť sa neleskne (nie je potrebné použiť púder), spoľahlivo kryje a zjednocuje, je veľmi ľahký takže nerobí masku a na pleti ho ani necítite. oplatí sa investovať do svojej pleti, ona vám to vráti :)

simka111

ja sa teraz chystam kupiť si Toleriane mejkap od La roche,tak dufam,že to bude výhodná kúpa, teraz používam mejkap Rimmel stay matte, na začiatku bol celkom dobry,ale teraz ma od neho svrbi pleť,zle kryje a niekedy sa aj zle rozotiera,hoci mi vydržal dlho

VILAAMALKA1

na mastnu plet je idealna EGYPTSKA HLINKA, ktora pekne kryje a ma dokonca liecive ucinky na akne a problematicku plet. existuje iba jeden odtien a intenzitu si volis sama...

pri mastnej pleti sa odporuca pouzivat cistiacu vodu - medovku, levandulu...

mimi215

baby, tiež mám mastnejšiu pleť, sem-tam vyrážka, používam Max Factor Facefinity, ale teraz na zimu chcem niečo menej zmaťňujúce, čo hovoríte na na MF Colour Adapt? alebo MF Smooth effect? aké máte skúsenosti?

POMOC

mám hroznu plet hlavne celo kde sa mi tvoria velké podkozné vyrázky ktoré nejdú vytlacit pouzívam LaRoshe korektor a make up max factor pouzívala som make up Laroshe ale vyzerá tazko a ten najsvetlejsi odtien je aj tak tmavy ale korektor je nieco ine uzasne kryje a skvela farba nepotrebujete skoro ani make up max factor vobec nekryje al super jednotí plet

luyccyfer

Akože vichy dermablend absolútne nevhodný na aknóznu pleť ... ešte viacej ti upchá póry a vyzerá velmi zle na pokožke ... ako vraví moja naj kámoška paštéka na ksichte ... určite neodporúčam ..