Ostala som tehotná a "otecko" mi povedal nech s ním nerátam...

skype

plysh;nech to akokolvek dopadne drzim palce!uz len to ,ze si to male nechas je super!aj to ze mas podporu u rodicov!drzim palce a daj vediet....

kafe

nepoznáte sa dlho a neplánovane si otehotnela. Vy ste vôbec boli vo vzťahu, alebo ste spolu len spávali? Lebo mne toto skôr pripomína to druhé. Aj jeho reakcia je taká, že on s tebou ktovieakú budúcnosť neplánoval. Dievča, preber sa trochu.
Ako by som sa zachovala ja? Na jednej strane máš veľkú výhodu - o dieťa sa môžeš starať tak, ako to považuješ za najlepšie LEN TY a nemusíš robiť kompromisi. Ale určite by som sa pripravila, že VŠETKA práca i financie budú na mojich pleciach. Jeho by som neťahala do môjho života s dieťaťom, ale ani by som mu nezakazovala kontakt, či finančnú pomoc. Len ten kontakt by nevyzeral, že MY traja ideme kdesi spolu von, ale ON s deculom trávi spolu aspoň nejaký čas (raz, 2x do týždňa alebo do mesiaca?). Tiež, to že chlap po pôrode zmení názor sa ti vôbec nemusí páčiť. Súhlasila by si napríklad so striedavou starostlivosťou? Ak by si nárokoval, že sa chce o dieťa starať celé 2 týždne (ke´d už bude väčšie) a mali by ste rozdielny pohľad napríklad na stravovanie, jeden z vás by ho rozmaznával, nevedeli by ste sa dohodnúť na výchove a každý by ste pristupovali k deculu rozdielne... je to pre dieťa oveľa väčšie zlo, ako ke´d by vyrastalo bez otca.
Takže ak viac netvoríte spolu pár, nemá význam chlapa ťahať k decku, aby malo "plnohodnotný výchovu", lebo tým deculu viac ublížiš ako pomôžeš. Ten mužský vzor môže deculu v pohode nahradiť dedo alebo brat, nehovoriac o tom, že si časom môžeš nájsť fajn priateľa a potom je biologický otec predsa len trochu prebytočný a zbytočne veci len komplikuje.
Moja rada jednoznačne - neťahaj toho chlapa viac do svojho života, pokiaľ sa on sám nechce podieľať na výchove a fin. výdavkoch. Drž si od neho odstup.

olivienka

plysh... osobne si myslím, že ak medzi vami nie je žiadna "obrovská láska", tak tú plnohodnotnú výchovu nedosiahneš len tým, že ho presvedčíš, aby s tebou zostal kvôli bábu... o maličké by sa samozrejme mal starať, ale nesnaž sa ho nasilu udržať vo vzťahu, alebo ešte nedajbože nútiť do svadby, to by aj tak nikam neviedlo, len k ešte väčším problémom

plysh

Ja chcem hlavne to najlepšie pre malé, chcem, aby malo plnohodnotnú výchovu akú som mala aj ja. O pár minút sa s ním mám stretnúť a pohovoríme si, som zvedavá, ako to dopadne.

vebe

Co je to za clapa, taky srac,zbabelec co uteka pred zodpovednostou. A ked sa dieta vyrabalo, z toho onemal stres? 32 rocny clovek je uz dospely, uz musi byt schopny niest nasledky svojich cinov. Ja viem, ze nikoho nemozes donutit sediet pri tebe a vychovavat dieta, ale neulahcuj mu to. To ako ze nerataj so mnou do buducnosti, ved to dieta ma 50% genov od neho. Mozno teraz ujde pred tebou, ale pred vlastnym dietatom nie. Ja mam uz velke deti a viem ake vedia byt uprimne a niekedy aj nemilosrdne. Spytaj sa ho na rovinu, co ma v plane povedat svojmu synovi ci dcere ked bude mat 18 spyta sa ho, ze tati a ty co si za sracka, ked si nechal mamu a mna samych? A ver mi, ze je to vysoko realne ze taku otazku dostane a nie raz. Take nieco od deti velmi velmi boli. Deti potrebuju oboch rodicov, aj mamu aj otca, ty mu otca uplne nehahradis, aj ked sa budes velmi snazit. Urcite mu to neulahcuj, bud uz teraz velmi tvrda na neho, mozno sa spamata. Muzi sa na dieta necitia sami od seba ani ked maju 40, ale casto ked sa dieta narodi, niet stastnejsieho a zrelsieho cloveka.

ambrozia

Plysh, to je od teba pekné, že dieťatko si necháš, ale nechci, aby ten ,,otecko" zostal s tebou len z donútenia. Taký vzťah by dlho aj tak nevydržal. Počkaj, až sa maličké narodí, možno potom zmení názor. A platiť bude musieť. Nestresuj sa, buď v pohode, lebo neprospieva to tebe ani dieťatku.

ebi777

tak potom nič iné ti nezostáva, len dúfať v tom, zmení názor na celú situáciu, možno ak zbadá malé po narodení, tak sa niečo v ňom zlomí....

plysh

medzi nami nie je nejaká obrovská láska ani nič také.. hádam že je to taký šok a dúfam, že sa ešte spamätá...

Kvety zla

fakt nevidim nic zakomplexovane na nazore nirv, absolutne suhlasim, a neviem co sa autorka temy pyta - na potrat ist nechce, "otecko" dieta nechce, cize jedine co jej zostava je vychovavat dieta sama, so vsetkymi problemami co to bude obnasat - nirv jej iba pripomina ze to nebude mat lahke. mnoho dievcat si otehotnie len tak bez rozmyslu, pripadne preto ze by si udrzalo chlapa, a potom nariekaju ze ake to maju tazke.