Ako sa branit? Zazila som agresivny utok vlciaka... mam traumu, skrabance

Príspevok v téme: Ako sa branit? Zazila som agresivny utok vlciaka... mam traumu, skrabance
pia

Dobry den. Psov mam velmi rada, vyrastala som s nimi odmalicka. Byvam na vidieku, kde sa dodrziavanie zakazu volneho pohybu psov porusuje denne. Mam doma dve fenky jazvecika, jedna ma 11 rokov a jej stena ma rok. Za 11 rokov co chodievam temer denne na prechadzky sa mi nic pobodne nestalo. J ked idem vencit svoje fenkypocivo idu na voditku, tato prechadzka v sobotu bola ale pre moje feny aj mna temer osudna. V susedstve chovaju nemeckeho vlciaka-fenu, ktora ked videla mna s mojim dvoma podliezla plot ci dieru v plote, uz nevem ako to bolo, boli sme od seba cca 100 a vyrutila sa ako zmyslov zbavena na moje fenky na voditku. Ten pes-resp. fena besnela, nedala sa zastavit, trhala a trhala, keby som tam nebola ja z mojich zajveciciek neostane nic.... Som sokovana a mam traumu na cely zivot, 10 minut som volala o pomoc aby mi niekto prisiel pomoct. svoje jazvecicky som chranila vlastnym telom, ale aj tak sa k nim dostala thrala, zurivo ako sialena....tak som si na vlciacku musela sadnut a nejak su sfacifikovat, ale to hovado malo minimalne 0 kil, trhala sa mi ... jazvecicky lezali bokom, ta starsia ide zajtra na operaciu , ma brusnu traumaticku herniu, madsej sa ako zazrakom nic nestalo, teda nevidno nic na tele, na dusi iste ostali stopy..... ja mam od vcerajska panicky strach z vlciakov, z nepochopitejneho spravania a nezodpovednosti majitelov..od malicka som chodievala do prirody so psami, teraz sa bojim...ako sa banit, ked sa na vas vyvali rozbesneny zurivy vlciak, ako obranit seba a svoje psy????majitel tu vlcacku vraj da prec, ockovana bola( mam skrabance od zapasu po celom tele), nahrada sody bude zaplatena..ale co trauma na dusi...neprajem to nikomu. naozaj nikomu...rozmyslala som nad paralyzerom, keby sa nekedy neco podobne stalo, alebo naozaj netusim co robit...

milli11

Mala som volakedy knihu o psoch a o nemeckych ovciakoch som si zapamatala hlavne tieto vety: Su velmi inteligentne psy, ucenlive, maju viacere vyuzitie, ako zachranarske, policajne aj slepecke psy. Chovatel vsak musi mat pevnu ruku, musi byt prisny a venovat sa vycviku, lebo maju sklony k nervozite a podrazdeniu.

Pitbuly, bulteriery a podobne plemena. Poznam take, co ziju s rodinami a detmi. Mnohe z tychto psov ma uz pri prvom stretnuti doslova na privitanie doolizovali, stacilo, ze videli, ze sa poznam s ich majitelmi.

Poznala som vsak aj inych pitbulov, ktore vlastnili pubertaci. A tieto psy sa spravali ako monstra, na vsetko stekali, vrcali a ti pubertaci ich este aj huckali.

asdasdasdsd

Ale fakt prečo si niekto poriadi psa ktorého nezvláda pre vlčiaka potrebujete vela času takému psovi sa musíte venovat a spravit zneho správneho vlčiaka ktorý poslúcha a nie že dohryzie niekoho na ulici ja by som sa hambil mat takéhoto psa radšej by som ho ani nechcel ludia by sa mali zamysliet akého psa si idú kúpit alebo zobrat z útulku až mi je zle ked počujem že vlčiak na niekoho bez príčiny zaútočil.

dixit

stará téma...

ale aj my sme si už svoje užili... sestrin jazvečík dohryzený nemeckým ovčiakom... druhá sestra dohryzená nemeckým ovčiakom (išiel po našom pudlovi, ale keď sa mu postavila do cesty, tak nedbal aj do nej si kusnúť)... bratovi nemecký ovčiak cvakol zubami do ruky (normálne do krvi), keď len šiel okolo plota, za ktorým bol ten pes a plot bol tak redšie, že mohol vystrčiť hlavu! čím nechcem tvrdiť, že nemecké ovčiaky sú nejaké horšie ako iné psy, je to len tým, že sa pomerne často vyskytujú (resp. ich nečistokrvné verzie) a majiteľa si nevyberú. ak ich nevychová, niet sa čomu diviť.
a aby som aj iné plemená zmienila, ako inak, pitbul - tiež najčastejšie v rukách nezodpovedných pajácov, ktorí sa ani sami nevedia správať, nie že by to ešte psa naučili - vybehol z brány, vrhol sa na fenku setra, s ktorou som vtedy šla po ulici (V MESTE - a aj tie ostatné veci sa odohrali v meste, to len na margo toho, ako tu dediny spomínajú všetci), hneď ju chmatol za krk, ona sa chúďa vzdávala, skuvíňala, ja som doňho kopala, potom som ho nejak chmatla a na chvíľu sa od nej odtrhol - a potom už našťastie majitelia zasiahli. môj pes zázrakom nemal vážnejšie zranenie a mňa dnes len mrzí, že som to vtedy nijako neriešila - no mala som len 14 rokov a najviac ma zaujímalo, ako sa čo najrýchlejšie dostať čo najďalej od toho psa

Deria

@pia, este musim dodat, ze si sa zachovala velmi statocne, palec hore! Dokazala si svojich psikov aspon trochu obranit, inac ktovie...

Deria

Ach ty chuda, co si si aj s tvojimi psikmi musela vystat!! Ja mam tiez 2 fenky, vobec si to nechcem predstavit. Viem ako to asi na dedinach chodi, sama odtial pochadzam, väcsinou tam drzia psov len na strazenie, casto na retazi, ziadny vybeh, ziadna vychova a ked sa takemu psovi podari uniknut z dvora, je ako zmyslov zbaveny. Je to absolutne nezodpovedne od majitelov. Potom, ked sa cosi stane, ze pes dokuse cloveka, nebodaj decko, psa utratia a hotovo, dotycny si moze zaobstarat druheho psa a tak to ide dokola. Viem, ze nie vsetci su taki ale zial ich je este dost. Ja by som takych ludi vypraskala bicom. To nie je len tyranie psa ale ohrozuje aj okolie.
Tie Bachove kvapky by som ti tiez doporucovala, mnohi psickari si to vychvaluju. A radila by som ti nosit so sebou slzotvorny sprey. Zelam ti, aby fenka tu OP dobre zvladla. Ked uz bude fit, snaz sa s fenkami chodit inou cestou, nie tadial, kde sa to stalo, lebo po takej traume nepotrebuju stresy. Oni to miesto tak ako aj ty iste nikdy nezabudnu.

Zoene

Chcel si povedať ako niekto takto môže nevycvičiť vlčiaka, lebo o výcviku sa asi hovoriť nedá. A stalo sa už aj mne, že na mňa zaútočil práve nemecký ovčiak. Cestujem skoro ráno do práce autobusom, na ktorom málokto chodí. Raz ráno sa na mňa vyrútil na ceste nemecký ovčiaka, ja ani neviem ako sa mi to podarilo v opätkoch, som preskočila bránku do najbližšieho dvora. Stačil mi zachytiť len nohavicu na jednej nohe.Šťastie, že domáci pes na mňa nereagoval. Dodnes mám paniku chodiť ráno na zastávku a zakaždým stromom a šuchnutím vidím psa.Pritom aj ja som psíčkar, mám sama dvoch psov,ktorý nikdy bez môjho vedomia neopustili priestor nášho dvora. Tak sa potom nehnevajme na "nepsíčkarov", že na nás stále nadávajú, keď je medzi nami veľa nezodpovedných a arogantných majiteľov psov. Pes je len odrazom výchovy svojho "pána"...

adasdasdasd

Pane bože to čo za dementného majitela takto vycvičit vlčiaka takéto krásne plemeno aby podliezol plot a zaútočil na okoloidúceho však to je choré sám mám vlčiaka trošku prerastenejšieho ale bez mojho povelu nezaútočí iba ak niekto bez povolenia vstúpi do dvora.

pia

ako 10 rokov chodievam tym smerom, a teraz.....vrestala som o dusu co mi pluca stacili, cudujem sa ze ma nito vraj nepocul a to om bola v blizkosti domov a zahrad, nechali by ma tam umriet asi..nic, kupujem si paralyzer, uz sa bojim..dakujem Emily, fenky mam teraz vo vnutri v dome zajtra nas caka operacia

Emily opat

Toto je jednoznacne chyba majitelov toho vlčiaka. Nezabezpecili si pozemok, nevychovali psa, neboli pritomni aby mohli reagovat a pomoct ti.
Paralyzer je asi najlepsie riesenie, nam jeden pes kedysi doriadil psa, otec odvtedy nosi pistol na ktoru ma povolenie. Ak by sa to opakovalo, utociacieho psa zastrel.
Ja osobne by so ale zbran nevolila. Nikdy nevies s urcitostou co/koho trafis.
Tvoje fenky budu zrejme potrebovat psychicky pomoct. Skus vygooglit BACHOVE KVAPKY, je to ako pre ludi tak i pre zvierata. Kontaktuj niekoho kto pracuje so zvieratami a on ti ich namiesa. Ja sa skor pohybujem v macacom svete a viem, ze mnohym zvieratam pomohli.
Inak mi je velmi luto co sa ti stalo, muselo to byt sialene. Dufam, ze operacia dopadne dobre.