Prečo vzniká akné - Brainstorming

Príspevok v téme: Prečo vzniká akné - Brainstorming
ebi777777

Myslíte si, že akné vzniká vplyvom znehodnotenej stravy????

- t.j.napr. mäso a výrobky zo živočíšnej výroby: zvieratá kŕmia umeleninami, dopojú ich hormónmy, antibiotikami, atď.

- ovocie a zelenina sú presýtené umelými hnojivami

- chlieb a pečivo je tiež napchaté umelými zlepšovadlami

- všetky hotové výrobky (jogurty, pomazánky, kečupy, keksy, atd.): sú vyrobené z podivuhodných surovín a sú tiež natrieskané éčkami

Čo si myslíte pred niekoľkými desaťročiami, keď sa ešte jedlo vyznačovalo "bio" kvalitou malo menej ľudí akné v porovnaní so súčasnosťou????

mjanik

akne vznikajú pri zlom trávení,akupunktúrou ide veľmi dobre upraviť trávenie a tým sa nielen zbavíte akne,ale aj preliečite si tráviace orgány a potom nemusíte použivať žiadne lieky a masti.

kos

nikdy v živote som nemala akne v puberte mi spolužiacky obdivovali plet jej farbu a kvalitu.Nemyslím že potraviny výrazen možu za to sko ide o hormponálne premeny v tele,a dispozičné veci.Proste to zdedíš ako postavu a povahu,niekto je náchyliný na ničo čo druhému nevadí.

jedulka

aronie ...vezmeš bobulku tohoto plodu,rozmačkáš jí mezi prsty palce a ukazováčku a zmatlej s tím celou tvář.Po několika minutách si umyj tvář.Nikdo mi nikdy nevěřil, dokud si to nevyzkoušel sám a to i chlapy.
Jinak akné jsme měli všichni, ale můj bratr měl těžkou formu acne vulgaris,měl jizvy na celý život, ale on to bral sportovně, takže se na to ani nikdo nezaměřoval.

SLNKORADOST

Zdravim vas ....

Predpokladam ,ze kazdy z vas kto tu prisple niecim tak mal docinenia z akne alebo este ma ....

Ja som mal akne od puberty , skor tazsiu formy aku mali ostatny moji rovesnici , problem vsak bol ,ze ani po ukonceni puberty akne neodznelo .

Vyrastal som mimo mesta ,stravoval som sa vlastne doma vypestovanou stravou , zelenina , ovocie , mliko ,maso atd ,samozrejme aj nejake veci z obchodu , cize som vedel co jedavam ...Problem bol ,ze aj napirek tejto dobrej domacej strave , som mal problem z akne .....

Od mladosti som z rodicmi navstevoal kozne oddelenie ,dermatologo atd . Stale to bolo iba liecba takehoto typu , ze som dostal lieky , rozne masticky na plet , kremy , mydla atd . Povacsine to nezaberalo a ak sa aj nahodou nieco pritrafilo tak to zabralo len ciastkovo alebo kratkodobo ale nikdy som nemal cistu plet ....

Bol som z toho dost nestastny , pretoze som sa hanbil ist na bazen , na kupalisko , na treningoch do sprchy ,lebo kazdy sa hned pytal preco mam tolko vela akne ,,,

Tak som sa radsej vsetkemu vyhybal .... V puberte som sa vsak stale spoliehal na lekarov ,ze mi pomozu , streidal som viacere kozne oddelenia ze snad mi niekot iny pomoze ...

Ked som mal 20 a problem ani po 7 rokoch nezmizol ,tak som uz zacal byt velmi nervozny s toho a opytal som sa na rovinu mojen koznej nech mi povie na rovinu ,ze som vyskusal cez 30 roznych pripravkov a nic ...Odpoved bola , ze jedina pomoc koznej lekarky a liecba pokusu a omylu , ze niekomu zeberie tento like a niekomu iny , niekomu mozno ziaden . ze kozne choroby su tazky level ...

Zacal som teda navsevovat rozne sukromne oddelenia , chodil som po vsetchych vysetreniach aby som zistil pricinu , preco musim mat tie akne , z nimi som zil ten zivot na 50% kedze ma velmi psychycky trapili ... Az raz som si precital clanok o mlieku ,ze sposobuju niektorym ludpm traviace tazkosti a nemozu ho prijat ....

Mlieko som dovtedy pil ozaj vo velkom mnostve ,ciste ,rozne jahodove .Denne viac ako 1 liter mlieka. Povedal som si ze skusim teda mlieko vynechat na par dni ....Po par dnoch som zacal pozorovat ,ze mam snad trosku menej akne na pleti ,alebo aspon zmyzli tie agresivne akne .. Velmi ma to potesilo ak som videl ze zmizlo co i len 10% akne. Povedal som si ze ak to zatial funguje tak skusim uplne vynechat mlieko. Zacal som teda studovat vsetky obaly potravin , prestal som jest sladkosti ,cokolady , mliecne produkty ,zmrzlinu , pizzu , jogurty , pudingy , na pecivo som sa stale v obchodoch pytal ci neosahuje mlieko atd ...... Zistil som ze tato metoda zacala uspesne pomahat po niekolkorocnom bezvyslednom boji .... Po priblizne 1 mesiaci kedy som neuzil ani kvapku mlieka za moja forma akne takmer uplne stratila , bol taky skvely pocit aj ked o dost tazssi , ze som sa musel vdzat mnohych oblubenych potravin a vsemat pozorne co jem ....

Takze odporucam kazdemu skusit vysadit mlieko na par tyzdnov ,ci to pomoze. Podotykam ale uplne vysadit cize ani ziadnu mliecnu malickost.

Pododtykam ze lekari mi nezistili neznasanlivost na mlieko , ANI NA GASTRO ANI Z KRVI nic ! Ale aj tak som veril sam sebe a pozoroval zmeny na sebe.Moja gastro ostala z toho dokonca cela nesvoja lebo sa jej nepacilo ze mi nevedela pomoct , a povedala mi ze to nije z mlieka ....

Skusil som teda po viac ako mesiaci si dat opat vo velkom style mliecne produkty , pohar mleika ,,,a vysledok bol ze akne sa okamzite vratilo ,,,takze som si bol isty ,ze moj problem bol mlieko.

Verim ze snad aspon 1 cloveku to pomoze , stai len vyskusat !

Vela zdaru !

ebi7777

ja mám hormóny úplne v poriadku, aj tak som mala strašné akné (teraz som na roaccutane, je to lepšie, ale nie detská prdelka)
mňa by zaujímalo aj napr. to, že niektoré ženy fakt majú kalamitu s hormónmi a aj tak majú krásnu čistú pleť ako bábätko,,
osobne poznám jedno dievča, má policystické ovárie, hormóny rozhádzané viac ako je vôbec možné, a pleť ako prdelka,
kopec žien majú rozhádzané hormóny nepravidelnú menštruáciu a pleť ako prdelka, tak ako to je?
to je presne to isté ako s fastfoodmi nie :D tak kde je potom pravda, nikde?

Mr.Nobody

Kazdy z Vas diskutujucich niecim mudrym prispel,a hned su hadky.Ono,kazdy vravite to iste,ale asi v inej reci...:-)Kedze Akne ako take je odrazom hormonalnej poruchy,je kazdeho individualnou zalezitostou samoliecba alebo chemia od dermatologa...niekomu zaberie,inemu nie.Hormonalne toky v ludskom tele su prudko ovplyvnitelne pocitmi a prezivanim,cize vlastnym psychéé .. :-) a preto jednoznacna odpoved a liecba neexistuje!!! Ak si nastavis hormonalnu liecbu,ma silne vedlajsie ucinky,zvysenie cholesterolu,fotosenzitivita....atd. Na isty cas to pomoze,ale ak neodstranis pricinu horm.poruchy,nikdy to nevyliecis. Ak sa chces teda niekam posunut,uprav si zivot,hod sa do pohody,ukludni hormony,uprav stravu,zvol vhodnu kozmetiku, feel happy....:-) viem o com hovorim,zijem s tym 40 rokov,treba to prijat ako sucast zivota,o dost tazsieho oproti zdravym ludom, a naucit sa s tym zit,raz je to lepsie raz horsie,a vsetko co pomoze telu a dusi je v tomto pripade liekom... uprimne zelam vsetkym postihnutym ludom co najlepsie vysledky,... urcite ale vobec nejedzte cokoladu a ciernu kavu !!! :-)

Matka872

Ebi777777777

To sú všetko bludy, dohady.
Ja som mala akné od 17, teraz mám 25 a všetko mi zmizlo, samozrejme nie hneď ale ako sa hovorí vekom.A vôbec to nebolo pubertalne akné.Vôbec som stravu nemenila, doteraz jem to čo aj predtým.A tvár mám konečne normálnu.
A inak vsimni si fetakov, bezdomovcov, cigánov, u ktorých je hygiena a normálne čisté jedla(nie z kontajnera) tabu, majú tvár bez vyrazok, hmmm zaujímavé.
Ja som mala psychiku z akné veľmi znicenu, a najhoršie bolo ked prešla oproti mne cigánka mladá špinavá, ktorej ksicht nevidel mydlo a vodu asi od narodenia, a mala face ako detská prdelka.A ja, samozrejme aj iné baby, čo sa starajú o pleť denno denne majú take problémy.
Tiež som sa pýtala že ako to je možné že mala som akné ked som bola na hádam vsetky vyšetrenia od hadicky do žalúdka po krv a neviem čo všetko, a verdikt že všetko je ok ste úplne zdravá.Ako chvalabohu.
Presne ako tu niekto už písal že lekári doteraz nevedia z čoho to akné vzniká naozaj, aaaaleee predpisujú kadejaku chémiu len aby ľudí pekné o peniaze ojeb...ali.
Presne ako je to s rakovinou v dnešnej dobe.Kazdy lekár počul, vie o tom že rakovinu lieči Vitamín B17, ktorého najväčšie množstvo sa nachádza v marhulovych jadierkach-divorastucich.No samozrejme sa o tom mlčí, alebo prehlasuju že to obsahuje jed-kyanid, aby neprišiel svet o miliardy korún, ktoré naryzuju od onkolog.pacientov.No v tom demago...ickom svete vraj neexistuje liek na tu chorobu.Iba chemo a radioterapie, sak toto zabíja ľudstvo.

Nejak som sa rozpisala od nervov :-)))
Sak kazdy vie čo je pre neho dobre a čomu verí.