Akne - vyber krcnych mandli

RNG

Inac toxiny , ktore sa vytvaraju na infikovanych mandliach mozu zhorsit zapaly v acniach, ale netreba zabudnut, ze acne sa mozu vytvorit len ked znicene stvrdnute tuky zapchaju tukove kanaliky na kozi

RNG

Mandle nie su primarny/prvotny zdroj infekcii ale prinosne dutiny, ktore sa nakazia z kvapockovej infekcie, a nakaza sa tam moze zdrzovat ai dlhe mesiace, z casu na cas hlienami prenesena na mandle, hrdlo, priesdusky , pluca a az do stredneho ucha. Tj infekciu treba adresovat najprv v prinosnych dutinach, co je mozne len kvapkami, nie ustne branymi liekmi ci doplnkami. Viac pozri cez Google.sk pod rng infekcie kde najdes aj rozne lekarske nazory, preco klasicke adresovanie tohoto problemu pomocou atb problem casto nevyriesi, a niekedy aj znacne zhorsi. Totiz atb su ucinne len na niektore bakterie, nie vsetky a znicia nasu hlavnu obranu tela, probiotika a tym umoznia rozmnozenie roznych skodlivych mikrobov, co boli dovtedy probiotikami udrzovane "v sachu"

mackani

Hmm jasné, že nemusí byť akné len z mandlí. Ale tak ja bývam veľmi často chorá a to hrdlo ma trápi najviac. Také bolesti mám že až ... A lekárka mi povedala, že akné môže byť z mandlí.

Xawier

myslíte, ze aj v tom je problem?..v mandliach? tiez mam uz dlhodobo akné, často aj na chrbte a hrudniku (väcsinou z potu).....a po chorobe (prechladenie, chrípka) sa dlho rekonvalescencujem...
Dermatologicka zatial vôbec nespomenula mandle, ani slovo o tom nepadlo.
Anginu mam tak raz do roka, ale davam si pozor na bublinkové a studene veci.
Ale mne často stekaju hlieny smer: nos - priedusky a opačne, a z toho ma často škriabe v krku.

mackani

Aj mne majú v júni vyberať mandle,ale nie kvôli akné ale kvôli chorobám. A tiež mám akné. Na tvári nie moc, ale na chrbáte a dekolte mi to dosť vadí :/ Takže dúfam,že sa to po výbere mandlí zredukuje.