Hotelova akademia alebo bilingvalne gymnazium

Príspevok v téme: Hotelova akademia alebo bilingvalne gymnazium
monnica

ahoj potrebujem poradit vzali ma na hotelovu akademiu a na bilng. gymnazium chcem studovat na medicine a neviem kde mam ist pretoze hotelova akademia nema vobec predmety ako chemia a biologia a bilingvalne gymnazium zas vela uciva a bojim sa ze to bude na mna vela a nebudem to stihat a budem mat zle znamky este budem aj na internate tak si neviem predstavit to ucenie ale z hotelovej sa da ist na medicinu len by som sa musela este ucit biologiu a chemiu kde by ste vy isli keby ste sa mali rozhondnut a este sa na bilingvalnom gymnaziu plati 300 eur rocne a ked pojdes na zapis peniaze uz neuvidis keby si tam nechcel ist .

lea128

Karin, ale povedz mi naco ma ist na HA ked uz teraz chce ist na medicinu? Naco si komplikovat takto zivot? Ja ked viem, ze chcem byt lekarka uz na ZS, neidem predsa na skolu, ktora s tym totalne nic nema spolocne, kde sa budem ucit varit a s tym suvisiace predmety, uctovnictvo, ekonomiku, cestovny ruch...idem na skolu kde sa budem venovat uz priamo tam predmetom, ktore potrebujem na medicinu. Ja mam HA a studujem ekonomiku, lebo som to studovat chcela, neviem si predstavit, zeby som isla teraz studovat architekturu, ktora je totalne odlisna mojej doterajsej profesii, aj ked jasne, ze keby som veeeelmi chcela tak mozno nejak by sa mi to podarilo...Trosku logika mi tam chyba...Nepoviem, keby sa pre medicinu rozhodla, uz na SŠ, ale teraz ked ma moznost volby si vybat tu horsiu variantu?? Naco?

kajakopec

Tiež patrím medzi študentov medicíny a vôbec by som nesúdila 14 ročnú slečnu len preto, lebo sa bojí množstva učiva.
Neviem kto ako, ale pre mňa bola LF v prvým týždňoch tiež šoková terapia, lebo som vôbec nevedela čo ma čaká a občas ma zarazili aj nejaké prednášky.
To, že niekto má obavy z učiva ešte neznamená, že sa jej nechce učiť. Čo sa týka už samotného štúdia medicíny tak uspieť môže aj kto neštudoval na gympli a nevynikal. Predpokladám, že keď sa daná slečna rozhoduje medzi bilinguálnym gympľom a Hotelovou akadémiou asi jej rozumový potenciál nie je v spodnej hranici.

m,,,,,,,,,,,

No chodim na bilingval (nemecky) a mam toho plne zuby... Vkuse sa clovek len uci a nema na nic cas... Je pravda, ze sa vela naucis ale je to narocne...

Dadula56

No, este je mladucka, zrejme netusi o com medicina vobec je, len by sa jej pacilo liecit ludi. Ale pravdou zostava, ze s pristupom "aby som sa nemusela vela ucit" je uplne zbytocne vobec o medicine uvazovat.

lilyianka

nechcem nijak uraziť autorku tejto témy a možno jej aj ukrivdím, ale z jej slov mi príde, že sa jej proste učiť veľmi nechce ..veď sama píše, že na bilingválnom je veľa učenia, že nevie či to bude stíhať a ako sa na intráku bude učiť ..... už teraz je úplne zle nadstavená, veď aj niečo skutočne chcem, tak sa zapriem a nik a nič so mnou nepohne...

KarinS

Taktiež študujem na medicíne a chcela by som vyviesť každého z omylu kto si myslí, že bez gymnázia sa na tejto VŠ študovať nedá.
Ja sama nemám gymnázium, ale SZŠ a nie som jediná. V skupine mám spolužiaka, ktorý maturoval na Obchodnej akadémii a patrí medzi najlepších, taktiež aj druhá spolužiačka. Mala som ale spolužiačku z gymnázia, ktorá biofyziku nedokázala spraviť ani na neviem koľký pokus a v 2. ročníku odišla.

lilyianka

ak si teraz netrúfaš na bilingválne gymnázium, tak na žiadnu medicínu ani nechoď ..lebo ak sa ti bude zdať na gympli učenia veľa, tak to uvidíš, čo to bude na medine ešte len .... buď budeš musieť zabrať, alebo dovidenia medicína!

Gabs1992

Ahoj, ja som prváčka na medicíne a chodila som na bilinguálne gymko do Sučian.
Pokiaľ si na 100% rozhodnutá,že chceš študovať medicínu, tak by bolo lepšie keby si sa rozhodla pre gymnázium. Mne gymko dalo dosť veľa okrem aktívnej angličtiny, ktorá sa mi zíde aj na medicíne aj znalosti z bio a ch. Mám viac spolužiakov,ktorí takisto chodili na bilinguálne gymnázium, ale vedz, že pokiaľ sa rozhodneš pre HA tiež nie je nemožné sa dostať na medicínu. Mám spolužiačku aj z pedagogickej školy, aj z OA a školu zvládajú. Pokiaľ sa popri HA dokážeš naučiť celé gymnaziálne učivo CH a BIO nie je problém!

lea128

presne ako pise Dadula, naco HA??? na medicinu sa z hotelky dostanes akurat tak zazrakom, ta vysmeju co tam robis... lebo budes sa tam ucit diametralne odlisne predmety + pochybujem, ze sa ti bude chciet venovat do takej miery bilogii, chemii...
Na medicinu je celkovo tazke sa dostat, tak zvaz ci na to fakt mas...ale na zvazovanie budes mat este 5 rokov, no urcite chod na gymko