Šialení rodičia

Príspevok v téme: Šialení rodičia
časnazmenu

Ahojte, znova sa hlásim, aj keď len málokto si ma asi bude pamätať. Vo februári som písal túto spoveď -
www.zdravie.sk

Znova vás tak trochu prosím o radu, aj keď riešenie by malo byť pre mňa úplne jasné, ale chcem vedieť váš názor. Situácia sa na jednej strane zlepšila, na druhej strane je to ešte oveľa horšie.

Prvé pozitívum je, že som navštívil školu a dal si žiadosť na pokračovanie. Takže vlastne môžem pokračovať ďalej, len musím spraviť skúšky. Čo je vlastne super. Na druhej strane je to zlé, ako vždy v rodine. Ak si prečítate tú starú spoveď, tak to skorej pochopíte. Ide o to, že v mojej rodine sú všetci psychicky chorí, včetne mňa, ale som na tom ešte najlepšie, zo sociálnou fóbiou. Dostávam invalidný dôchodok, podržte sa, z neho platím byt, rodičia nemajú prácu, tak nedajú skoro nič, dôchodok mám pomerne dosť veľký. Brat tak isto prispieva. Invalidným. Môj otec žije u starkej, je tam dennodenne teror, doslova starku šikanuje, aj keď nie priamo, ale túto zimu ju nechal napr. odpratávať sneh, čo popadal zo striech, starka má 75 rokov a kopec chorôb. Nechá ju drieť v záhrade, starka mu len varí a on nechce jesť, a vytešuje sa v tom, keď jej môže ubližovať. Proste hrozné zúfalstvo je tam, a to ma tam nútia skoro stále chodiť, inak sa urazia.

Keď som chcel odísť, lebo v tomto sa nedá žiť, je to strašné, celá rodina sa proti mňe otočila a zatlačili ma. Vraj ja musím platiť byt, starať sa o chorého brata, toto povedala mama a aj otec. O brata, čo má schizofréniu. Oni odmietajú zodpovednosť, všetko to hodili na mňa, je to nanič. To ešte brata posiela do roboty a otec momentálne terorizuje z odchodom preč do nejakej dediny, lebo sa mu nepáči bývanie u starkej. Predávame rodinný dom a 3-izbový byt, mama chce samozrejme polovicu, aby mohla odísť preč. Takto to mám do školy 3 km, odtiaľ by som to mal 17-18 km. Hodili všetci na mňa zodpovednosť, otec chce bývať do zapadákova, lebo vraj mu vadí hluk a nebude sa stále zdraviť susedom a vraj starka kvôli nám musí predať svoj rodinný dom. Psychopat. Je to ako zlý sen, nemám odvahu na odchod, lebo ma začnú vydierať a ja vždy nejako povolím. Ale je to asi len taká časovaná bomba, ako by ste sa zachovali vy? Potrebujem sa konečne z tohto dostať a žiť to, čo potrebujem, lebo skončím asi z celou rodinou na psychiatrii.

anka89

jasne ze ta tahaju ku dnu cielene nechce sa im ist do prace spoliehaju sa len na tvoje peniaze proste su to paraziti rodicia su od toho aby pomahali svojim detom a nie naopak len ich nechaj ked uvidia ze nenajdu u teba podporu a ze ich nelutujes nedaj sa citovo vydierat tak budu musiet konat sami ty si predsa tiez chces vytvorit rodinu a s nimi sa ti to nepodari musis urobit raz a navzdy hrubu ciaru a neotacat sa naspat nech sa deje cokolvek bude to pre teba len len dobre

časnazmenu

Ja si to tiež myslím, aj sama doktorka mi povedala niečo podobné, ako vy. Bohužiaľ je to tak, že rodičia ma na to dno ťahajú, aj keď verím, že nechcene, alebo ani neviem, neverím asi už naozaj ničomu.

anka89

nenechaj sa vydierat a zacni sa starat sama o seba neboj sa po case rodicia budu musiet prijat zodpovednost za svojho syna tvojho brata neobzeraj sa za seba a hlad dopredu lebo ta stiahnu na same dno

kafe

zmiznúť a vypariť sa ako gáfor. Dopredu im nepovedať nič, len sa jedného dňa nevrátiť domov. Prípadne, ak nechceš brata nechať v sračkách, skús mu vybaviť ten ústav. Porozprávaj sa s psychiatričkou ako na to a či vôbec ty, ako brat, môžeš niečo také vybavovať. Rodičom/babke môžeš posielať pohľadnicu rac za čas, aby vedeli, že si v poriadku, ale nemohli ťa kontaktovať. A keď sa budeš cítiť dosť silný, môžeš ich prísť pozrieť... alebo radšej len babku. Rodičov radšej nechaj na pokoji, nech ťa neťahajú na dno. Veľa síl ti prajem, neboj sa a nevzdávaj to.

časnazmenu

Cindy 35 - Vtedy to bolo v poriadku, asi až na mamu, ktorá možo už začala aj vtedy vykazovať nejaké znaky, ale tažko povedať, o minulosti toho neviem veľa.

Cindy 35

no z nestranneho pohladu povedane- rodicia Ti nemaju co vycitat nezodpovednost- oni konali nezodpovedne ked da aj napriek dedicnym osych.chorobam rozhodli mat det- ci vtefy este neboli chori? teraz by mali oni znasat nasledky, nie Ty.

časnazmenu

tess - Ja si to uvedomujem, nebyť brata, tak som už asi dávno preč. Len s ním je problém, že on sa neviem prakticky sám o seba postarať. Ale ja si tiež nechcem život zničiť tým, že ho budem do smrti obskakovať. Ale vysvetli to mojim rodičom, to nemá cenu, akurát nakričia na mňa.