Po strednej škole sa mi všetko zrútilo

Príspevok v téme: Po strednej škole sa mi všetko zrútilo
Tekulik41

Dobrý deň. Už mám rok po strednej škole. Na strednej škole sme boli perfektný kolektív, skvelé sme si rozumeli, zažili sme množstvo vecí. Už je rok po strednej a neubehne ani jeden deň, aby som nemyslela na moju strednú. Každú možnú chvíľu myslím na moju bývalú triedu na strednej. Na vysokej škole je presne všetko naopak, naprd kolektív, učenie ma nebaví, preto aj odchádzam s tej školy a idem na inú. Bojím sa, že to tam bude ako na VŠ na ktorej som bola tento rok. Celé zlé. Som už unavená z toho, že myslím stále na strednú, áno stretávame sa často aj teraz, ale ja trpím tým, že s nimi nemožem byť každý deň ako predtým, strašne som sa na tu triedu uplna a neviem ako z tohto kolotoča von, už som sa snažila aj s nimi nestretnuť istí čas, len kvoli spomienkám, ale nič nepomohlo. A ešte k tomu sa začínajú styky medzi nami trochu rozpadávať, predsa len každý už ide inou cestou, toto dlho trvalo kým som si to uvedomila, ale už som si to uvedomila a už som sa s tým aj zmierila, ale stále nedokážem prestať myslieť. Problém je, že sú hlboko v mojom srdci, naozaj pre mna bola stredná raj, na našej škole nebola ani jedna taká trieda ako my. My sme mali naozaj dobre vzťahy, každý s každým, aj ked sem tam sa vyskytla nejaka menšia výmena názorov. Boli sme jednoducho kolektív, jeden za všetkých a všetci za jedného. V jednote je sila! Presne sa to na nás hodila a ja teraz si neviem poradiť zo životom. Neviem čo ďalej, je mi veľmi smutno a nič ma nebaví aj keď som sa snažila už nejako zamestnať, aby som stále na nich nemyslela, ale nejde to. Proste ja už ráno niekedy vstávam, lebo musím, nie preto, že by som mala chuť. Prosím poraďte mi. Vopred ďakujem za odpoved.

kika1166

Skús si nájsť niečo, čo ťa baví. Byť s priateľom častejšie, nejaký šport alebo niečo také :) Je to tým, že si sama doma, sú prázdniny a nemáš nad čím premýšľať, jednoducho si povedz, že už stačilo a kašlem na to, život ide ďalej, boli to fájn ľudia a dobrý kolektív, niekedy sa určite stretneme pokecáme čo a ako.. ja som teraz skončila základku a tiež mi bolo aj je smutno, ale už to prechádza pomaly :) kašli na to, hlava hore a hlavne ži !!

p.d.

Vysoka skola je viac o studiu ako o kolektive. Tam ide asi o dost vela, o titul. Kazdy chce titul. Radsej sa s tym zmier a zameraj sa na studium a nie stale menit skoly ako spinave ponozky.

lubimpernice

musíš spraviť hrubú čiaru a všetko čo bolo nechať za tou čiarou a začať konečne rysovať svoju prítomnosť a budúcnosť !
Kedy si uvedomíš že žiješ iba spomienkami ?
Ži tu a teraz ! Tvor buducnosť, lebo spomienky a minulosť ťa iba brzdia

Logitech

Na novej škole to bude to isté ako na tej predchádzajucej, nerob si nádeje.
Uz zabudni to co si mala na strednej skole, vitaj v zivote, tu sa uz nebude o teba nikto starat a ani ta vodit za ručičku.

Vysoka skola ta ma este priucit k tomu co príde, takze odtial neutekaj a staraj sa o to aby si napredovala a prestala hladat cestu spat.

Zober to tak ze aj ked ste boli dobry kolektiv a teraz ti z tych ludi zostalo menej, po vysokej skole sa moze stat ze zmyznu vsetci.

Tak sa veci majú.

sante.

Ja som sa tiež cítila nanič, keď sme si odišli žiť každý po svojom. A nielen po strednej..ľudia ale budú odchádzať stále, nie? Fajn ľudí môžeš predsa stretnúť všade, 100% niekoho takého stretneš aj na ďalšej VŠ.
Je OK občas "navštíviť" minulosť, ale nie je OK žiť v nej!

A ja

Aaaaa,niekomu sa nechce do dospelosti :-))).
Ak hľadáš na výške kolektív,tak tam ani nechod,na VS sa chodí pre svoju buducnosť a nie nájsť si kamarátov :-)).

ta3

stredna skola skoncila, maturanti, byvali kamarati sa rozprchli kazdy svojim smerom, to je uplne normalne a zivot pokracuje dalej, robis velku chybu, ze sa fixujes na minulost, ktora sa uz nevrati, musis zit v podmienkach ktore mas teraz, musis sa prisposobit momentalnej situacii, lipnut na minulosti Ti nijako nepomoze, VS je trochu ineho charakteru ako stredna, ale to neznamena, ze si na VS nemozes najst novych priatelov, nehovorim, ze mas na spoluziakov zo strednej zabudnut, ved sa isto stretnes s mnohymi z nich, mozte sa pravidelne stretavat cela trieda, s tymi najlepsimi mozes zostat v trvalom kontakte, ale nechaj ich kracat ich vlastnou cestou a Ty kracaj vlastnou, maturita sa nazyva aj skuska dospelosti, to znamena, ze uz zacinas fungovat ako samostatny jedinec, musis ist svojou vlastnou cestou, zacinas si formovat svoju buducnost, zacinas byt zodpovedna sama za seba, ale touto zmenou musel prejst kazdy maturant, pre nikoho sa cas po maturite nezastavil, tak hlavu hore, dievcatko a smelo kracaj vpred, neobzeraj sa spat do minuosti a neboj sa buducnosti lebo ta je neista, veci sa mozu napokon vyvinut uplne inak ako ocakavat