Veľa športujem, no už nechudnem

Príspevok v téme: Veľa športujem, no už nechudnem
centík

Ahojte, potrebovala radu. pred dvoma rokmi som začala aktivne cvičiť, začala som behavať, korčule a bicykel k tomu-každý deň niečo... schudla som z 59 kil na 52... stale si pridavam záťaž, napriklad niekedy som behavala 15-20min denne, no teraz si už dam aj 30 minutovky, ale niekedy len 15 minutovky... na našom cyklochodiku(10km tam-10 naspať plus od domu take 2+2) som dosť často, aj 4 krat tyždenne... no v jedle sa až tak neobmedzujem, no davam si menšie davky ako niekedy..... len niekdy namna pridu take chute, ty kokso, že by som s prepačenim zožrala aj celu vianočku, na to veľa masla a k tomu mlieko.... neviem ako to mam ovladať... chcela by som schudnuť ešte na 50 kil, čiže len 2 kila, no robim čo chcem a nejako už ani nechudnem...kedže meriam len 160 cm, tie 2 kilečka by mi vooobec neuškodili... neviete mi niekto poradiť?čo robim zle? mam 19, a zase až tak v strave sa nechcem veľmi obmedzovať...

korkova

centik, ale to nie je len zelenina/ovocie, dietne maso.
Mozes si dat pecivo celozrnne kvalitne, dobru sunku ktora ma takmer 100% podiel masa, maso hocijake snad okrem tucnych bocikov - varene, pecene, dusene,...

Nic sa nema prehanat. Ani cvicenie. Ak velmi cvicis, mas velmi vyformovane svaly. Treba skor intervaly, kardio na zhodenie tuku, posilnovackami si posilnujes skor svaly.

Jedlo je zaklad, ak to s nim nezvladas, tak nemozes ocakavat nejake chudnutie. Telo potrebuje pravidelny prisun potrebnych latok, treba to obmenovat a striedat. Nie je to len o zelenine.

centík

no tak takto zdravo sa stravovať určite nedokažem...na ranajky a večeru si dam určite niečo zdrave, ale jesť cely den len zeleninu, alebo tvaroh, dietne maso..? no asi som v tomto slaba:/

odpovedam

Poobede si daj nieco typu zeleninove salaty so zdravym olejom, oriesky s jogurtom, greckym jogurtom, tvarohom (pripadne aj ovocim). Pokojne si navar aj nejake vlocky s mliekom alebo si daj kefir. Neboj sa tak toho jedla :-) desiata a olovrant pokojne moze byt to iste. Len nezabudaj aj na dobre tuky - tie su hlavne v rybach a orieskoch.

M8cr6

prestan cvičiť malo jedz :-) potom sem tam do fitka a uvidíš aká budeš ako prútik. zátaž by som nezvyšovala. naopak cvičila by som s malými váhami do palenia aj do nekonečna :-) s velkymi vahami ti bude rast svalovina.

odpovedam

Na ranajky su vhodne ovsene + pohankove vlocky, s ovocim, pripadne hrozienkami. Na olovrant si daj nejake bielkoviny - napr. vajicka, cottage cheese, tvaroh, biely jogurt. Nevadi, ak tam bude aj nejake ovocie. Idealne lesne plody, nemaju tolko cukru.

centik

:)) čiže ak na večer odporučaš tvaroh, tak na ranajky napriklad ovsene vločky s hrozienkami možu byť? a čo sa može jedávať napríklad na olovrant? to vobec neviem, radšej žiaden ani nejem... ale robim chybu si myslim, lebo po tom na obed zlej toho veľa...Sisim: no meriam a važim 52-53... prave preto chcem dať dole aspon tie 2 kila, ale myslim si že už mam dosť pevnu postavu..ale možno mam aj ťažke kosti

Sisiim

Pri chudnutí a hlavne takomto častom cvičení nejde o to, koľko vážiš, ale koľko v páse, v nohách, atď meriaš. A najmä ako sa cítiš. Veď predsa aj svaly niečo vážia. Takže ak aj ešte priberieš a budeš sa cítiť dobre, nestojí za to riešiť váhu,skús radšej pozerať na centimetre ;)

freedomsk

Jaj no bolo mi to známe :D...
To ovocie na večer už nedavaj ;)
Nechal by som ho do obeda ja napr v diete ovocie vôbec nejem mozno sem tam banán.... praveze po fyzickej námahe tvoje telo najlepšie spracuje stravu no dal by som tam nejaké pevne jedlo ako ryža, cestovina mäso ryby atd a tvaroh by som nechal ako posledné jedlo dňa ;))

centik

nevieš čo su grule? to sú zemiaky, no tu u nás na Spiši, nárečovo povedané =D som si to neuvedomila...prepáč :) ale tak ved ked chcem schudnuť sa predsa nemožem najesť po korčulovani, bicykl. behani-večer.. o to predsa ide nie? dnes som si dala napr tvaroh, nizkotučny s nastruhanim jablkom a hroznienkami:)..može byť? a bolo pol 8, dufam že je to ok.. no a potom ešte banan, lebo som bola feeeest hladna:)