Zvedaví, dotieraví susedia

Príspevok v téme: Zvedaví, dotieraví susedia
calvintan

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať ako to máte Vy so susedmi. V poslednej dobe už mi to doslova lezie na nervy a neviem či sa v mojom okolí koncentrujú takí ľudia, alebo som ja akosi "mimo".
Žijem v paneláku už dlhé roky, ale v poslednej dobe mi strašne začínajú liezť na nervy zvedaví až dotieraví suedia. Je pravda, že sa to trochu vo vchode obmenilo /3-4 byty zmenili majitela/ odsťahovali sa starší nájomníci, ale gro ostalo.
Také to zdvorilostné stretnutie pri výťahu, schránkach je normálka však je jasné, že človek niekoho stretne. Slušne pozdraviť, prehodiť zopár neutrálnych viet o počasí a tak.
Ale za posledné dva tri mesiace sa mi už viackrát stalo, že som bol podrobený extrémnemu výsluchu. Kde robím, čo robím, kam, kde som bol na dovolenke, ako slúži nové auto /obyčajná striedna trieda, žiaden luxus/a tak. Keďže chodím domov dosť neskoro večer a je problém s parkovaním zaplatil som mestu za parkovacie miesto a mám tam značku, že vyhradné parkovanie. Raz vyberám nákup z auta a pristaví sa pri mne nejaká ženská s kočíkom a hned spustila, že prečo som si rezervoval toto miesto /hneď pri vchode pri takom ostrovčeku pred vchodom/. Sa na ňu dívam, že o čo mladej ide /asi tak 25-30r/ a vraj ona si tu dáva dieťa do auta ako to bude teraz robiť a div ma neprekliala pohľadom. Vravím jej normálne, že mohla si to parkovanie tiež na meste rezervovať a mohla mať po probléme na to len odvrkla, že prečo by si to mala platiť. /no devenko keď to nevyhnutne potrebuješ tak si to kúp/.
Vraciam sa zo služobky niečo pred dvanástou v noci domov a pred vchodom stepuje nejaká psíčkarka a venčí psa. Hneď na mňa zrúkne, že kde a za kým idem ? Odpovedám, že ja tu bývam a idem domov či má s tým problém. Na koľké poschodie idem, ako sa volám no mal som dosť.
Ľudia "ebe" Vám, alebo potrebujete liezť každému do súkromia ? Rešpektujem súkromie ostatných tak prečo aj iní ľudia nerešpektujú moje ? Nikdy ma nezaujímalo či už susedkyna dcéra v 26 konečne dokončila výšku, alebo sused má problémy s erkeciou atď. Ľudia je mi to fuk, tak prečo tá zvedavosť ?

kabel

Sak ked sa opytaju, kde pracujes, povedz, ze v bordeli a nabuduce sa pytat uz nebudu, jedine, ak by chceli nechat dceru zamestnat

xxy

zacni sa pytat aj ty chujoviny a uvidis, ze bude klud. mna nik nespoveda, aj keby chcel, nema sancu.. na debilne otazky treba debilne odpovede a je vyriesene.

lilyianka

predpokladám, že bývaš vo väčšej bytovke ako ja (menej ako 10 bytov :D ) lebo to ti poviem, vtedy je to len "zábava" ..ja som presne ako ty, človek, ktorý sa do nikoho nestará, ja dokonca ani neviem, ktorí deti ku komu patria, ani ako sa volajú, ja poznám asi len polovicu mien týchto ľudí po mene, a to si tykám len s jednou susedou, ktorá mi to sama navrhla, inak si vykáme, ja ich teda len zdravím, ak ich vidím vonku, a aj keď sme rovnako starí, tak oni bez problémov, že ahoj.. no ide ma poraziť, nechápem, kedy sme si potykali ...
inak my tu zase máme ten problém, že sp tu zväčša rodiny s malými deťmi a maminky si vysedávajú na schodoch pri vchode, čo je dosť nahovno, keďže ja krídla zatiaľ nevlastím a oni si myslia, že ich preletím a celý chodník smerom k autám zase zastavaný autíčkami pre deti a kravinami ..lezie mi to totálne na nervy ti poviem, ale darmo sa s nimi o tom baviť ... a s parkovaním to tu máme celkom v pohode, aj keď jeden chlap si myslel, že miesto, kde stáva on, je asi len jeho, az kým som neprišla ja .. strašn po mne zazeral, keď som sa tam postavila!!
ja som typ, ktorý sa s nimi nebaví, len ich pozdravím a tvárim sa radšej tak, ab sa ma nič nepýtali :D aj keď raz tiež výsluch, že odkiaš idem, kde robím, čo robím, a keď som nechcela povedať, tak dokola tie isté otázky .. hold, títo ľudia sa nudia a netrápi ich vlastná rodina, ale cudzí! ja už len čakám,kedy odtiaľto vypadneme

Aja02

Boze ty mas otrasnych susedov. My mame nastastie susedov v pohode, ale to bude tym, ze byvame v malej dedine a v dome.

Moj brat byva v Bratislave v panelaku a ten ma podobnych susedov ako opisujes, ale zase az taki dotieravi a zvedavi nie su. Ten panelak kde byva je plny dochodcov, takze si to vies predstavit. :D
Oni zase stale spehuju, ze kto prisiel, odisiel a tak. Vobec im nie je blbe vyjst na chodbu a pozorovat tam navstevu ich susedov. Mna by tam slak trafil. :D