Ako vysvetlit chlapovi ze sa pred nim hanbim vyzliect...

chice

a ešte mi nedá.
Maurice, povedz, že keď ty si sa prvý krát vyzliekla pred mužom (podľa tvojho príspevku predpokladám, že je ním tvoj manžel), ani trošku si sa nehanbila, alebo nemala nejaký podobný pocit?

chice

No ja neviem, ale keď sa napr. aj hladkajú (predpokladám, že si to myslela tak, že aj prsia, zadok atď), tak asi nejaký veľký blok nemáš a chlapec si potom vie predstaviť, asi ako vyzeráš a vlastne vôbec by ste sa nemaznali a nebol by doteraz s tebou, ak by si sa mu nepáčila, nemal by o teba záujem...
Ja som sa tiež hanbila (ako som to tu už písala), bolo to aj skôr ako v 19tich. Stalo sa to, keď som to veľmi nečakala, bol tam ten pocit, že čo si pomyslí, či mu neide len o to (ubezpečoval ma že nie, čakal dlho podľa mňa, bol ohľaduplný) a aj napriek tomu pocitu, hanbe, nič neľutujem, som s ním už 7 rokov.
Neviem, ale názor maurice mi prišiel veľmi "odstrašujúci", hneď všetko zavrhujúci... Pritom zakladateľka písala, že chuť aj ma, len sa hanbí.

TheDevilMe

poradit:

Podla mna ked sa trochu prekonas pokial to vyslovene nie je proti tebe,tak nic nepokazis. Si s nim uz predsa nejaky cas. Aspon zistis,ci si sexualne vyhovujete.

Ja som cakala 2 roky a potom som zistila,ze si v sexe nevyhovujeme a vlastne na tom vztah skoncil. Takze taka moja skusenost...

poradit

maurice, samozrejme ze nie, bol by to ovela horsi pocit, presne ten, ktoreho sa obavam a kvoli ktoremu sa nedokazem vyzliect.
Je to velmi pekne napisane, este krajsie aj v realite, riadila by som sa tym bezproblemov, kebyze by som si bola ista, ze jedneho dna sa tak stane. Ale moja hnablivost v tomto je viac ako obycajna hanblivost. Viem, ze to mozno niekto neuveri, ale presne tieto pocity mam pri terajsom priatelovi.

maurice

poradiť, máš len 19 a jednoducho na to nie si pripravená. Predstav si, že by si sa premohla, vyzliekla sa a ktoviečo ešte a on by ťa po čase aj tak nechal. Bol by to lepší pocit, ako ten, ktorý prežívaš teraz, lebo sa hanbíš vyzliecť? Tak by si si len tĺkla hlavu o múr, prečo si len podľahla.

Hanblivosť je dobrá vec, chráni nás pred takými činmi, ktoré by v nás neskôr zanechali negatívne spomienky. Váš vzťah s priateľom ešte jednoducho nie je zrelý na takéto intímne veci. Ak dozreje, budeš sa chcieť mu úplne odovzdať a pocit hanblivosti prekonáš. Ale toto urob len pri takom mužovi, pri ktorom by si mala 100 % istotu, že ťa chce a naozaj miluje - pri takom, ktorý by už bol tvojím manželom. Lebo vziať si pannu znamená, že ju skutočne chce pre ňu samu a netrvá na "vyskúšaní", či mu bude "pasovať" aj po sexuálnej stránke. Pretože sex je len čerešničkou na torte a zavŕšením milujúceho vzťahu dvoch spriaznených a súznivých duší.

poradit

chice dakujem :-) samozrejme ze je to normalne, len ja mam zo seba pocit, ze to uz prehanam. Tak snad bude ako hovoris :-)

chice

Myslím, že je to celkom normálne. Každá žena (alebo aspoň väčšina) sa podľa mňa hanbila, keď sa mala prvý krát pred niekym vyzliecť.
To bol aj môj prípad a tiež som nič nechcela unáhliť. Predstava, že ma uvidí chlap nahú, bola zvláštna, nová. Myšlienky, že sa mu nebudem páčiť a tak. Až došla chvíľa, kedy sa to stalo :D. Keď vravíš, že chuť by aj bola len sa nevieš odhodlať, skús sa nejak premôcť. Veď vidíš, že ide na teba pomaly, aj ťa rešpektuje, píšeš, že sa aj hladkáte... a keď už čakal doteraz aj ťa pochopil, asi nie je ako ostatný :). Uvidíš, keď ťa začne hladkať, bozkávať, objímať, opadne to z teba:P.
Mimochodom, aj tak sa raz pred niekym vyzlečieš.

poradit

ved to, lenze ako mu to povedat, ze to nie je jeho chyba, ale moja, ked ani neviem preco sa tak spravam...neviem to ako oddovodnit, presne v tomto si neviem dat rady.