Piracetam na zlepšenie pamäte - áno či nie?

Príspevok v téme: Piracetam na zlepšenie pamäte - áno či nie?
tibor007

Potrebujem poradiť ohľadom zvýšenia mozgovej aktivity. Na internete som natrafil na látku zvanú piracetam. Po krátkom hľadaní som zistil, že sa dá voľnopredajne zohnať v dvoch liekoch - Lucetam a Nootropil (obe 1200mg). Poznáte ich? Máte nejaké skúsenosti s užívaním týchto liekov? Ak áno, ako z nich "vyťažiť maximum"?
P.S.: Ak poradíte niečo iné na zlepšenie pamäte, budem rád.
Ďakujem

pekloQ

dobre vám drbe piracetam sa dáva starým dementnim ľuďom na tlmenie demencie s učením to nemá nič spoločné čiže ak niekto uveril že to funguje tak placebo efekt šľape.. taktiež nieje dokázané čo to spôsobí na zdravý mozog a dlhodobé užívanie čiže veľa šťastia v užívaní a určite by som to nekombinoval s dmae ako radi niekto vyššie celý deň budete vyhucani keďže látky na riedenie krvi a stimulanty nejdu dokopy

Radoslava 123

Piracetam brala jedna moja známa. V 40-tke začala externe študovať ošetrovateľstvo. Ona bola veľmi usilovná, svedomitá a zodpovedná, ale aj ctižiadostivá a ješitná, ťažko by bola zniesla vidieť niekoho, kto má lepšie známky, než ona. Mala aj muža a dcéru pubertiačku, takže domáce práce, zamestnanie, rodinu a učila sa každý deň do tretej do rána. Bola chronicky nevyspatá, vyspala sa iba cez prázdniny, takmer všetky skúšky robila v predtermínoch, ja neviem, ako je to možné, ale normálne sa skúškové obdobie začína v predposledný decembrový týždeň a končí sa v prvý februárový (ak berieme do úvahy zimný semester) a ona mala často už koncom novembra všetky skúšky za sebou, nechápem, čo to mala za predtermíny a čo to mala za školu. Štúdium ukončila ako magistra s vyznamenaním. Asi jej to pomohlo. Ja sama s tým skúsenosti nemám.

Peto27

Co sa tyka piracetamu tak pokial sa po prvej davke u Vas nevyskytnu vedlajsie ucinky tak moze pomoct. Ak tu uz spominaly tak u uplne zdraveho cloveka {ziadny stres dostatok spanku a pod.} je ucinok zanedbatelny. Pokial mozem odporucit tak najprv vyskusat davku 2400 bez vsetkeho a rano kratko po zobudeni . ak sa nedostavia vedlajsie ucinky , pripadne iba nevolnost tak by to malo byt v pohode a pokracovat davko 4800 rano a ak treba tak 2400 okolo obeda{nejneskor vsak 4 hodiny pred spanim}, a brat spolu s lecitinom 1 tableta rano , a DMAE tiez 1 tableta rano.

Napriklad moja denna davka je rano 4800 piracetam, 1200 lecitin a 1 tableta DMAE rano, a kedze pracujem aj neskoro do noci tak okolo 18tej hodiny este 2400 piracetam{ziadne vedlajsie ucinky, a to vdaka lecitinu a DMAE}.Fungujem v pohode ziadne vedlajsie ucinky.

P.S. Co sa tyka Lucetamu tak uvidime piracetam v lekarni nemali tak som kupil Lucetam. ked bude zaujem dam vediet pri rovnakych davkach , ma sice trosku ine zlozenie pomocnych latok {ma ich menej}. Nootropil ci ako sa vola uz podla zlozenia vypada na piko alebo speed takze do toho ani nepojdem, staci ze som zavisly na cigaretach xD.

levicanka80

Chodím s dvoma dcérami na biorezonančné terapie a ich výsledky v škole sa podstatne zlepšili a taktiež už nemajú problém si zapamätať aj dlhšie verše. Jednoznačne odporúčam namiesto kadejakej chémie.

Lucy-ru

Tiez som pocula ze lucetam pomaha tak som si ho zohnala. Ale necakaj ze ucenie ti to skrati alebo ze ta to bude bavit. Treba si ale dat aspon 3 pirule denne pokial sa ucis a tiez to je asi treba brat nejake tie 2 tyzdne pred skuskou. Vtedy to zacnes pocitovat btw piracetam a lucetam je v podstate to iste len od inej firmy. No a co sa tyka toho nootropilu do toho by som sa asi moc nepustala. Je to kvazi nahrada za piko je to drahe a bez predpisu to asi ani nezozenies. Ucinok to ma sice vyzsie budes mat usmev na tvari a ucenie ti pojde aj same ale okrem toho ze je to mrte drahe tak budes muset zvysovat davku a budes mat potom asi aj dojazdy. A led uz to nebudes mat tak ta to asi uz nebude bavit... Zit:D mimochodom v amerike je u studentov dost popularny

orchidejka

co sa tyka piracetamu - je to skor liek ktory sa berie pri roznych ochoreniach, ci uz mozgovych prihodach, resp.u starsich ludi, intoxikaciach, poruchach s pamatou, pozornostou a myslenim a podobne. nemyslim si zeby nejako ovplyvnil schopnost ucenia. okrem toho ze ma velmi vela NU je aj dost drahy. napr spoluziak ho bral pred statnicami a v den statnic vyzeral jak nadrogovany a nic si nepamatal, samozrejme tam treba zohladnit aj ine faktory a nie vsetko hadzat na piracetam :)
a predsa ak sa rozhodnes ho uzivas, dospeli ho beru tak 1-2 tbl denne (vzdy rano a naobed, nikdy nie vecer), zapijat dostatocnym mnozstvom vody a liecba by mala trvat min tie 2 mesiace.

mam taku otazocku - naco potrebujes zvysis mozgovu aktivitu? mas nejake problemy pri uceni, s ucenim?

Genesis

piracetam nie je ziadny zazrak. schopnost ucit sa je dana geneticky a do dnesneho dna na trhu neexistuje latka ktora by ju vyrazne zvysovala. piracetam co sa tyka zvysovania schopnosti ucit sa u zdravych jedincov je zanedbatelny. okrem toho mimo ine zvysuje vylucovanie dopaminu podobne ako stimulancia ale v mensej miere co sice zvysuje koncentraciu a bdelost a rychlost myslenia ale na druhej strane podobne ako vsetky lieky ktore zvysuju hladinu dopaminu moze urychlit vypadavanie vlasov u jedincov ktory maju sklony k muzskemu typu plesatosti. tych vedlajsich ucinkov je samozrejme viac. osobne nedoporucujem. nie je to sice nebezpecna latka ale ucinok je slaby. -

malaanka

Súhlasím s lucianom,ja som ich brala po ochorení a malo to dosť nepríjemné vedľajšie účinky.Nervozita až predráždenosť a priberanie.
Ja som si teraz kúpila cez internet výživový doplnok "body Fast" na pamäť,výkon,pozornosť. Bola som s ním veľmi spokojná.

luciano

Jedná sa o nootropikum, ktoré pomáha pri prekrvovaní mozgových štruktúr. Musí sa užívať dlhodobejšie, aby sa prejavil účinok. Zlepšuje to pamäť a kognitívne myslenie. Avšak, ako píše Kabel, môže to mať negatívne účinky a to je nervozita, nespavosť, alebo dokonca depresie a úzkosti. Preto to treba užívať opatrne.