Čo mám so sebou robiť?

Príspevok v téme: Čo mám so sebou robiť?
lavines

Dobrý deň.
Som úplná nula, nedokážem nič spraviť, v ničom sa mi nedarí, nemám o nič záujem. Cítim sa absolútne neschopná a nemožná a to nieje len chvíľkový stav, ale už od malička mi nikdy nič nešlo, vždy všetko pokazím. Keď som bola mladšia, ešte tak pred dvomi rokmi som mala záujem o školu, rodinu, kamarátov. Teraz však strácam všetko, nemám žiadne hodnoty, zásady ani zábrany, na ničom mi nezáleží, niesom už ničomu oddaná. Neviem si to vysvetliť, som ako chodiaca mŕtvola, bez života. Často rozmýšľam nad tým, že prečo som tu. Necítim v živote žiadne naplnenie. Čo sa to so mnou deje? Neustále ma prenasledujú negatívne myšlienky, neviem sa na nič sústrediť. V škole mám zlé známky, nezvládam ju vôbec, cítim sa tam zdeprimovaná. Je to neskutočne zlý pocit keď ste najhlúpejšia/ší v triede. Keď sa cítite tupý/á jak poleno. Učím sa na niečo celý deň a výsledok je päťka, štvorka, keď sa podarí aj trojka. Strácam kamarátov, už pre nikoho nič neznamenám. Posledná chudera som. Premáham sa zakaždým byť lepšou osobou, ale nejde to. Tak neskutočne by som chcela zažiť ten pocit aspoň malého obdivu u druhýh :( aspoň raz v živote..

branislaff

depresivne myslienky sa nedaju len tak zmenit pozitivnym myslenim, to je dlhodoby proces v ktorom ti moze pomoct dobry psycholog, ktory najde v tebe spustace, ktore to sposobuju a ani o nich netusis. Musis na sebe proste pracovat, prijat v sebe to, ze mas sklony k smutnej nalade - depresiam a nehambit sa za to. Lubovnik bodkovany kupis v lekarni - je to prirodna bylina a najlepsie prirodne antidepresivum.

pandorica

V podstate existuje len jedna.Rob to, čo ťa aspoň na chvíľu poteší, zmení ti to pohľad na svet aj na seba.Potom to už pôjde samo od seba.

pandorica

Pohyb,čerstvý vzduch, banány,čokoláda, dobrý film, pekná kniha, obľúbená hudba,slniečko,voňavý kúpeľ,nový účes,škoricový čaj,farebné listy na stromoch,žltá sviečka...mám pokračovať?

o

ale ved ty sa budes musiet "vyliecit" samoliecbou,, nik iny za teba nezacne inak mysliet, ani inak konat. nik, len ty a tvoja vola mozu byt zodpovedene za iny pristup. psycholog ti moze iba pomoct nasmerovat ta, ked sa sama stracas, neboj, odmakas si to aj tak sama

ouii..

lavines, zisti si psychologov vo svojom okoli, iste sa najde aj nejaky zadarmo, co ide cez poistovne a ak si to mozes dovolit, tak urcite aj zainvestuj do pravidelnych sedeni. toto moze byt kludne prejav depresie, moze to byt aj na viac, ako psychologa, mozno by aj psychiater pomohol nastartovat chemiu v mozgu, no vzdy treba riesit aj dusu a priciny, naucit sa pozitivnejsie pristupovat k zivotu - prave na to ta terapia