Opakujúci sa zápal močových ciest

Príspevok v téme: Opakujúci sa zápal močových ciest
Martinaaa22

Ahoj chcela by som sa opýtať na rady \"zo života\" pretože ako to už býva zvykom lekár predpíše antibiotiká a tým liečba končí. Prvý krát som dostala zápal močových ciest cez leto(som si istá že zospodu som neprechladla), pri sexe som mala tupú priam až bodavú neznesitelnú bolesť a na druhý deň som už mala v moči krv, bielkoviny a hnis. Dostala som antibiotiká a pila urologický čaj. Teraz sa to vrátilo znovu, keď som znovu pri sexe cítila takú tupú bolesť vedela som že je už je zle a zasa to isté. Dostala som antibiotiká, kúpila si Urinal Akut, pila urologický čaj...malo to byť zažehnané no ako odmena mi po antibiotikách ostali kvasinky. Je to veľmi neprijemna záležitosť a nechcem skončiť na cievkovaní u urológa, prosím vás poradťe mi ak sa s tým niekto stretol, prevencia proti týmto ťažkostiam, skúsenosti?

RNG

Crevnas flora ovplyvnuje aj flory inde, aj inde, kde su sliznice sa nachadzaju rozne mikroby a mnohe mozu byt skodlive a nie uzitocne probiotika.
Ked berieas dostatok mikrovlaknin a nasadzas si kvalitne probiotika, ak su creva obsadene probiotikami na vyse 90%, tak ti vyrobia hromady protilatok, co moze telo pouzit aj inde, nielen v crevach.
Dobre antimikrobialne su roztok citricidalu, oreganovy olej, a berberine, ktore spravne brane znicia rozne mikroby v tele, vcitane crevnych a urinarnycy nakaz bez poskodenia probiotickej flory

*Nancy*

Teraz som si vsimla, ze ty mas problem s moc. cestami a nie hentym, tak beriem spat moj prispevok. :)
Musis casto a dostatocne pit, a to s tou hygienou muza plati aj na moc. cesty.

*Nancy*

Mas narusenu floru tam dole a to aj vdaka antibiotikam, tie nicia crevnu, ale aj posvovu floru a preto treba jest probiotika bud umele alebo kyslomliecne vyrobky(jogurt, kysla smotana, acidko, kyslu kapustu atd.) Moze pouzivat aj intimny gel, niektorym to pomaha.
A co priatel/manzel dba dostatocne na intimnu hygienu, niektori ju zanedbavaju a zena si to potom odskace. Mozes sa liecit donekonecna, ale pokial on je zdrojom tvojich tazkosti, tak je to zbytocne.

Tekvicová

Na zaklade vlastnej skusenosti ti mozem vrele odporucit liecbu v centre Alternamedica v Bratislave. Ja som bola priamo u Albertovej, je strasne tazke sa k nej dostat ale ked pojdes cez asistentku a budes vytrvala tak sa ti to podari. Niekedy sa da dokonca k Albertovej aj priamo dovolat aj ked na to treba pevne nervy. Ale ta pohoda po ukonceni liecby za to stoji. Ona nie je nedobytna ako tu o nej niektory pisu len je velmi obliehana a ked robi tak nezdviha telefon. Ale skus mozno budes mat stastie.

vitavi

Prechladla si zvnútra a zároveň máš v tele vytvorené dobré podmienky pre rozvoj baktérií a kvasiniek. Tie sa rozmnožujú v prostredí, ktoré vytvoril jednoduchý cukor, čiže sladkosti, ovocie a kyselinotvorné potraviny, chémie.
Podchladili ťa zvnútra nielen studené nápoje a jedlá , ale i ovocie, ktoré metabolicky ochladzuje telo.
Vyhýbaj sa sladkostiam, ovociu a povzbudzujúcim látkam. Dodaj telu minerály formou zeleniny tepelne upravenej / a malého množstva kvasenej/ a vo forme na minerály bohatých neobrusovaných obilnín. Jedz všetky jedlá a nápoje teplé.