Koleno

Príspevok v téme: Koleno
Bibiána7

Dobrý deň. Mám 18 rokov a tancujem už 15 rokov. V piatok som na telesnej výchove urobila \"mlynské kolo\". Pri dopade mi skočilo jabĺčko na stranu, vrátilo sa síce naspäť, no len som spadla a zostala ležať. Myslela som, že sa už nepostavím. Nakoniec sa mi to podarilo, a dokonca som odbehla 100 a tancovala pri nacvičovaní programu na stužkovú. Večer to už bolelo nenormálne. Išla som na pohotovosť. Tam mi len povedali, že sú to natiahnuté väzy, mám to natierať, ľadovať, stiahnúť a prísť o týždeň. Ale koleno mi opuchlo viac. V pondelok som išla na súkromnú chirurgickú ambulanciu, kde mi z kolena vytiahli krv, predpísali bandáž, ľadovať, polohovať a marodku. Mám sa prísť ukázať opäť v pondelok. Je síce večer, ale koleno mi ščervenalo a mám pocit akoby mi horelo. Je veľmi horúce. Je to normálna reakcia? Asi za aký čas sa to dá dokopy?

RNG

Na regeneraciu klbov a vaziv treba rozne materialy, najma mucosacharidy(zelatina, huspenina alebo doplnky ako glucosamine, chondroitine, MSM, hyaluronicka kyselina a na vyrobu mazu avokado a CMO)
Zapaly sposobene VNUTORNYM zranenim sa nepotlacaju antibiotikami, tie su ucinne len na bakterie, ale protizapalovymi,ako curcuminoidy s bioperinom, boswelin, serrapeptaza.

ni-ka

jasne ze to bude lepsie:)
ja som mala sama dlho problemy s kolenom,tak som si tym presla...tak viem podla seba ze sa nema nic odkladat,lebo koleno je velmi citlive na hojenie...
drzim palce nech sa das dokopy a uzijes si stuzkovu:)

Bibiána7

Dúfam, že to bude tak ako píšete. Ďakujem, že ste ma naštartovali k tomu, že som ešte dnes konzultovala s lekárom a začala brať už dnes antibiotiká Augmentin 625 mg, ktoré mi on naordinoval, asi by som vyčkala ešte do zajtra, a tak už aspoň verím, že sa posúvam v liečbe o krok ďalej. Pevne verím, že v piatok, keď sa mu pôjdem ukázať, bude lepšie.

ni-ka

tak som mala pravdu s tym zapalom,dobre ze si hned volala doktorovi,cim skor zacnes brat atb tym lepsie...a neboj,chvilku sa budes musiet setrit ale urcite sa da koleno doporisdku,si mlada a este sa rychlo regenerujes:)

Bibiána7

Volala som dnes pánovi doktorovi. Mám zápal, predpísal mi antibiotiká. Chcel koleno vidieť hneď, ale nebolo to možné, tak zajtra idem k nemu. :( Takže super správy..čím ďalej, tým je to horšie.. :( Ďakujem pekne!

ni-ka

hm,koleno sa hoji strasne dlho a dlho boli...su tam makke tkaniva a struktury a tie su strasne citlive na zranenia...
ja keby som bola aktivna tanecnica jak ty tak urcite trvam na magnetickej rezonancii,aspon budes vediet na com si,aby to nemalo horsie nasledky...
ale drzim palce,nech sa das dokopy cim skor:)

Bibiána7

Ďakujem za odpoveď. Mňa len všetci upokojujú. Mám teraz pred sebou veľa akcii. A aj stužkovú. 25. októbra.. :( A všetko sa zničí kvôli takému niečomu. Človek nikdy nevie, ale mám pocit, že na mňa sa lepí len to zlé. Dúfam, že sa mi to čím skôr dá dokopy.. :/

ni-ka

no to bude nieco vaznejsie...urcite trvaj na MR a cim skor tym lepsie,lebo kazda mala ranka v kolene vedie len k vacsim a horsim problemom...
a ked je cervene a teple,to znaci zapal,mozno by ti bolo treba aj antibiotika...