Upchatý nos

Príspevok v téme: Upchatý nos
lienka z

Prosím, poraďte mi. Mám neustále upchatý nos. Už takmer pol roka fičím na nosových sprejoch a kvapkách. Ak si ich nedám, nemôžem vôbec dýchať. Ani v noci, a ani cez deň. Alegrická nie som, nič iné mi nie je, len mám neustále zapchatý nos....som z toho zúfalá. Poraďte mi... Ďakujem.

RNG

Cesnak znici sliznicu(alicin lepta)
Bezpecnejsie je roztok GSE alebo koloidna strieborna voda, kvapkat si (alebo spray) niekolkokrat denne.
Na vysusenu sliznicu je najlepsi kokosovy olej(extra virgin), kedze je zaroven mierne antibakterialny a antiviralny

andulka

Postrúhaj cesnak, daj ho do olivového oleja. Nechaj to postáť celú noc, preceď a natieraj si nosovú sliznicu. Možno budeš kýchať, ale dýchať sa ti bude lepšie. Andulka

lienka z

No absolvovoala som niekoľko vyšetrení. Od môjho obvodného ma poslali na URL. Tam je všetko OK, len jeden jediný príznak...mám opuchnutú sliznicu nosa, tým pádom je neprechodný. Takže samozrejme urobili mi odbery a poslali ma na alergológiu. Že je to istotne alergická reakcia. Viacej Vám budem vedieť povedať až po 15.6.2007, pretože na alerg.vyšetrenie sa u nás tak dlho čaká. Hádam sa dovtedy nezadusím...:-)

qwerty

mozno mas lahku alergiu. ja som tiez donedavna nevedel a prejavy som nemal ziadny vyrazky svrbenie oci ani nic podobne, ziadne kychanie, len som mal stale upchaty nos podobnym sposobom ako ty , tak mi predpisali kvapky a tabletky a vsetko je ok

RNG

Zijeme v prostredi s nizkou vlhkostou. Vonku zijuce zvierata maju zvacsa kazdodenne obdobie rosneho bodu tj 100% vlhkosti, ked sa im vylucky v nosnych a celnych dutinach dostatocne zriedia a vycistia. Naviac ked sa k tomu prida zapal, sliznica vylucuje extra material, do coho sa zase zachytia ine bakterie a drazdenia sa stupnuje. Tieto masy sa pri spanku mozu dostat do priedusiek a pluc a vyvolat drazdenie, kasel ba i zapal pluc a priedusiek. Tiez mozu viest k chronickym zaduchom a astme.
V Indickej ayurvede to vyse 2000 rokov riesia pravidelnymi nosnymi vyplachmi. Pouzivaju jemne slanu vodu(1/2 % a menej)Na vybitie roznych bakterii v nose by som robil vyplach s 1% borovou vodou(kyselina boricka, podobne ako na oci), lepsie ale s novsimi vytazkami ako napriklad 0.1% citricidal(GSE 10 kvapiek do pol litra podla tolerancie i viac)alebo vyplach 20% roztokom xylitolu a pridavkom citricidalu(komercne je na trhu dost drahy XClear spray). Proti vyschynaniu nosu pomoze par kvapiek oleja, najlepsie prirodzene, tj vhodne pre vyzivu(kokosovy, mandlovy, olivovy,hoci aj olej na varenie) a nie mineralne a vazeliny =produkty z nafty.

mar

Vraj na Sterimar morska voda nie je navyk,to pouzivas?V noci si urob vlhky stan, mokre plachty,pradlo na susiak,moj syn to ma odporucene.ked sa dusil pri astmat.zachvate.

lienka z

Holky, ďakujem za rady. No naozaj, je to skôr pocit sucha v nose...tak ako vratí zlatka...asi fakt musím skočiť k svojej lekárke a potom niekam na orl. ďakujem Vám.
Pekný deň.

zlata

zajdi na orl.mozes mat suchu sliznicu nosa.potom vznika dojem akoby upchateho nosa.lekar ti predpise olejove kvapky alebo spray.su vsak aj volne dostupne v lekarni.