Stale sama

Príspevok v téme: Stale sama
tatiankatana

Mam 28 rokov a moj problem je v tom, ze si neviem a nedokazem najst priatela. teda nemaju o mna zaujem. Uz od asi 16 rokov sa mi pravidelne stane, ze ked sa s niekym uz aj postupne zblizujem a zacina to ist do vztahu, po urcitej dobe cca mesiaci dvoch kasle na mna a po par dnoch na to sa dozvedam ako dal prednost inej, ktora mu je lepsia ako ja.(bud si inu najde po chvili alebo popri tom ako sa daval dokopy so mnou to hral aj na inu a rozhodol sa pre nu). Ja uz naozaj neviem co robim zle ci som naozaj taka odpudiva a o nicom , ze kazda zena je odomna lepsia a kazdy ma opusti este skorej ako so mnou zacne vztah. Uz som z toho zufalaa naozaj neviem co mam robit. Nechcem byt stale sama a velmi sa bojim, ze budem.

Fleur-de-lis

Nechce sa mi to prekladať. Porozmýšľaj, možno je aj to časťou tvojej samoty.

Alison Armstrong: Oh, boy. It depends on what kind of attention you want. That’s the biggest mistake that women make, I'm one of them. [laughs] I have probably 50 biggest mistakes. But the kind of attention we've been taught to get from men and that appeals to our instinct the most is to get sexual attention from men. So the things that appeal to men’s physical nature are what we tend to emphasize. We talk about this in the book - shiny hair, shapely body, sensuality, sexual energy, a lot of skin on display these days, not necessary. About 4 sq. in. of skin are enough to remind men of how delicious a woman skin is.

What we don’t understand is that with these qualities, we're just appealing to a man’s physical nature. When the real goodie show up, when we appeal to a man’s spiritual nature, emotional nature, that’s when we get not only his attention but his affection. That’s when he--the way we is that’s when he want to take care of you versus to take your clothes off. Those qualities, they're simple but not easy because of how women are built.

Ondrej_333

Ahá, U-turn, už som pochopil, prečo sa nerozumieme. Ty rozmýšľaš v obecnej rovine. T.j. od prvého videnia s niekym, trebárs prostredníctvom spoločných priateľov. Zoznámiš sa je ti sympatická, pozveš niekam, pár krát stretko vyjde, parkrát nie. Toto môže trvať relatívne dlho, alebo aj odísť do "stratena". Ale potom niečo naštartuje zmenu kamarátstva na niečo viac (napríklad, onaje voľná a ty si sa práve rozišiel, dáte celodenný výlet niekam a začnete sa pravidelne a často stretávať). Od tejto doby to ja rátam.
Lebo toto je problém Tatiankatana - citujem kúsok z témy:
... ze ked sa s niekym uz aj postupne zblizujem a zacina to ist do vztahu, po urcitej dobe cca mesiaci dvoch kasle na mna ...

U-turn

Ondrej_333

lenze zabudas na 1 premennu.

defacto mas pravdu

ale OD KEDY zacina vztah?

1 rande

1 stretko

1 co..

pointa je v tom, ze dvaja sa mozu vidavat a nemusi to byt za ucelom vztahu, ale len tak, ze sa maju spolu dobre...

a potom si povedia, ze skusia viac atd..

alebo - ak mas teraz vztah, tak schvalne, ktory presny datum alebo co bolo dnom/aktom, ked ste si povedali ze "chodime spolu?"

alebo byval yvztah

moja pointa je, ze..

ja nedokazem urcit kedy to je, a aj keby, slovo "sme spolu" nezlacni chlieb (cize.. nezmeni city jeden k druhemu, maximalne co to urobi je to, ze nic... mozno zacnu tahat za 1 povraz viac ako predtym, ale aj to je relativne)

Ondrej_333

U-turn, som rád, že sa bavím so zrelým chlapom a nie tínedžerom. Ja už mám takmer 3x17, ale to nie je dôležité.
Ten posun do intimímneho života, neviem čo je na tom nejasné. Schválne som zdôraznil, že to nemusí byť posteľ. To je individuálne, závisí to od veku dvojice, životných skúseností, počtu partnerov predtým atď. Inými slovami jedna dvojica sa posunie po prvý bozk, druhá už môže pokojne bývať spolu v jednom byte. Ale som presvedčený, že po dvoch mesiacoch už musí byť v dvojici vyšší stupeň intimity vzťahu, inak je niečo v neporiadku.
Teraz aj k Lula1. O vyššej pravdepodobnosti vzniku aj výdrži vzťahu pri sociálnej a vekovej primeranosti partnerov som presvedčený nielen ja.
Ja som predsa netvrdil, že výnimky nemôžu byť a schválne som zdôrazňoval, nerozoberajme ich. Ich množstvo nie je významné.
Že sa rozchádzajú a rozvádzajú ľudia, ktorí by podľa môjho tvrdenia mali byť k sebe vhodní? No a? Veď sa rozvedie takmer 50% manželstiev. Koľko percent v tom zostatku je k sebe primeraných? Určite najmenej 80%.
K tomu 1000€. Určite sa to dá odhadnúť po pár stretnutiach. Samozrejme sú aj takí, čo to nezistia ani po minutí všetkých úspor a narobení si dlhov. Pritom sa vôbec nemusí jednať o "zlatokopku", jednoducho je len zvyknutá na vyšší štandard a považuje ho za samozrejmý (napríklad z domu).
Aj zaľúbenie je istým spôsobom "riadený proces" a vedome a podvedome si vyberáme len zo skupiny ľudí, ktorí spĺňaju určité kritériá - a to je ten rybník o ktorom píšem. Je to jednoduché, "vysoko rúbeš" - žiadny partner. Si nenáročná, zbalí ťa prvý truľo a budeš kamarátkam vyplakávať, ako nemáš v živote sťastie. Holt, nie je to jednoduché toho pravého nájsť a ešte zložitejšie to s ním aj vydržať.
Dúfam, že z tejto názorovej výmeny "vypadne" niečo užitočné aj pre Tatiankatanu

U-turn

Ondrej

poznam pary ZDS-doktorka.
a sam by som odkopol zenu, co ma po 2 mesiacoch tlaci do inimity (neviem co myslis, ale to je jedno)
a 17 som uz mal dva krat.

Lula1

Ondrej
Prosim ta vysvetli mi ako by mal clovek spravne odhadnut "svoj rybnik" clovek ked uz rata preratava ci rozmysla to laska nebude (ne take extremy sa dali dokopy co poznam a su spolu do dnes) a ludia co by ako mali byt dokonaly par ze "isli k sebe" sa rozisli, vies je to velmi individualne a ked pride laska tak nezabranis tomu velmi. A ozaj by ma este zaujimalo ako vies odhadnut babu ktorej vreckove na tyzden by malo byt 1000€ ? To vies tak hned odhadnut, to nevies ze zdanie klame? Cize by sa nemal pokusit ani a takou babou nadviazat kontakt lebo to nieje "jeho rybnik" :))

Ondrej_333

U-turn, možno máš len o niečo viac ako 17, vysvetlím:
1.
Správny rybník - hľadám partnera sociálne a vekovo primeraného, inak spravidla problém (nerozoberajme výnimky, zlatokopky tiež nie - tam zase vek muža nehrá rolu). T.j. ak mám 50 - nelovím 17-ky, ak zarábam 1.000€ - nelovím mezi babami, ktorej to bude ako vreckové na týždeň málo, ak som ledva skončil ZDŠ - doktorku tiež ťažko zbalím, atď - "svoj rybník" si musíš odhadnúť sám a nie vyveštiť z gule - inak si odsúdený na neúspech.
2. Vyšší level nemusí byť hneď posteľ. Ale po dvoch mesiacoch (ak chcem budovať vzťah a nie kamarátstvo) už musí byť výrazný posun smerom k intímnemu životu. Tatiankatana spomínala, že to skončilo u viacerých takto, takže to asi nebol nejaký individuálny "nedočkavec", ktorý to rýchlo vzdal. Preto si myslím, že tu niekde je ten "pes zakopaný"

U-turn

Ondrej_333

bod cislo 2 je kravina, sorry :)

ako mozes za 1-2 mesiace vediet, ze ta s ktorou chces byt, je ta "prava" alebo aspon, kompatibilna ?

kretanizmus na entu, sorry.

pretoze ked nejaku spoznam, tak logicky ak chcem serioznejsi vztah a kedze uz nemam 14 alebo nooo.noo. 16, no...no..., tak chcem serioznejsi, tak nejdem ju hned tahat do postele, ale preklepnem si ju inak. postel potom pride sama.

bod c 1 je alibizmus.
ktora voda je prava? mas vestecku gulu?
ok, everton alebo aston? ukaz co vies... ktore jazierko vyhra? HMMM ?

I KED... chapem ze dnes je hekticka doba a nikto nema cas kazdy chce trochu svojho ega ukojit.. takze..
hej, mas pravdu, povedzme..

tiez by som to takto robil, dal ultimatum, ze 5 rande alebo chod do prdele...

......keby to robim este raz.