Duševná troska

Príspevok v téme: Duševná troska
sockarka

Moje duševné trápenie trvá dva roky, nemyslím si že je to depresia to je to ako taký kameň na duši čo nosím stále zo sebou a nedovolí mi prežiť nič na plno. Som ako keby v takom obale a nič sa ma priamo nemože dotknuť, nemožem nič naplno prežiť....stale nad niečim musim premyšlať, analyzovať, hĺbať, čítam medzi riadkami a to maprivádza stále do pochnúrnych nálad..kôli tomu potom kašlem na všetko, na priatelov, rodinu, školu ..je mi to absolútne ukradnuté lebo mám pocit že moj život nemá zmyslel...už ani neviem kedy som mala naposledy s niečoho radosť.....píšem, že to drvá dva roky....predtým som bola sangvinik, vela sa smiala, mala radosť zo života, tešila sa z maličkostí, neriešila názory druhých ...mala som záujem o život a o všetko okolo mňa..no teraz som v letargii s ktorej chcem vystúpiť...ja chcem byť zase to veselé dievča :( stal sa zo mňa totálny melancholik, duševná troska, chodiaca mŕtvola :((..

Čo mám robiť aby som bola zase veselá, zase bola sangvinik? :(

nicollette12

Urcite neodporucam alkohol ako tu niekto pisal, ani travu ani ine omamne latky, svoj stav si tym len zhorsis a nie zlepsis... urcite rob nieco co ta bavi, presne ako tu bolo napisane- chod medzi ludi do ineho prostredia, urob si vylet, aj sama.... bude sa ti uplne inak rozmyslat... alebo skus cvicit, uvidis aj vysledky a bude ta to posuvat dalej a dalej.... vela stastia

Medea7

Som na tom podobne, chyba mi cholericka povaha, takto mi da kazdy po hlave a som v pecku, a furt len sama sama jak spiaca ruzenka.lebo podla mojich rodicov mal jeden odbor urobit zo mna zaryteho workoholika.

rudi600

mne sa stalo niečo podobné po dlhšej dobe nezamestnanosti som stratil záujem o čokoľvek zmysluplné, nedokážem sa k ničomu namotivovať, neverím v pozitívnu zmenu, siaham na alkohol rovako často ako v minulosti len predtým to bolo pre zábavu s kamarátmi, dnes ako by som dúfal, že ma reset nakopne a začnem byť aktívny, cieľavedomý (nie som alkoholik zatiaľ aby vás to nemiatlo), o depresiu nejde, je to akási letargia, viem, že by to dokázala (dúfam, že hej) zmeniť zmena prostredia, miesta, či zamestnanie ale na prácu mimo bydliska nemám prostriedky a u nás práca nie je, navyše moja letargia ma k takému skutku akoby paralyzovala, ak máš prostriedky choď na týždeň preč zo svojho prostredia ale nie do samoty ale niekde medzi ľudí, trebárz do Prahy, navštív príbuzných v inom okrese, štáte, zmeň zamestnanie, buď otvorenejšia k novým vzťahom ak si sama, nájdi si partnera ktorý ťa uvedie medzi nových ľudí, začni športovať, ak prostriedky nemáš choď častejšie medzi ľudí aspoň doma, na prechádzky, pi alebo ber na to lieky len v najkrajnejšom prípade aj to len príležitostne, píš a komunikuj s ľudmi, ktorí majú rovnaký problém ako ty- dosť to pomáha (u nás bohužial neexistujú skupiny ako napr v USA filmoch)

m8cr6

ahoj, tak ja to mám takisto. akokeby som to písala ja. podla mna to iné už ani nebude. a neverím, že nejaké lieky od psychiatra by pomohli. viem čo robia také lieky. možno by pomohla tráva, ale neskúšala som to a zas by tú pasivitu pripisovali tráve. bojíš sa ako dopadneš?