Rozist nerozist - trucovanie muza

Príspevok v téme: Rozist nerozist - trucovanie muza
sfinga

Som v 10 rocnom vztahu Byvam s nim. Vo vela veciach si rozumieme ale cele obodbie sa opakuje nasledovne kazde dva tyzdne!

Ja na neho za nieco skriknem.{napr ze presolil polievku} On sa na hodiny a dni urazi ,mlci a tyra ma tichou domacnostou.Napr cely den sa s mnou nerozprava od momentu co som zvysila na neho hlas.: NEsol tu polievku pre boha....!
Mlci 12 hodin. Mne je do placu ze je pokazeny dalsi den a spolocny program sa nekona. On je zalezeny v svojej izbe a nekomunikuje.Atmosfera je dusna.
Po par hodinach ja zacinam za nim chodit. Moj hneva sa stupnuje. On o to viac ma ignoruje.
Vcera som mu povedala ak sa nebude rozpravat a riesit nech vypadne.
On sa radsej zbalil a odisiel
Volala som mu nastvate ze ci toto chcel.. ?On mi sklada telefon urazeny lebo lebo ved ja som ta zla co som ho vyhodila ved kricim a neda sa so mnou bavit.
Pred tymto vyhodenim som sedela 4 hodiny v kuchyni a cakala na uzmierovaci rozhovor dala mu ultimatum ci sa chce rozpravat o nasom vztahu. On mi odsekol par urazok a odisiel.

Hadky koncia takto: on zavola po par dnoch ze : uz si sa ukludnila? UZ si normalna?
Medzi tym som uz strasne znicena a zmierujem sa z rozchodom. takze som uz taka lahostajna. poviem ok a viac sa o tom nebavime.
Lenze nic sa nevyriesilo ,len som tyzden preplakala. a viem ze opat sa to zopakuje .

Dovody tychto hadok boli tak malicherne, ze to je smiesne sem pisat. Napr ze zlomil ceruzku..
ale ten je problem... urazenost a IGNOIROVANIE mna na hodiny a dni .
V mesiaci je to kazdy tyzden aspon 5 dni co robi tichu domacnost. Som s nervami v koncoch ja ho uz asi nenavidim. za tolko ignoranstva.Co mam robit? Trapim sa od momentu tej presolenej polievky a to je 5 dni bez komunkacie.Vyhrazky o rochode ziadna reakcie len vacsia urazenost a jeho vypnuty telefon.ja uz fakt neviem.

mojpohlad

Uplne suhlasim s prispevkom od Bitch, trefa do cierneho :)

" Ja na neho za nieco skriknem.{napr ze presolil polievku} On sa na hodiny a dni urazi ,mlci a tyra ma tichou domacnostou. "

On varil tu polievku pre vas ?

Podla mna nikto z vas nie je zly, len obaja vnimate/citite komunikaciu inak.

Vobec sa necudujem, ze ak na neho kricis kvoli presolenej polievke, tak sa ho to moze dotknut a naserie sa. To je podla mna uplne prirodzeny nasledok tvojej prvotnej reakcie. Zober si napriklad, ze tu polievku robil pre teba rad a urcite neocakaval za to ze ju navaril aby si na neho kricala. Sorry, ale to by nasralo aj mna :)

Presne tak ako pisal/a Bitch - ak by si nespokojnost s presolenim vyjadrila nejakym priatelskym a humornym sposobom, urcite by sa nenasral a mohli ste byt uplne v pohode.

Druha vec je, ze on je tutmak a nepovie ti to. Mal by ti sam povedat, ze mu nie je prijemne ked na neho kricis za to ze navaril polievku. A ze sa nehneva kvoli tomu ze ti bola presolena, ale ze si svoju nespokojnost vyjadrila hrubym sposobom (ak bol teda problem pre neho v tomto).

Cloveka treba vo vztahu poznat, vsimat si aka je pohava, co ma rad, co nie, co ho testi a podla toho mierne upravovat svoje komunikacne navyky. Iba takto sa da budovat dobry vztah, v opacom pripade ak nie je snaha o pochopenie sa navzajom, nevydrzi vztah ziaden.

winki

Tu nie je na vine chlap, ale ona. Všetko čo urobí s dobrým umyslom mu ona ofrfle a ďalej len frfle a frfle a už nemá iní únik ako ignoráciu, aby nespôsobil ešte väčšiu búrku.

To ty nevieš prekusnúť bez poznámky, že tú polievku presolil?????

geopardica

Moja rada znie,bud sa o vsetkom porozpravate, vysvetlite si veci navzajom,co sa komu paci a co nie a budete spolocne pracovat na zachrane,alebo sa rozist,ked to nema nikam viest..... urcite nema vyznan hadat sa a kricat pre nic za nic a ta presolnba polievka je uplna banalita....
a vedz,ze muzi nemaju radi,ked zena na nich krici,treba im to povedat tak,aby sa ich to nedotklo....

soffa

nehnevaj sa ale nie si hysterka?mam presne taku kolegynu,ktora ked povie manzelovi ze oskrab 10 zemiakov a on ich oskrabe,tak na neho skrikne.to len tolko si oskrabal?!zalezi ci ho komandujes,si ho nechtiac buzerujes,ci ti vsetko vadi.ano mas pravdu su to malicherne veci,normalny clovek sa nad tym iba pousmeje.ale zalezi na tom ako mu to povies,ci v klude,alebo hned skaces do bitky.lebo su aj ludia ktori su s nicim nespokojny.inak nechcem ta urazat,len sa pytam.

rondusss

Neviem ci som to ja pochopila spravne,ale tu nejde o ziadne presolenie polievky a pod. To su len priklady ktore udala,.. Ona tym chcela asi poukazat na to ako sa sprava jej chlap, ze pre nic sa dokaze na cely den odmlcat a nema snahu to napravit,vzdy sa musi snazit prva a aj tak ju odbije.,. A to ze je ,,histerka,, no kto by nebol keby toto zaziva pomaly na dennom poriadky,potom ten clovek reaguje prhko na kazdu vec.. Neviem co by som spravila ja,vsetci sme ine povahy.. Ja by som to napr nezniesla,ked nevidim snahu aj na druhej strane.. A 10 rokov je moc to ano,ale na co stracat cas s niekym kto sa nesnazi.,. Vzdy budes ta co bude doliezat a on ta odbijat...
A ako tu uz niekto pisal,skusila by som tu ignoraciu,chod von,do mesta,alebo sa zavri v izbe citaj knihu a pod.. Len sa onho nezaujimaj,,, on pride aj sam a ked nie, tak ho kopni do riti na co ti je taky chlap .... :-)

Bitch

alebo si zavolajte mediatora, profesionalneho alebo niekoho, kto vas dobre pozna a je nestranny/nestranna. lebo rovno dvojicu..

a este 1 otazka, v inom vas vztah funguje normalne? komunikacia? sex? spolocne zaujmy? deti? buducnost?

ako znasa kritiku od rodiny, kamaratov, v praci? ma kamaratov?

Bitch

typicke forum, utoky a osocovanie namiesto rad.

nikdy nie je chyba na 1 strane, takze kabel, rozchod? to by sa musel rozist kazdy, pre boha, na com ficis...

ti co utocili ze je hysterka, tiez nie ja tak celkom pravda, mozno len musi zmenit ton a styl akym podava informaciu. (vychova?)

a ze on vyskakuje, nemusi nutne znamenat, ze je kreten, mozno je len hrdost nepusti (vychova?)

lenze ste dospeli ludia, vychovu mozete splachnut do hazla, a nastavit si novy zivotny styl.

odporucam polievku ako prelomenie ladov, kedze je to relativne extremne jedonduchy problem, mozno pomoze prelomit lady v daleko komplikovanejsich. (ako je fen)

cize, moja rada znie:

este nejake nezanedbatelne informacie

kto kupuje sol? kto a aku sol kupil, s ktorou soli? mate rovnake chute co sa tyka soli a korenia?

1. navrhni ze osolis (popriapde okorenis) polievky TY, alebo sa zucastnis na soleni polievky (zastav ho ked dal dost), lenze to povedz velmi priatelsky, napriklad.. "nemohli by sme dnes osolit polievku spolu?" ale nie som kreativny, takze to kludne zmen.. keby oporoval, povedz ze kazda sol soli inak, lebo ze mas zlu naladu a chces solit inak, a podobne.. proste nejake jednanie s rozumnym stredom by sa malo konat.

2. alternativne nech nesoli polievku vobec a kazdy si ju osoli sam az po nabrati.

zajtra je nedela, idealny cs to skusit, ved aj tak nemas co prehrat... viacmenej. silne odporucam sa problemom postavit zoci voci, rady typu zriedit, dat tam zemiak, su sice pekne, ale to neodstrani NAPATIE, ktore tato situacia generuje, cize treba odstrelit zdroj. (neviem co je zdroj)

samozrejme ze ked je vypata situacia, tak sa lahko radi takto z pohodlia nezainteresovanej strany. ale skusit to musite, inak ste zbytocne stratili cas, ktory ste mohli krajsie prezit..

pokial sa vam podari dohodnut na polievke, mozes mu dat malu pusu, ze si na neho hrda, pochval ze robil polievku, ale nikdy nie vtieravo, neprechvaluj, len zlahka pochval. (chuti super, mnam, navaris mi to este niekedy? alebo klasika, dobre si navaril) alebo hocico, komplimentov je nekonecne vela.

10 rokov je dost, takze ziande rusenie vztahu nie je nutne !!! ale treba vyladit muchy, (vsetko po cse potrebuje udrzbu) kedze taketo a ovela horsie haluze zazijes aj v inom vztahu. cize rusenie vztahu nie je zaruka vyhry. alebo keby bolo, tak mi vysvetlite, ako je mozne, ze nie je kazdy vztah ako gombick (tazko vysvetlit logiku ludom co ju maju na haku a myslia kolenami)

zrusit to dokaze kazdy, kabel, ale postavit sa problemom.. to je trochu ina liga..

sfinga, drzim palce a daj nam prosim vediet, ako to dopadlo, dost to pomoze aj inym ;)

Fleur-de-lis

napíš sem mail, niečo ti pošlem. Musíš sa ešte veľa učiť ;)
Ale každopádne máš aj super urážlivého muža, no ale keď tomu chceš dať šancu tak existuje cesta, ktorú by si mala skúsiť :)

Luciinka

V prvom rade by si sa mala pozrieť na seba, život s takou hysterkou nie je nič moc. Možno ho už po desiatich rokoch prestali baviť tvoje detské výstupy :)