Preprava Viedeň

Príspevok v téme: Preprava Viedeň
austria

Možno mi tu bude niekto vedieť odpovedať. Cestujem do Viedne a budem sa z viedenského letiska prepravovať vlakom (S-Bahn nie CAT) do centra mesta a tam prestúpim na metro (U-Bahn). Na nete som čítala niečo v tom zmysle, že cestovný lístok na S-Bahn platí aj pre MHD vo Viedni. Dobre som to pochopila? Nemusím si pri prestupovaní na metro kúpiť ďalší lístok? Vďaka za info.

Prezyvka055

zafer ano musis, btw ako je to mozne? :D vacsinou co som tam videl zahranicnych a hrali ze nerozumeju pokutu nedostali. Ale asi to uz slovaci prehanali s klamanim tak na nich si uz davaju pozor :D

zafer

Ahojte chcem sa opytat dnes chytili revizory vo viedni dali mi pokutu 100eur nemala som pri sebe tak mi napisali sek je tam aj moja ulica myslite ze to musim zaolatit dakujem

Prezyvka55

Ale ked ides na letisko alebo z neho mal by si si kupovat specialny listok z toho automatu ze flughafen to city center alebo naopak :)

Prezyvka55

Ale v podstate aj ked si v mnichove alebo vo wiedni stiknes nejaku somarinu a pride revizor tak mu povies ze si nevedel aky listok si mas kupit ze si si kupil tento a ked je zly tak bud ti preda novy alebo ked je v prostredku automat pojde ho s tebou kupit alebo to nebude riesit vobec so zahranicnymi. Tam su normalni revizori nie ako na slovensku.

Prezyvka55

0vecka ked ides z letiska tak si kupujes ovela drahsi listok na 1 cestu smerom do mesta ako na normalnu cestu v meste cize na to pozor. bavime sa o ceste z letiska a aj v mnichove to je presne tak ako vo viedni. LISTOK KTORY SI KUPIS na 1 cestu po meste ti neplati na letisko.
Plus v mnichove si kupujes listy podla ringov.

0vecka

2 austria v mnichove sa nerozlisuje napr medzi S a U bahnom alebo autobusom... cele je to MHD aj ked si 50km vzdialena od mesta a napr aj autobus v Dachau patri medzi MHD mnichova a staci ti jeden listok... si myslim ze zamestnanci taketo veci asi vedia a ze by ta xceli odrbat si nemyslim

austria

Tak to som potom išla v metre na čierno. Na letisku som sa však pre istotu až 2x pýtala slečny pri pokladni, keď som si kupovala lístok na vlak, či mi platí aj na metro a tá mi povedala, že áno. Tak teda neviem ako to je (doslova som sa spýtala, že keď prídem do metra, či si potrebujem kúpiť ďalší lístok a odpovedala, že nie).

Našťastie neboli žiadni revízori :)

Prezyvka55

Kupis si listok za 4,20, stiknes si nastupis na S7 pojdes niekam
Pojdes niekam kde sa da prestupit na U. Kupis si dalsi listok a ides kde chces. Letisko je mimo zony centra potrebujes 2listky alebo v hodnote 4,20.
A ano tie listky platia aj na mhd akurat ked si ho uz stiknes tak uz je jasne ze neplati :D. Ale v skutocnosti ide o tie listky co platia aj vo viedni (*2 samozrejme)