Toto vyzerá na potravinovú neznášanlivosť kvôli nedostatku enzýmov, čiže intoleranciu. To znamená, že aj keď neješ fazuľu, môže existovať potravina, ktorá ti spôsobuje nafukovanie, zatiaľ, čo iným ľuďom ho nespôsobuje. Jedia to isté, čo ty, a predsa problém nemajú a ty ho máš. Čo by som ti poradila? Za tie peniaze, ktoré by si vynaložila na nákup množstva tabletiek proti nafukovaniu, ktoré pri intolerancii aj tak nepomôžu nikomu, si radšej kúp test FOOD DETECTIVE. Je to malý domáci test na intoleranciu potravín. Otestuješ sa sama doma. Je v ňom 46 základných potravín, ktoré najčastejšie jeme. Nie sú v ňom však cukry ako laktóza a fruktóza, sorbit a glukóza. To znamená, že ak sa ti v teste neukáže pozitívny výsledok na kravské mlieko, predsa ti môže robiť problémy, lebo v teste je len bielkovina mlieka a nie je v ňom laktóza, ale v mlieku je aj tá laktóza. To znamená, že jedna zložka mlieka ti intoleranciu spôsobovať môže a druhá nemusí. Rovnako je to aj pri ovocí. Napríklad čerešne. Neukáže sa ti v teste na ne intolerancia. Lebo majú ten svoj čerešňový alergén, sorbit a fruktózu. A test ukáže len, že na ten čerešňový alergén intoleranciu nemáš. Môžeš ju však mať na fruktózu a v takom prípade nesmieš jesť vôbec žiadne ovocie. Treba zájsť aj za gastroenterológom a ten z gastroskopie zistí laktózovú intoleranciu, ak ju máš. Vyšetrenie na fruktózu a na sorbit jedine v Rakúsku. Alebo ak sa ti nechce chodiť po rakúskych doktoroch, jednoducho len vyradíš zo stravy potraviny, na ktoré ti vyšli vo Food detective pozitívne výsledky, plus k tomu vyradíš mlieko, ovocie a všetko, čo z neho pochádza. Sorbit ako ovocný cukor spôsobuje intoleranciu veľmi často, nie je však ešte v možnostiach slovenských lekárov na ňu ľudí otestovať, ale verím, že čoskoro to už bude možné. Zatiaľ to ide len v Rakúsku, v Nemecku... Ja mám tiež intolerancie a trpela som nafukovaním. Všetko sa dalo do poriadku po zavedení diéty podľa výsledkov testov.