Už 4 mesiace mám nadmerné vetry

Príspevok v téme: Už 4 mesiace mám nadmerné vetry
katarína p.

Ahojte, vopred by som prosila, aby si nikto nerobil srandu z tejto témy, nakoľko kto to neprežil, nevie aké je ťažké s tým existovať.

Môj problém trvá asi 4 mesiace a to je, že mám hrozné vetry. Nikdy predtým som nič také nemala. Stravujem sa stále rovnako, tak normálne ( nič čo nafukuje ) chorá som neni, žiadne lieky neberiem. Mám to počas celého dňa. Skúšala som tabletky proti nafukovaniu, ale nepomohli. ( a treba ich brať veľa naraz, viac krát denne a ide to aj dosť do peňazí a nedá sa to brať roky a roky )Nemôžem na návštevy, ak som niekde trpím a zadržujem ale ide to ťažko. Čo je tiež divné, že neviem tie vetry zadržať. No proste je to hrozné s tým žiť...

z čoho to môže byť a ako sa toho zbavím ? (mám 30 rokov )

dakujem velmi pekne za pomoc .

dalsi

Otazne je, ci vynechavanim velkeho mnozstva potravin dosiahnem v dlhodobom horizonte zdravie.

Obecne sa hovori o problemoch so zahlienovanim z mlieka a mliecnych vyrobkoch, treba vynechavat cukor a sladke. Ovocie sa moze postradat, nahradzovat zeleninou.

Avsak treba mat aj ziviny, enzymy atd.

Pokial clovek nema problemy, iba tie vetry, tak co ? Staci sa dobre vyprdiet... Eventuelne to moze suvisiet aj so stolicou a vyprazdnovanim. Je rozdiel, ak niekto ide 1-2x denne na velku a da to z tela von /ma dobry prisun vlakniny/, alebo si to necha kvasit v tele niekolko dni, kde to viac a viac nafukuje.

Radoslava123

Toto vyzerá na potravinovú neznášanlivosť kvôli nedostatku enzýmov, čiže intoleranciu. To znamená, že aj keď neješ fazuľu, môže existovať potravina, ktorá ti spôsobuje nafukovanie, zatiaľ, čo iným ľuďom ho nespôsobuje. Jedia to isté, čo ty, a predsa problém nemajú a ty ho máš. Čo by som ti poradila? Za tie peniaze, ktoré by si vynaložila na nákup množstva tabletiek proti nafukovaniu, ktoré pri intolerancii aj tak nepomôžu nikomu, si radšej kúp test FOOD DETECTIVE. Je to malý domáci test na intoleranciu potravín. Otestuješ sa sama doma. Je v ňom 46 základných potravín, ktoré najčastejšie jeme. Nie sú v ňom však cukry ako laktóza a fruktóza, sorbit a glukóza. To znamená, že ak sa ti v teste neukáže pozitívny výsledok na kravské mlieko, predsa ti môže robiť problémy, lebo v teste je len bielkovina mlieka a nie je v ňom laktóza, ale v mlieku je aj tá laktóza. To znamená, že jedna zložka mlieka ti intoleranciu spôsobovať môže a druhá nemusí. Rovnako je to aj pri ovocí. Napríklad čerešne. Neukáže sa ti v teste na ne intolerancia. Lebo majú ten svoj čerešňový alergén, sorbit a fruktózu. A test ukáže len, že na ten čerešňový alergén intoleranciu nemáš. Môžeš ju však mať na fruktózu a v takom prípade nesmieš jesť vôbec žiadne ovocie. Treba zájsť aj za gastroenterológom a ten z gastroskopie zistí laktózovú intoleranciu, ak ju máš. Vyšetrenie na fruktózu a na sorbit jedine v Rakúsku. Alebo ak sa ti nechce chodiť po rakúskych doktoroch, jednoducho len vyradíš zo stravy potraviny, na ktoré ti vyšli vo Food detective pozitívne výsledky, plus k tomu vyradíš mlieko, ovocie a všetko, čo z neho pochádza. Sorbit ako ovocný cukor spôsobuje intoleranciu veľmi často, nie je však ešte v možnostiach slovenských lekárov na ňu ľudí otestovať, ale verím, že čoskoro to už bude možné. Zatiaľ to ide len v Rakúsku, v Nemecku... Ja mám tiež intolerancie a trpela som nafukovaním. Všetko sa dalo do poriadku po zavedení diéty podľa výsledkov testov.

severselza

Mne pomohol omeprazol preparát Oprazole v dávke 2x1 tabletka, dopláca sa naň len pár centov a ako ho užívam s prepáčením za výraz ale je to tak . Ani si neprdnem.

modracik

katarina p. Ak by si to chcela riesit prirodne, doplnkami stravy,napis mi na meil, nazvy pripravkov a kde ich zozenies,Ti mozem poskytnut.Mala som kamaratku s takymito problemami,vyrieslili sme ich.

RNG

Nafukovanie v zaludku je z nedostatku kyselin. Nafukovanie v crevach je z nedostatku enzymov a z mikrobov, co sa tam prebojuju cez nekysly zaludok. Doplnok kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik take a podobne problemy vyriesi.

RNG

Nafukovanie v zaludku je z nedostatku kyselin. Nafukovanie v crevach je z nedostatku enzymov a z mikrobov, co sa tam prebojuju cez nekysly zaludok. Doplnok kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik take a podobne problemy vyriesi.