Šikana - chcem pomahat a komunikovat

Príspevok v téme: Šikana - chcem pomahat a komunikovat
Flaarik

Zdravím rad by som pomohol mládeží s týmto problémom. Sa porozpravat o tom zažil som to na základnej škole a na strednej škole. teraz mam 21 rokov zažil som 13 rokov nie moc dobrých situácií.

Nemal som žiadneho spojenca na školách tak viem ake to je nepríjemné, myslím že obeť potrebuje kamaráta komu sa zdôverí a porozpráva.

Pred nedávnom som mládež nenávidel ale svedomie sa mi otočilo čo som videl jeden film čo tam bola šikana deti na strednej vyobrazená veľmi reálne. Skončilo to masakrom ako na škole v Columbii tým je ten film inšpirovaný. Je to podla skutočnej udalosti. Nechcem menovať ten film kvôli pravidlam. Dej sa odohrava v Estónsku na určitej škole.

Skrátka chcem pomôcť tým čo prežívali túto hrôzu aby to zvládli.

Neviem čo je horšie ale obe je príšerne či realna šikana alebo psychická. Ja som (našťastie) prežil len psychickú a ignoráciu.

Flaarik

Presne tak sikana je zla vec a neviem co neni naplno trestne stihana. Ake mam predsudky hovorim to co som zazil, nikdy my neukazal ine.

Sejla

Flaarik, ani sa nečudujem že sa s tebou nikto nebaví, lebo si zatrpknutý, máš predsudky a všetko neguješ. A ty chceš pomáhať druhým? Veď by si im len vysal aj poslednú energiu.

LadyOpium

ahoj flaarik ja som si tiez zazila sikanu...uz od posledneho rocnika na skolke az po osmicku zs...potom som prestupila na inu skolu v devinke lebo som uz nezvladala to vsetko to bol najkrajsi rokk mojho zivota ale ked som dosla na strednu tak tam bol moj byaly a boli same hadky rozbroje ziarlil ked som sa bavila s jeho kamosmi a tak tak som radsej odtial odisla lebo aj ucitelky ma nenavideli lebo sa rezem

Flaarik

Konicky take trapne ako sport ma nebavi, to su namysleny chalani co sa nevedia spravat dakujem na ZS boli nejaky sportovci a sikana od nich, svine hnusne.

Mna bavia PC hry, hry na konzoli co mam, to nezaujima nikoho ako vzdy a mam rad sex ktory bohuzial nemozem mat lebo dievcata chcu ozranov a takych dementov.

Sejla

Veď so záľubami začni sám, spoločníci sa na teba časom prilepia aj keby si nechcel. Ale naozaj sa niečomu venuj, to ťa baví mať taký prázdny život?

Flaarik

nemam ake vynimky poznat, konicky hentake ja nemam, nemam ich skym praktizovat bohuzial kamaratov mam 0 nepoznam nikoho. vztah jemine to by som chcel velmi vela, od dievcata. ked by nejake ovsem poznam.

anxs

To je škoda, že nevidíš výnimky. Alebo snáď si sa vnútorne uzavrel, že nevidíš a basta? Možno práve tak isto potom nikomu ty nepreukážeš, že si výnimočný. Ty len zatváraš oči na základe sklamania a hádžeš všetko do jedného vreca. Čisté slovíčkarenie - nikto, nikdy, nikde, všetci, vždy atď. Ak chceš zmenu, začni niečím ty sám.

Sejla

Nemyslela som zrovna takú záľubu. Skor nejaké koníčky, hudobný nástroj, jazykovka, knižnica, šport, keramika, psíčkarstvo, kone, čojaviem čo ešte..