Vysoké TSH

Weri

Som dnes bola u lekárky na kontrolu a mi zvýšila dávku liekov, o dalšie 6 tyždne kontrola.Sa mi strašne zhoršila pokožka zoschla mi a svrbí hlavne v okolí očííí a poriadne to štípe, môže to byť aj kôli tým liekom ??

RNG

Co sa toho tyka, ja som ucil na vysokej skole a bol som dobry ucitel skor, nez si sa ty vobec narodila. Takze je to od teba trochu odvaha ma kritizovat, ze neviem komunikovat presne na danu temu, nezda sa ti?

RNG

Nuz ja sa snazim radit aj ludom, co su v podobnej situacii a pred operaciou, lebo po operacii uz neviem pomoct regenerovat neexistujucu stitnu zlazu.
Naviac, nevedel som ze musim nevyhnutne odpovedat len na to, na co sa tu pytaju ludia konkretne, toto nie je sud a ja nie som vysetrovany alebo obvineny, ktory musi odpovedat len na otazky co tu davaju.
A ty nie si v ziadnom pripade sudca, ani odbornik na doplnky a alternativne metody, takze ked sa nechces zosmiesnit, tak sa drz svojho odboru, co je farmacia a schavlene lieky a nic ine.

llek

RNG, snaz sa odpovedat na otazky. Pani sa npaytala ci operacia ano ci nie, to riesila pred operaciou. Pytala sa celkom nieco ine. Vidno ze nie si zvyknuty pracovat s pacientami nazivo, ked sedia oproti teba a kladu otazky. Vtedy musi clovek odpovedat na to, co sa pytaju, nie hovorit si svoje aby videli ze co vsetko clovek vie. Je to hodne aj o schopnosti, ktora sa vola empatia

llek

Ta zvysena hladina TSH hovori nteda o tom, ze telo to cele vnima momentalne ako nedostatok hormonov stitnej zlazy. Nastavovanie po na liecbu po operacii stitnej zlazy nejde zo dna na den, chce to cas. Uvidis, casom sa to usadi.

RNG

Inac TSH sa vylucuje na stimulaciu vyroby T4,
Takze to je jasny dokaz, ze synteticky tyroxin telo nevnima ako hormon T-4 a automaticky vylucuje THS, aby stitna zlaza vyrobila viac T-4 hormonu. Nuz bez stitnej zlazy je to samozrejme marne, a pochybujem, ze thyroxin sa meni na potrebny aktivny hormon T-3.

To zrejme ale este vacsine lekarov nedoslo....

RNG

Nuz niektori lekari liecia strumu vysokymi davkami jodu a selenu a to s velkym uspechom.
Ini ju vyrezu a potom ma clovek problemy, lebo stitna zlaza nie je v tele nadarmo....
Struma nie je zivotu nebezpecna, ani sa z nej netvoria rakoviny a preto ju vyrezat len tak, lebo je zvacsena je velmi nerozumne, aspon podla nazoru dnes uz mnohych lekarov, ktori ale zatial este stale tvoria malu mensinu medzi lekarmi, zialbohu.

Weri

doktorka si inak myslela že neberiem pravidelne lieky ale kedže beriem tak neviem kde môže byť chyba , možmo len treba správne lieky nastaviť teraz beriem L-Thyroxin 100

llek

Neviem aku operaciu si presne mala, ale v zasade to moze byt. Ak bola odstranena cast stitnej zlazy, zniziala sa teda funkcia stitnej zlazy, teda sa znizila produkcia hormonov stitnej zlazy co vie telo detekovat a kompenzacne sa zvysi produkcia TSH, ktory sa tvori v hypofyze, ktory stimuluje stitnu zlazu. Chvilu treba dat tomu cas
Ona sa nepytala na to ci operovat, ale na to ze preco ma zvysene hodnoty TSH. nemali by sme sa vyjadrovat k operacii, ked nevieme aka bola jej pricina.