Bolesť bedrového kĺbu

Príspevok v téme: Bolesť bedrového kĺbu
Dominicka123

Dobrý deň,
Som 20-ročné dievča a už som naozaj zúfalá. Prvé bolesti u mňa začali približne pred šiestimi rokmi. Vtedy ma bolel ľavý bedrový kĺb a doktor mi zistil zápal. Po vyliečení sa bolesti dlhšiu dobu neukazovali no potom sa vrátili. Mávam ich už asi 4 roky, no doposiaľ som nezistila, či sa objavia po námahe, oddychu.. Jednoducho neviem ako im predísť. Keď to na mňa príde nedokážem sa ani pohnúť bolí ma to aj keď mám nohu v pokoji a je to ukrutná bolesť, niekedy mi pomôže tabletka proti bolesti, no nie vždy. Zastaví sa to akoby samo bez ohľadu na to, čo pre to robím. Bola som už pri dvoch lekároch, no obaja ma akoby nebrali vážne. Navyše neviem vystihnúť čas, kedy na mňa bolesti prídu a ako náročky pri lekárovi bolesti nemám. Prvý ma odbil tým, že keď mi pomôže tabletka proti bolesti tak čo. Ze aj jeho bolia nohy keď vstáva z postele. (posmešne) Druhý ma tiež veľmi vážne nebral, ale aspoň ma poslal na röntgen.Zistil mi len zvýšenú hypermobilitu a odbavil ma, že ak chcem môžem brať vitamíny.Momentálne užívam MioArtro 3+ a dlhšie som bolesti nemala no od včera sú ukrutné (pripisujem tomu možno aj zmenu počasia). Nemôžem sa pohnúť. Mám problém ľahnúť si, vstať, sedieť, chodiť... Keď si priložím pri chôdzi ruku na kĺb, cítim akoby tam niečo praskalo niekedy to dokonca aj počujem. Momentálne ma bolí pravý kĺb, ale zvykne sa mi to aj striedať. Prosím stretol sa s tým niekto? Čo Vám pomohlo? Prosím nejaké rady?

Dominicka123

sýkorka-dakujem,určite si stránku pozriem; lavy bed.klb - presne ako píšeš..ani mne asi neveria veď mám 20 tak načo so mnou budú strácať čas...

lavy bed.klb

Ahoj.mam 25 a od 18 ma boli lavy ,bedrovy klb.mama ma silnu osteoporozu.predpokladam,ze je to dedicne a je to ono.uzivam lieky od bolesti,ked ma to chyti.su to krute bolesti.teraz to pred tyzdnom prestalo.pockam az to zacne,pojdem k ortopedovi.ten by to mal asi riesit.ked je to klb.ale najhorsie je,ze nikto ti neveri.lebo- ved mas 25,ako ta mozu boliet klby...
A pritom je to fakt riadna bolest...

sýkorka

Hm, ja mám coxartozu, tiež ma boleli bedrové kĺby, v 18 mi to zistili. Tak ma napadá, či to náhodou nemôže byť aj to, ale zase ja nemávam nejaké silné bolesti. Určite tam niečo musí byť, a ak mali lekári naozaj prístup, ako píšeš, tak by som dosť pochyboval aj o ich odbornosti, niektorí lekári majú veľmi zlý prístup a ja nemám tiež najlepšiu skúsenosť s jednou lekárkou, keď ona trvdila, že je všetko ok a druhý doktor, podľa mňa oveľa odbornejší mi zistil viacero vecí.

Takže odporúčanie je zmeniť podľa mňa ortopéda a zistiť si nejako skúsenosti ľudí, prípadne ísť na túto stránku, tam sú hodnotenia lekárov a podľa tvojho mesta si vyberieš ortopéda a zistíš, aké má hodnotenie.

www.lekar.sk