Ukončím tú frašku

bella21

fraška, toto predsa nie sú dôvody na ukončenie života, všetko sa môže zmeniť, ak budeš čo len trošku chcieť. Si určite mladá, prečo chceš zahodiť život, ktorý máš pred sebou?
Potrebuješ sa cítiť užitočná. Čo tak si dať záväzok, urobiť každý deň jeden dobrý skutok? Napríklad sa na niekoho usmiať, niekomu pomôcť - doma či na ulici, keď uvidíš, že by si mohla. Sama sa tým začneš cítiš lepšie keď budeš vedieť, že si niekomu hoci len na chvíľku spríjemnila deň. Ty máš tú moc.
Tvoj život má veľkú cenu, nie si tu náhodou a bez teba to tu už nebude ono. Sú veci v živote, ktoré nemôže nikto iný urobiť, len ty, nik iný ťa v tom nemôže nahradiť. Teraz to možno nevidíš, ale časom to pochopíš. Žiješ, lebo ťa tu Niekto chcel, a ten Niekto ťa miluje. Neopúšťa ťa, aj keď sa cítiš sama a opustená. Dal za Teba život. Predstav si, tvojou cenou je krv samého Boha. Si drahá v jeho očiach a má pre teba veľké poslanie. Tak bojuj a nevzdávaj to. Teraz nemáš priateľov, ale vo svete je tak veľa ľudí, ktorí by sa potešili tvojmu slovu, úsmevu, objatiu, ktorých by si mohla urobiť šťastnými. Neober ich o seba a toto dobro, ktoré im môžeš poskytnúť.

LadyOpium

ahoj ak toto citas napis mi na pokec nancy...@azet.sk mam nick...ja som si prezila aj obcas este prezivam tieto stavy raz som pojedla lieky askncila som na are so zlyhavanim pecene ledva ma zachranili mam dozivotne nasledy musim drzat specalnu dietu a brat lieky na povzbudenie cinnosti pecene...ked som odmietla psyxhiatricke liecenie mesiac nato som si podrezala zily skoncila som so siedmimi stichmi na ruke vies ako to skaredo vyzera?o problemoch s poecenou nehovorim...vies ako by som si dala vyprazan rezen??? alebo pivko na diske? ale nemozem lebo ma to moze zabit a smrt som uz mala raz na jazyku stali pri mne fakt vsertci anjeli strazni kedze som prezila ...chces dopadnut naozaj ako ja?

Lulu2011

Veronika sa rozhodla zomriet som citala...jeho knihy su divne, ale ta bola celkom dobra

vela ludi ma depresie, uzkosti, problemy, ojojoj, kolki by sme sa uz museli vesat :)

nie je umenim byt stastny, ked je vsetko ok, ale je umenim byt stastnym aj ked nie je vsetko tak, ako by sme si priali

Vedpanka

Ahoj, neviem kto si a čím si prechádzaš, ale ja tieto pocity poznám. Viem, že všetko sa ti teraz zdá byť zbytočné. A hlavne ty a tvoj život.

Z PC (ak som tam dlhšie) ma nehorázne bolí hlava a som rada, že aspoň brat mi nevedomky pomože, ked príde a vykopne ma z neho. Dievča, ty potrebuješ ísť von na čerstvý vzduch, uvidíš ako prídeš na iné myšlienky, trebárs si zaobstaraj aj toho psíka. Hlavne nebuď stále pri tom PC lebo to ťa zožere zaživa.

Tento svet je kruté zlo. A každý z nás ľudí sme tu boli nasadení ako záchranná jednotka, kt. ho má spraviť krajším, ľudskejším a znesiteľnejším pre seba aj ostatných. Ak sa zabiješ, ukrátiš seba aj ostatných o toto všetko, čo ti bolo nadelené a čo dokážeš, a možno tým sposobíš ďalšiu samovraždu. Všetci máme na tomto svete takú "domácu ulohu" a či už veríš alebo nie, Boh má s tebou špeciálny plán.

Život je boj, zdá sa byť ako začarovaný kruh.
Navyše táto materialistická doba povrchnosti a narcizmu ti k tvojej chuti do života asi veľmi nepridáva.

Buď takou, akou naozaj si a zmeníš svet. Všetko sa deje pre nejaký dovod. Teraz ničomu možno nerozumieš, ale raz pochopíš.

Takže prosím, neukráť ostatných o tú krásu, čo máš v sebe, o svoju originalitu, každý máme v sebe niečo iné. Jediná vec, čo ťa spraví naozaj šťastnou, spočíva v láske a nezištnej pomoci ostatným - kým som na to prišla, tak to trvalo dosť dlho, tak prosím nestrácaj čas a aspoň to vyskúšaj. Potom spoznáš, akú veľkú hodnotu máš.

Drž sa, prajem ti všetko dobré a aby si sa z toho dostala. Lebo všetko je to naozaj len v tvojej hlave, sú to myšlienky, kt. ťa zabíjajú.

Boh ti žehnaj :)

neznama01

ahoj.. mam kamarata, ktoreho poznam uz asi rok.. boli(pre mna stale! ) sme kamarati ..a velmi blizki .. zijeme od seba cez 70 km, ale zili(zijeme ) sme takmer rovnake zivoty.. mame radi to iste, mame rovnake problemy, rovnake nazory, rovnake zaujmy.. proste takeho cloveka som este nestretla .. po par tyzdnoch od nasho prveho stretnutia zacal mat pesimisticke reci, ze je tu zbytocny, nikomu na nom nezalezi a ze aj podla surodencov je na nic.. nechapala som tomu.. podrzala som ho vzdy ked som na nom videla zmenu.. a predvcerom mi neodpisal na spravu na fb.. a potom si ma odobral z priatelov.. boli to.. mam ho stale rada.. no nechcem ho otravovat.. a tak teraz ked si nanho spomeniem, trpnem ako sa ma a ci stale rozmysla nad tou najhorsou moznostou .. co som tym chcela povedat ? ak si sa trosku vcitila do mojej koze, skus si predstavit niekoho kto ti je blizky.. MAS PRED SEBOU NESKUTOCNE VELA KRASNYCH CHVIL ! :) ruka , vlastne .. hlava hore !!

Nadej003

skus napriklad zajst pre zaciatok do kniznice a pozicaj si nejaku dobru knizku - odporucam Otec Goriot,
alebo Zlocin a trest od Dostojevskeho.
alebo enviem nieco, napr Paulo Coehlo- Veronika sa rozhodla zomriet.
alebo si zober psika z utulku a nebudes uz sama, budes sa onho starat a on ti bude vdacny, budes s nim chodit von. alebo si chod zaplavat, chod na plavaren.

Nadej003

Ahoj ... nie si sama urcite nie. vidim ze na svete je viac takychto ludi. ja tiez neviem niekedy co dalej a moj zivot mi pride ako koleso, lebo stale neviem najst to co hladam, myslim ten spravny zivotny pocit. tiez som vazne rozmyslala ze to skoncim. ale ver mi aj ked sa mozes citi najhorsie na svete ako ziva nepohybliva mrtvola v ktorej vsetko zomrelo .... musis to len vydrzat... a pride znova den ked budes vediet ze na tomto svete nie si nahodou ...