Nutridrink a priberanie

Príspevok v téme: Nutridrink a priberanie
viktam

peknu nedelu prajem, mam taku malu otazku. Precitala som snad uz vsetky clanky o tom ako pribrat a rozhodla som sa, ze po par nevydarenych pokusoch skusim Nutridrink. Pred par mesiacmi som povedala svojej doktorke ze mam problem pribrat a jedine, co mi povedala bolo, ze mam jest pravidelne 6x denne. To vsak v mojom pripade nebolo mozne dosiahnut. Pocula som ze Nutridrink vo volno predaji v lekarni je celkom drahy, okolo 1,60€, ale na predpis si zan vraj doplatim len par centov,zvysok by mala preplatit poistovna. Myslite, ze by som to mohla sama navrhnut doktorke alebo mam pockat, kym jej trkne v hlave a predpise mi ich sama?

Gima

Miesto nutridrinku sa pije Acidofilné mlieko, Zakysané podmáslí priamo z obchodu Lidl vedla mlieka. Takisto pomáhaju flaštičky Actimel.

STAR 777

Zdravím, ak by ste mali zaujem si zakupit nutridrink za zvyhodnenu sumu 0,90 € /kus staci ma kontaktovat na meily stuy07@centrum.sk
Viem poslat zoznam drinkov

laboska2611

Slecna,nutridrinky sa predpisuje zvycajne tazko chorym ludom ktori nemozu prijmat potravu..onkologickym ,leziacim pacientom...to sa ani neskusaj pytat doktorky posle ta kade lahsie... Si zdrava nauc sa jest castejsie.. Nutridrink stoji okolo 1,30€ co nie je take drahe..kup si b komplex forte ten je tiez na podporu jedenia...

Gima

No bože, tak si kup kefír z tesca za par centov, ale taký čo má 3,5 percenta tuku. Z toho nabetón priberieš. Dalej varene zemiaky a mäso, huste kremové polievky a si o 5 kíl ťažšia. Pri varení používaj plnotučné mlieko. Nutridrinky sú dobre pre podvýživených, mám to z internetu, no ked nechcu dať, tak aj podobne vitamínove drinky zoženiete bežne v obchode s názvom l. cassei, no majú aj Activia a je ich celkom dosť.
www.google.sk

Nelline

Inak ešte mi napadla taká vec. Neviem čo je na tom pravdy, ale niekde som čítala, že by sa nemali vypiť rýchlo. Ale tak postupne srkať. Kvôli lepšiemu vstrebávaniu alebo tak. Tak sa to radšej snažím dodržiavať, ale neviem isto, či je to treba.

A tie jogurty najlepšie smotanové, s čo najvyšším obsahom kalórií. Aj tvaroh je fajn.

Nelline

viktam: Tak to moja mi zas vždy keď ma vidí vraví, aká som príšerne chudá... :/ Ale nič z toho nemám :D

Radšej už ani nerátam, koľko ma to vyjde, ale je to dosť. Ale nekupujem ich pravidelne, len keď si určím také obdobia, že idem priberať. To býva tak jeden až dva týždne. Vtedy sa snažím jesť aspoň 3x denne (čo najväčšie porcie a čo najrozmanitejšie, teda pečivo, mäso, zemiaky, ryža, zelenina, ovocie, jogurty, syry, cestoviny atď...). Medzi tým 2x denne nutridrink. Dokážem tak pribrať za týždeň 1kg, keď sa mi veľmi darí, tak aj takmer 2 kilá. A kupujem ich tak po 6 až 8 kusoch a platím asi tak 10 až 13 eur myslím.

Inak bola by som veľmi rada, ak by si sa pridala do tejto témy, ak by si teda mala záujem www.zdravie.sk Ja tam prispievam (ne)pravidelne už rok a píšeme si s babami ako sa nám darí v priberaní a tak :) Mňa to veľmi motivuje.

viktam

nneviem: tak s antikoncepciou sa urcite nechystam zoznamit, sice to co hovoris moze byt pravda a snad si ju vela ludi pochvaluje, zo zdravotneho hladiska je to podla mna je odpad, ale aj tak vdaka za ohlas :)
Nelline: moja obvodna by mi vymenny listok urcite nevypisala, bola som tam vo stvrtok, znova som jej jemne naznacila ze s tou mojou vahou treba nieco robit a povedala mi "to je v pohode, vobec nie si na tom zle, si stihla, ved su aj chudsie"..preto som sa ta teda chcela spytat ako casto a po kolko kusov si tie drinky kupujes a kolko ta to zhruba stoji..lebo co som citala, tak naozaj pomahaju..

Nelline

nneviem: Ja chodím pravidelne na B12-tku a nepomáha to vôbec. Rovnako ani pangamin a droždie. Z HAK samotnej tiež sa nepriberá, len by mala vzbudzovať chuť do jedla, čiže ten istý princíp ako B12, pangamin, droždie, peritol atď.) A to nozaj nefunguje u každého. Napr. ja keď povedzme deň a viac nejem, tak mi začne škvŕkať v bruchu, cítim že mám prázdny žalúdok a že si pýta jesť, ale pocit hladu jednoducho necítim. A to isté je aj po všetkých tých prípravkoch na zvyšovanie chuti do jedla. Ale nutričné nápoje fungujú na úplne inom princípe, priberá sa z nich samotných.